Tomtebo

Tomtebo 24.2.-27.2.1990

  En tur til Tomtebo i februar skulle give os mulighed for at prøve svensk sneføre, og Ole og Kristine har glædet sig til at vise os landskabet i vinterdragt. Men sådan skulle det ikke gå.
  I stedet for at fare på ski (hvilket vi aldrig har prøvet) henover moserne, tog Ole os på en farefuld færd med rige muligheder for "sok". Vi gik tværs over en højmose, og den var bestemt ikke bundfrossen, men ved springe fra tue til tue lykkedes det os faktisk at komme nogenlunde tørskoede gennem turen.
  Det er i øvrigt fantastisk rart at komme til "vores eget" gæstehus og finde det opvarmet med brændeovnen tændt.

Tomtebo 23.8.-26.8.1990
Tomtebo 28.9.-30.9.1990

  Nu er der gået en hel måned siden vi sidst har været "hinsidan", så da Ole og Kristine tilbyder os endnu et week-end-ophold, kører vi ufortøvent af sted. Emil, som er Kristines barnebarn, er med på denne ferie. Vi har jo hørt meget om ham, og han lever op til omtalen som en frisk og snusfornuftig fyr.
  Det skaber også lidt fornyelse i opholdet: der spilles Matador, mens regnen alligevel siler ned, og tur i mørkningen, hvor Emil bestemmer hvorhen og hvordan, bl.a. med føring af Kirstine med lukkede øjne.
  Der bliver også tid til et gensyn med Tomtebakken, selv om vejret denne gang ikke er helt med os.
  På vores skovtur får vi lært om tragtkantareller, og flere gode steder opsøges med fyldte kurve til resultat. Når først man har fået øje på de uanselige, mørke svampe, er de der i store mængder.
  Vi får savet de sidste fældede træer op til brænde og for ryddet op på grunden, så vi med god samvittighed kan tage afsked med ejerne, og derefter tage på vores sidste skovvandring - udstyret med en kurv, hvis vi nu skal finde nogle svampe. Det gjorde vi! På en halv time er spånkurven fyldt, og så kan vi ligesågodt tage hjemad.
  Da vi har god tid, kører vi en ny vej hjem via Varnamo, Bredaryd lamgs Bolmen-søen og for første gang nogensinde får vi en svensk elg at se. Den har fundet sig en have ved et ensomtbeliggende hus, hvor den kan gå uforstyrret og spise af træerne. Den tager sig slet ikke af, at vi holder nogle få meter fra den. Tværtimod lægger den sig mæt til at hvile.
  Fotografierne dokumenterer vores held!

Tomtebo 19.5.-21.5.1991
Tomtebo 8.11.-10.11.1991
Tomtebo 29.5.-3.6.1992
Maleophold
Tomtebo 20.11.-22.11.1992
Alene. Vi lukker ned for vinteren
Tomtebo 13.6.- 15.6.1993
Tomtebo 27.8.-31.8.1993
Med John & Solveig

Web Design