Web Design
Ud at se med DBC

Ud at se med DBC:

Rejser til

Nice1986_rz

Nice (Saint-Paul-de-Vence) med Sperry (senere Unisys) i februar 1986. Emnet var ‘Electronic Library Systems’. Der blev drøftet og demonstreret bibliotekssystemer - først og fremmest fra amerikanske universiteter, bl.a. Geac mfl og det var mit første bekendtskab med edb i bibliotekssammenhæng. Det er også her jeg første gang møder Peter og Kathleen Bevins Noerr fra IME (De stod bag Tinlib-systemet, som senere blev brugt i Vejbred).

Island  hvor jeg var udstationeret for at få vurderet om BC’s produkter og processer kunne overføres til Island. Det varede 2 uger og jeg boede i ‘Nordens hus’. Jeg ved, at jeg har lavet en rapport til den islandske bibliotekscentral (og BC), men jeg ikke kunnet finde den i mine egne gemmer. Der blev i øvrigt ikke nogle bukser ud af det skind. Infrastrukturen og de rationelle hjælpemidler, der var opbygget i Danmark kunne ikke umiddelbart overføres til islandske forhold.

Xerox var en stor spiller på kontorautomationsområdet i 1980’erne. Og da der i 1986 bød sig en lejlighed til en studietur med Xerox fik jeg min første USA-tur (Beretningen). Den var utrolig spændende: dels var USA længere fremme end vi, dels så gruppen maskiner i Xerox udviklingscenter, som aldrig nåede ud på markedet – og så var det baseret på styring med mus – som nutidens windows. Vi var dog også flere steder hvor man kunne præsentere store driftsløsninger, f.eks. hos Boeing-fabrikkerne.

Library of Congress i Washington blev besøgt for at se på produktion af trykte kort.

kilgour kopiOCLC. Xerox-turen blev forlænget med et besøg hos OCLC, som virkelig kunne imponere med deres løsninger.
Direktøren Frederick G. Kilgour skulle tilfældigvis til lufthavnen samtidig med mig, så jeg fik et lift. Jeg havde tidligere været sammen med ham på det tilbagevendende biblioteksseminar i Essen.

 

NBLC kom jeg til at kende gennem samarbejdet de europæiske bibliotekscentraler imellem (ROTNAC). Helt specielt var et forsøg på et fremstød for vores PC-programmer – først og fremmest ’Bogen kommer’, hvor jeg sad i flere dage sammen med deres teknikere for at gennemgå programmet og dets funktionalitet.
Under dette besøg oplevede jeg også direktøren Dick Reumer i husets velbesøgte fredagsbar.
NBLC lå i Haag, og under et af mine besøg blev jeg opvartet af Duijker, som boede i et pragtfuldt gammelt hus i det central Amsterdam.

JRBokBibliotek

Bok & Bibliotek (Göteborg) deltog jeg på de første par messer, bl.a. sammen med Kirsten Waneck. Det var vores publikumsmaterialer og vores pc-systemer, vi viste.

IFLA Leipzig besøgte jeg sammen med Asger Hansen det første år han var direktør for BC. Det var da det stadig hed DDR, og grænsekontrollen var skrækindjagende, Trabanterne osede, og farveløsheden var slående

jrNCR1993_rz

Jeg var i Lissabon med NCR, som i en lang periode leverede hardware –både servere og pc’er. Jeg husker ikke konferencens indhold, men gallamiddagen som blev afholdt i Lissabons vognmuseum. Det var en forbløffende oplevelse, men det er jo ikke mere så usædvanligt, at man benytter museer til at danne rammen om gallamiddagene.

Fujitsu brugergruppe (i Hannover) Vores lange samarbejde med Regnecentralen, ICL og til sidst Fujitsu Siemens gang adgang til Fujitsus brugergruppe og et spændende symposium i Hannover, mens der var verdensudstilling sammesteds, og hvor bl. a. Gerhard Schöder talte til forsamlingen

CA world er Computer Associates årlige conference, med en forbilledlig blanding af tekniske foredrag, workshops, osv krydret med optræden efter fyraften af folk som f.eks.Bill Gates, Henry Kissinger og her har jeg været heldig at opleve New Orleans inden syndfloden,

JR_RandalLocke_2008rz

Jeg fik mange gode kontakter, og det var en fornøjelse at blive mødt velkommen år efter år af CA’ medarbejdere på standen, primært servicedesk (USD), men også udviklere på de øvrige produkter. Her skal jeg først og fremmest nævne Randall Locke, som er en genial inspirator, og på det sidste rykkede fra Texas til hovedsædet i New York.

New Orleans var første gang i 1999 og deltagerantallet ca 25.000. Senere har konferencen været afholdt i Orlando, Las  Vegas.

ca2002_linux

Japan /Singapore var en studietur med Fujitsu og Preben Rossell, hvor vi besøgte Fujitsus hovedsæde og oplevede lidt af firmakulturen. Der var en tur til fabrikken, hvor de producerer de bærbare computere. Næsten mere spændende var opholdet i Singapore, hvor vi var under ambassadens vinger.

UK med Dora Steensgaard i flere omgange (konference Banbury med min første oplevelse af  pub crawl). Senere var Dora og jeg sammen med Aksel Ambo fra Xerox i London for at få demonstreret deres store produktionsmaskiner.

Online konference i London, deltog jeg i gennem flere år, men som årene gik skiftede fokus fra bibliotekssystemer til informationsbaser, så det er flere år siden, jeg har besøgt den. Men det var her kontakterne til CD-ROM-leverandørerne kom i stand og til. Her traf man sammen igen med David Buckle fra OCLC, Peter Noerr og Kathleen Noerr (som stod bag TinLib-bibliotekssystemet, som blev afprøvet i Vejbred) og mange andre, som man gennem årene fik et godt forhold til, og som indgik i den kreds af inspirerende mennesker, som gav stof til eftertanke. Online konferencen havde op til 1600 deltagere fra hele verden, og det var en spændende smeltedigel, og der var mange gode, og inspirerende indlæg. Da konferencen lå i december var der altid et stort dansk kontingent af juleindkøbsdeltagere, men naturligvis også personer man kunne drøfte faglige ting med. Jeg har både haft drøftelser med Malthe Jacobsen / Hanne Kværndrup, Svante Hallgren og mange flere.

MalcolmFry  

Helpdesk & Supportshow er en konference og udstilling specifikt rettet mod supportafdelinger. Her har jeg deltaget et antal gange, og også her har jeg haft en række gode bekendtskaber, dels blandt gengangerne i arrangementet, dels med nogle af ‘koryfæerne’, bl.a. Malcolm Fry og Noel Bruton (som i øvrigt også i mange tilfælde var gengangere fra CA World).

Bookdata, som var på Online-konferencen, hvor jeg startede dialogen. Senere da vi besluttede for et samarbejde, besøgte jeg deres hovedkontor i forbindelse med en konference. Bookdata blev en del af de muligheder der var for gennemstilling via Find-menuen til andre databaser (Beskrivelse og priser). 

EssenFoxEssen Symposium Jeg blev introduceret til Essen Symposium af Morten Hein i 1984, som jeg kendte fra Faustprojektet og Dansk Standard. Det var en lille kreds af biblioteksfolk, primært tyskere, som mødtes årligt på universitetsbiblioteket i Essen, som blev ledet af en meget aktiv chef Ahmed Helal. Gennem årene blev der taget mange aktuelle områder op, og hvert år forelæste som minimum en virkelig bibliotekspersonlighed, så det er blevet til mange meget spændende oplevelser. Ved siden af var der spændende udstillere, som dels gav kontakter, dels inspiration - og selv om konferencesproget var engelsk, var det praktisk at kunne tysk hen på de små timer, for flertallet var triods alt tyske biblioteksfolk.
Her gik det virkelig op for en, hvor priviligerede vi er herhjemme, for der var ikke noget samarbejde eller fælles edb-samarbejde mellem delstaterne på det tidspunkt.

.

 

Sidst ændret 5. november 2013