Livets gang...
   • lidenlund
   • Sidst opdateret 1. maj 2017

  Hvad der skete..

  Her samles med mellemrum op på 'Livets gang i Lidenlund' (=Herlev).

Tidligere år foreligger som pdf-filer:
Årets gang 2009
Årets gang 2010
Årets gang 2011
Årets gang 2012
Årets gang 2013
Årets gang 2014
Årets gang 2015
 

Desuden findes der kortere årsberetninger tilbage fra begyndelsen af 90’erne..


01.05.2017
Den nye græsplæne er blevet slået for første gang.

Der er ingen optegnelser fra efter min hjemkomst, fordi HH er taget til Gardasøen, hvor campingpladsejeren Priori ligger for døden – og så får jeg jo ikke lavet dagbog.
HH ringede dog forleden for at få  Meretes telefonnummer, fordi Mogens havde skrevet, at han var blevet smidt ud. Det blev bekræftet, omend de var på vej til Algarvekysten (Meretes fødselsdagsgave).

05.-27.04.2017
Ferie på Nordborneo (Sarawak og Sabah) samt stopover i Singapore. Rejseberetningen ligger på hjemmesiden.

03.04.2017
Marianne inviterede mig på rester efter deres sammenkomst i lørdags, og det blev så en hyggelig aften igen sammen med ungerne (Flemming er i Göteborg).

I morgen skal der så pakkes sammen i plastposer og det sidste findes frem - samt besluttes, hvad der skal være rejsedresset. Der skal findes på løsning til sikker pakning af kameraer, pc, opladere mm til håndbagagen.

02.04.2017
Jeg var lidt i tvivl om valg af kuffert, da jeg jo denne gang både skal have skiftetøj, håndklæder til nogle våde ture i huler, og pænt tøj i Singapore, ekstra  fodtøj og så er det jo tre uger.
Jeg hentede sortimentet op, og fandt det måske lidt presset, og da der var 30% rabat på kufferter i dag, tog jeg til Føtex og købte en, der var større og lettere end den, Ulla normalt brugte.

Jeg var også nødt til at tilkalde Christian - som dog var kørende i nabolaget - fordi jeg ikke kunne få hans apparat til at autofokusere. Det viste sig at være en lille knap til at sætte autofokus eller manuel fokus, så det var hurtigt rettet.

Jeg havde jo aftalen med Viktoria, og vi mødtes på restaurant Ricemarket i byen, og havde en rigtig god aften, hvor hun havde sin fortælling om, hvorfor han var flyttet hjem igen.
Hun er en skidesød pige, som jeg håber jeg stadig en periode kan opretholde kontakten til.

01.04.2017
Jeg havde anmeldt min ankomst hos Christian for at låne hans Nikon D7000 ved middagstid, og han havde linet hele sit udstyr frem på bordet. Han har 10-12 forskellige linser fra de største (måske) til de mindste, med zoom og uden, og gav mig en grundig gennemgang af fordele og ulemper. Det var faktisk meget godt. Jeg gik derfra med en 70-300, som jeg har lånt tidligere, da der jo også er grænser for, hvad man må have med i vægt i håndbagagen.
Fik naturligvis også talt med familien.
Derfra gik turen så videre til Flemming, som jeg i første omgang havde anmodet om fotolån.

31.03.2017
Har været til VIP-arrangement vedr. præsentation af den nye Volvo XC60 i Tivoli Congrescenter. Det var med tre retters menu og underholdning af Noah.

28.03.2017
De sidste rejsepapirer er kommet i hus, og jeg har prøvet at sende en email til 'min' skrædder i Singapore. Den nåede dog ikke frem, men kom hurtigt retur som 'ikke leveret'.
Pyt, skrædderen har forretning ca en kilometer fra mit hotel midt i Chinatown.
Jeg fandt også de to restauranter, som Ulla og jeg besøgte i 2007, men om det så bliver dem igen, ved jeg ikke. Jeg kommer d.24 om eftermiddagen og skal rejse d.26. om aftnen, så det er jo begrænset tid. Jeg skal jo også nå at få den legendariske Singapore Sling (cocktail) i 'The Long Bar' i det gamle Raffles hotel.

27.03.2017
Jeg gik ind til Elgiganten, hvor jeg bad om en ekstra oplader og et beskyttelsesglas til mobiltelefonen. Kækt spurgte ekspedienten, om der var andet, han kunne hjælpe mig med.
Jeg bekræftede, at han kunne hjælpe mig med at få min telefon til at kunne sende MMS.
Det kastede han sig over med stor entusiasme. Havde fat i Yousee, deres egne nørder, som ikke kunne greje problemet.
Efter endnu en samtale med Yousee, besluttede han, at jeg skulle skifte sim-kort, så det kunne afklares, om det var kortet eller telefonen, der havde et problem. Jeg fik et nyt simkort
Vel hjemme skiftede jeg simkort (med deraffølgende ny adgangskode, som man nu skal huske). Jeg kunne dog ikke - trods ekspedientens udredning, om at kortet ville være aktiveret efter ca ½ time, ikke telefonere. Prøvede selv at aktivere kortet på hjemmesiden, hvilket jeg ikke kunne.
Nu var jeg jo godt i gang, så jeg kørte atter til Elgiganten, hvor morgnens ekspedient kunne genkende mig. Så gik han og nørderne i gang med fejlfinding, og endte med at dømme telefonen død.
Vejen gik så til deres afdeling for afhentning og service,da de skulle sende min telefon til Sverige og sikre mig en lånetelefon. Der var så en medarbejder, som kunne gennemskue, at simkortet ikke var aktiveret, så...
Mig tilbage til ekspedienten, som havde et par underlige samtaler med Yousee, hvor morgnens skift stod som ubehandlet. Omsider kom han til en, der bag om systemet kunne rette op på miseren.
Om 10 minutter skulle den virke, så jeg gik lidt rundt og så på pc'er og lydsystemer, og derefter kom ekspedienten, og vi skulle finde ud af, om det var i ordnen. Telefonidelen virkede nu, og minsandten om ikke MMS-funktionen fungerede.

Har haft Jasmin og Oliver til middag – alene. Det var en succes.
 
26.03.2017
Inviteret til frokost hos Nana og Christian. Jeg blev vel modtaget, og der var dækket et pænt og rigeligt frokostbord.
Jeg havde fundet en del billedbøger til Cecilie og børnebøger til Louise, og de faldt også i god smag. Der var stedmoderblomster til de voksne.
Og så fik vi ellers opdateret hinanden og hyggede os, til jeg kørte ved 15:30-tiden efter en haveinspektion i det flotte vejr.

25.03.2017
Inviteret til Addi til restespisning. Som altid hyggeligt.

24.03.2017
Oliver flyttet hjem efter skærmydsel med Viktoria.

22.03.2017
Vinduespudser.

16. - 20.03.2017
Besøg hos HH.Tiden er fordrevet med opsamling på resultatet fra sidste samvær. Inkluderet blev en aften hos Birger og Inger Lise.

15.03.2017
Har færdiggjort selvangivelsen, og systemet siger, at jeg kan forvente at få penge tilbage.

14.03.2017
Flemming hjælper til med at spise rester fra i går, og det gav en god snak.

13.03.2017
Det har været en rigtig god eftermiddag og aften. Det er altid en fornøjelse at være sammen med John og Solveig, og tiden flyver bare.
Det blev en vellykket middag og snakken har gået, som den går mellem nære venner. Solveig kom med boller, kage, tulipaner og hjalp med den sidste forberedelse af hovedretten. Det blev sent, inden de gik.

11.03.2017
Inviteret til spisning hos genboen (Hans og Eva)

12.03.2017
En stille og rolig søndag, hvor det meste af tiden har været koncentreret om årsopgørelsen for 2016.
Ved middagstid kom jeg ind på Skat uden ventetid, så jeg kunne se, hvad der var blevet indberettet pr.automatik, og hvilke skemaer, der er inkluderet til registreringsarbejdet vedr. køb og salg af værdipapirer.
En af de seneste dage bemærkede jeg en dødsannonce for pressefotograf Mogens Holmberg, som i mange år var fast deltager i sommerfesterne.

09.03.2017
Hurtigt og præcist får jeg nu lokket lidt over 2300.- kr ud af Topdanmark. Selvrisikoen var små 1200.- kr. Men lidt har også ret. De har kategoriseret skaden som kortslutning.
Min morgen startede ellers med en ny opgave: termostaten på radiatoren i køkkenet havde sat sig, så der var hundekoldt.
Det er nu fixet på den sædvanlige metode med at få løsnet 'pinden' med en hammer.

08.03.2017 Sverige
Jeg var oppe kl.7, så jeg kunne nå hele programmet. Morgenmad, pakning af det sidste, lukning af skur, nedtagning af flag, opvask, tømning af vand, slukke for varmen osv.
Kom af sted ca 9:30, hvor det både sneede og var 2 graders frost.
Jeg valgte at tage en kilometermæssigt lille omvej ved at at tage motorvejen og ikke den snoede vej, jeg normalt bruger. De gruser jo ikke de små veje, så de er glatte som ***.

Efter en times kørsel var der ingen sne, og en enkelt varmegrad - og solskin.
Var hjemme lidt over 13, og da jeg åbnede døren ind til entreen, kunne jeg mærke, at der ikke ligefrem var varmt. Der var 12 grader i stuen, så jeg måtte i kælderen og motionere gasfyret. Det kom i gang, og jeg for ud ad døren efter at have udskrevet pakkesedlen for at kunne få udleveret mit fotoapparat.
Var i god tid fremme til generalforsamlingen i NNIT, hvor direktøren - som jeg betragter som en god ven - kom og hilste på.
Fik hentet mit fotoapparat, og havde lige noteret mig, at der var en besked fra Topdanmark. Der var et link tilselvbetjening, hvor man kunne angive de defekte stumper, angive pris og vedhæfte dokumentation.

Temperaturen er nu kommet op på 15 grader, så jeg har taget en ekstra trøje på og tændt op i pejsen.
Tilbage til de manglende telefonopkald. Det var jo lykkedes mig, at få koblet telefonen til bilen, og displayet viste telefon og signalstyrke - men når jeg ville prøve at ringe op, fik jeg at vide, at der ikke var netforbindelse??????
Inden jeg tog til generalforsamling, genstartede jeg telefonen, og så dukkede der pludselige sms'er op fra dig og Addi på telefonsvareren. Min fejl - uden at jeg er mig helt bevidst om, hvor kæden er faldet af.

07.03.2017 Sverige
Jeg har koncentreret mig om at gøre afgangen i morgen så smidig som mulig, dvs pakket sammen, støvsuget og vasket gulve. Der er lagt i pejsen til næste gang, som jo formentlig først bliver i maj..
'Kontortasken' er pakket med undtagelse af pc'en og min medicin.
Den generalforsamling, jeg gerne vil deltage i i morgen, starter kl.14, så jeg skal helst herfra ved 10-tiden, så der bliver ikke noget med at lumre i sengen, som jeg plejer.

Bilen skulle også lige graves ud, og så er en kabinevarmer jo en god hjælp til den fastfrosne is på ruderne.

06.03.2017 Sverige
Så fik jeg alligevel lov til at opleve vinteren. Det har sneet hele dagen, og der ligger vel 15 cm på grunden og pynter på grantræernes grene.
David ryddede vejen ved 17-tiden, så jeg får måske ikke så meget brug for 4-hjuls trækket.
Jeg har også fået nogenlunde styr på den næste rejse ved hjælp af bøger og kort fra John samt Google maps. Jeg kommer godt nok ud i urskoven, men det ser spændende ud.

Jeg har måttet erkende, at mit kamera ikke bliver til kamera igen, så jeg har bestilt en afløser. Nu vil jeg prøve at høre, om der blandt mine forsikringer, skulle være en, der dækker ufrivillige vinterbadere.

05.03.2017 Sverige
Her falder sneen tæt, så der ligger ca. 10 cm, og vinden har lagt sig lidt.
Jeg har taget min scanner med for at scanne nogle dias om, og til den ende skulle jeg både have installeret programmet, som ikke har været på den nuværende pc, fundet licensnumre og testet, at den også fungerer. Nu er det snart flere år, siden jeg scannede sidst, så man skal lige ind i rutinen.

Jeg havde jo en aftale med David om at mødes med formanden for Hembygdsföreningen. Det viste sig, at de havde principgodkendt mit forslag til en hjemmeside, og det blev til en lang og interessant snak fra 15:30 til 19. Generalforsamlingen er på tirsdag.

04.03.2017 Sverige
Dagen er forløbet planmæssigt.
Jeg har fået slebet og malet omkring komfuret og lavet lammesteaks til David og mig.
Han kom kl.17 og gik hjem her ved 20:30-tiden, og vi har som sædvanligt haft en rigtig hyggelig aften.

03.03.2017 Sverige
I mine bestræbelser for at tørre apparaterne har jeg dummet mig. Min telefon virker for så vidt, men opholdet på radiatoren brød den sig ikke om, så skærm og apps fungerer ikke - og så lukker den ned.
Da jeg alligevel skulle på genbrugsstationen med tingene efter jul og i genbrugsbutikken med kogeplader og ovn, så passerede jeg Elgiganten og købte en ny Samsung A3.
Den har jeg så brugt en del tid på at få op at stå, men der er et stykke vej igen, og fingeraftryksadgangen er jeg ikke gode venner med. Men telefonen burde fungere, og lige nu er det jo det vigtigste. Nu har jeg downloadet manualen, så jeg måske kan finde ud af, hvad man nu kan.
Kameraets batteri og mikrokort fungerer, men der kan ikke fotograferes, formentlig fordi der stadig er fugt mellem de forskellige linser. Vi får se, om det også skal udskiftes.

02.03.2017 Sverige
I eftermiddags skulle jeg så ud at se, hvad der er sket de sidste par måneder.
Der var naturligvis flere skovarealer, der var fældet -også der, hvor jeg passerer fra et grundstykke til at andet over en kanal.
Det er min sædvanlige rute. De to telefonpæle, som udgør spangen, var noget glatte, så jeg benyttede mig af gelænderet. Da jeg faktisk var ovre, knækkede gelænderet, og jeg ramlede i kanalen med fuldt udstyr. Det var heller ikke helt let at komme op, dels fordi bunden var mudret, så man sank i, dels fordi der ikke rigtig var noget at tage fat i.
Men det lykkedes dog, hvorefter man kunne konstatere, at man var våd fra yderst til inderst -inkl. pas, fotoapparat og telefon.
Jeg kunne høre, der blev savet, og gik ud fra at det var Dan på Stenbrohult, så jeg gik trøstigt op mod gården og konstaterede, at hans bil var der. Så skulle jeg jo bare finde saveriet, for med sav og høreværn kan man ikke råbe folk op.
Jeg fandt føreren af saven, som imidlertid ikke var Dan, men Bengt fra Næset,som kikkede på mig, og spurgte, om jeg ville have et lift.
Det sagde jeg ikke nej til, så jeg blev kørt hjem, og sparede en lille times vandretur.

Af med tøjet, som blev smidt i vaskemaskinen, som dog ikke ville starte. Nå, det var nok noget, der var sket ved installationen af komfuret.
Gik i bad, hvorefter vandtrykket forsvandt - og så står man der i bar røv. To ting, der ikke fungerer, og en elektriker hængende i en mast, som vi lige havde passeret: der er slet ingen strøm.
Jeg havde netop affundet mig med at tage rent tøj på et beskidt legeme, da jeg på varmeapparatet kunne se, at nu var strømmen tilbage. Vaskemaskinen, blev tændt og badet effektueret.

Alt er lagt eller hængt til tørre. Telefon, fotoapparatet, passet, som har fået krøllede sider. Nu må vi se, og teknikken har kunnet overleve en dukkert.

01.03.2017 Sverige
Startede jo tidligt, så jeg kunne få min morgenmad, inden jeg skulle have brændstof (8.89 kr) og min vaccination.
Så tager det trods alt lidt tid at få pakket bilen, og jeg skulle lige have købt nogle grøntsager, så klokken blev lidt over 11.
Vejret var flot og med utroligt mange lastbiler i begge retninger.

Mødte David på skovvejen. Han havde hentet sin trailer, og vi hilste lige, da vi skulle passere hinanden - der er jo ikke meget plads. Han konstaterede, at nu måtte jeg jo se, hvordan det stod til på Källaremoen.
Da jeg kom frem, noterede jeg mig, at nogen havde kørt med bil op til huset, og da jeg stod ud af bilen, faldt mine øjne på en stor bunke store sten foran huset.
Så begyndte pråsen at gå op for mig. I køkkenet havde David bygget en ny kogeplads op omkring det gamle Herlev-komfur. Stenene udenfor var, hvad der havde været 'bunden' i den gamle kogeplads. Og de havde været så store, så han havde måttet bore og flække dem, dels for at kunne håndtere dem, dels for alt det hele ikke skulle brase sammen.
Han havde også sørget for installatør, så der kom 380 V.
En uge har han brugt inkl. støvsugning og aftørring af hele køkkenet, som havde været et støvhelvede.
Han er guld værd

25.02.2017
Måtte i fryseren for at hente noget, jeg kunne bruge som morgenmad. Fik læst avisen og ugens reklameaviser, og kørte så til Søndersø, hvor jeg fik gået den traditionelle times rundtur..
Passerede Føtex på vejen hjem, da der manglede et og andet i køleskabet.
Rugbrødene er nu blevet bagt, og jeg har brugt noget af den resterende tid til at scanne de mange informationsguider, jeg har med mig hjem fra USA, og som jeg vil have lagt på hjemmesiden.
Der henstår så at få lavet en sammenfatning af indtrykkene fra turen.

14.-24.02.2017  Ferie i Washington
Beretningen findes her.
Jeg tror på en tidlig sengetid, selv om turen hjem var god og med opgraderingen masser af benplads og bredere sæder. Det var klart pointene værd - når jeg nu havde dem.

13.02.2017
Jeg kan ikke prale af, at have lavet andet end at forberede mig på i morgen.
Var i staden for at skaffe $$ i mindre sedler end dem jeg havde. Jeg skal bruge 10-$-seddel til at skaffe mig et kort til metrosystemet, som så skal tankes op.
Kufferten er næsten pakket. Jeg har via nettet checket ind og valgt sæde, så det er kun bagagestrimlen, der skal klares i Kastrup. Alle papirer til indrejse og hotel er verificeret og samlet.

Jeg var lige forbi Christian med den nye nøgle til huset og de papirer fra deres bryllup, jeg fandt forleden.

Oliver har meldt sin ankomst her til aftnen, så vi kan få sagt farvel til hinanden. Viktoria er åbenbart forhindret. 

10.02.2017
Jeg har brugt nogen tid på at finde ud af, hvorledes jeg kommer fra lufthavnen til mit hotel i Washington. Man skal køre med bus til en metrostation, hvor man skal 'trække' et smart card, tanke det op, tage med den grå linie,som meget passende har station meget tæt ved hotellet, så det burde være til at finde ud af.

09.02.2017
En stille og rolig dag, hvor jeg lige rundede lægen et lille kvarter, hvor vi drøftede Trump. Alt var absolut i orden, så jeg kunne bare tage hjem igen. Jeg fik også bestilt recept på malariepiller. Jeg havde godtnok nogen, men de var udløbet i 2013.
Jeg havde, inden jeg kørte, fået ryddet fortovet for endnu 10 cm sne. Fandt også min sneskraber - og fik en forklaring på, hvorfor naboen ikke havde fejet, som han plejer: hans motorkost var gået i stykker (billig plastic).

08.02.2017
Jeg har set 'Kongens ansvar' med Jesper Christensen om okkupationen af Norge. Velspillet og næsten dokumentarisk. Jeg kan ganske enkelt ikke huske, hvornår jeg sidst har været i en biograf.
Huset og fortovet var godt lakket til med 10 cm sne, nogle driver på 20-30 cm. I mørket kunne jeg ikke finde min sneskraber, så det blev med kost og almindelig skovl.

07.02.2017
Låsesmeden har skiftet låsecylindre til nye, kopisikrede nøgler samt en ekstra lås på hoved- og kælderdør med nøgle indvendig og udvendig. Regnemaskinen lagde tallene sammen, gav 20% annoncerabat, og tallene stod på lidt under 10.000 kr. 

Familien fra Ravnsletvej var inviteret til fiskeret med spidskål uden smør, fløde osv (de er på kur)
Svend Asmussen er død 100 år gammel.

06.02.2017
Familien fra Ravnsletvej kom og hentede mig, og vi kørte sammen til s-toget i Herlev. Vi kom til restaurant Grønnegade til tiden og kastede os over en 5 retters menu. Det tager jo sin tid, men en særdeles vellykket aften.

05.02.2017
Oliver sendte mig de første 10 sider i går aftes, og det var jo fint at kunne sidde og læse stoffet, mens der var landsindsamling (var ikke noget på de andre kanaler, jeg gad se).
Det er en opgave om Welltec (som jo har en afdeling i Esbjerg) og olieprisen.
Han kom ved 15-tiden, og så har vi brugt de sidste tre timer på at diskutere opgaven og få spurgt ind til formuleringer.

03.02.2017
Har været til EKG på ambulatoriet i Ballerup.

Ved middagstid gik turen til Ordrupgaard, hvor de havde en særudstilling af L.A.Rings malerier og en del Kähler keramik. Den var absolut seværdig, og jeg må sige, at der var 'run' på. Utroligt mange mennesker, og naturligvis med en stor overvægt af gråt guld

01.02.2017
Til standardcheck hos lægen. Urinprøven blev godkendt. Fik første vaccination for japansk hjernehindebetændelse, den næste d.1/3.

31.01.2017
Jeg har været på kommunens lokalarkiv, som var meget behjælpelige med at finde gamle billeder fra vi i sin tid flyttede hertil. Underligt nok har jeg ikke selv taget billeder af området fra dengang, hvor det hele var grøfter og marker - gårde og få forretninger.

29.01.2017
Tur i Hareskoven i området mkring Hareskovens station.

28.01.2017
Tur i Hareskoven og restauration Skovlyst.

27.01.2017
Været en runde omkring Søndersø i det flotte vejr.
Solen har tørret fugesandet, så jeg brugte ca 1½ time på at feje rundt med fugesandet for at få fyldt samlingerne.

25.01.2017
Har inviteret Oliver og Viktoria tilspisning i Marv og Ben. En 4-retters menu med tilhørende vin luner jo på et studenterbudget. Meget af samtalen kom helt naturligt til at dreje sig om de sidste store opgaver inden den endelige eksamen.

24.01.2017
Har været hos 'Gågadens ure' i Hillerød, med mit første ur, som jeg fik af min oldefar.
Urmageren checkede værket, og satte sig så til at sammenregne, hvad en reparation ville koste. Olien var naturligvis stivnet, og der skal nye visere og glas til mm, så det løb hurtigt op til 2200.- kr. Taget i betragtning, at det ikke har været brugt i 65 år, kan man jo sige det er mange penge for at bibeholde noget veneration.

22.01.2017
Spist hos Flemming og Marianne.

21.01.2017
Har været tur i byen med Christian og Cathrine, hvor vi har spist på Koa.
Det blev en rigtig vellykket aften. De havde begge glædet sig meget, da de siden nytår har været på kur og talt kalorier - men i dag ville de så smause.
Efter måltidet som var godt, lokkede Christian os hen på et ølhus, Taphouse, hvor man kan vælge mellem jeg vil tro ca 50 forskellige øl. Han gav to runder, og lidt i 23 begav vi os så mod hovedbanegården og tog toget hjem. Så det er blevet til mange timers god, familiær snak.

20.01.2017
Jeg har set indsættelsen af Donald Trump som præsident.
Der er pokker til forskel til Obamas optimistiske afskedstale for demokratiet, som han holdt for nylig i  Chicago,og så Trumps nationalistiske - for ikke at sige ufornuftige - tale om 'America first', indelukkethed,toldbarierer og mangel på politisk udsyn. Man græmmes, og frygter det værste.

I Det kgl.Teater til Savage Rose - en flot 50-årsjubilæumskoncert. Hun er 69, men holder sig rigtig godt.
Annisette Koppel, som med bare fødder og sin meget specielle stemme gav os 2½ times koncert (½ time mere end estimeret).
Salen var fyldt med gråt guld, som var i ekstase, som var de til en rockkoncert med lange klapsalver, piften. Alt i alt en fantastisk stemning og en god koncert.

19.01.2017
Jeg har haft en særdeles hyggelig aften hos John og Solveig med megen snak og god mad. De har været på Borneo for nogle år siden, og jeg lånte nogle af deres bøger og kort.

18.01.2017
Har sammen med Herdis og Stig på Nivågårdssamlingen, hvor vi så udstillingen af malerier af StormP. Det blev en spændende oplevelse. Det var en side af StormP, jeg overhovedet ikke kendte. Mange meget tankevækkende og gode billeder, og som noget meget specielt en række malerier med børn som målgruppe. Disse billeder er for første gang vist uden for deres egentlige placering: biblioteket i Esbjerg.
Der blev bestilt frokost i museets café, og den var både rigtig velsmagende og rigelig.
Det var så indløsningen af min fødselsdagsgave, og oplevelsen blev kronet med en kop kaffe i hjemmet.

17.01.2017
Solen har skinnet, der var ingen vind, så jeg tog af sted og gik turen Søndersø rundt.
En god tur, hvor der både var gærdesmutter og rovfugle.

16.01.2017
Er begyndt at skrive mine erindringer og om vores egen familie.

14.01.2017
Christian arriverede, netop som jeg skulle til at køre på indkøbstur.
Han ville gerne se resultatet af haveomlægningen, og også han var tilfreds med, hvad han så.
Og så blev han næsten to timer, hvor vi havde en god snak over en kop the og deres egne småkager. Det er dejligt med en faglig, god snak.

12.01.2017
Har spist på 'Kokkeriet'. Der skulle have været et specielt arrangement, men det blev aflyst pga sygdom.

11.01.2017
eg har været hos øjenlægen. Jeg fandt en parkeringsplads - omend ikke lige ved lægen, og besøget varede ca. 20 minutter, fordi jeg lige skulle have dråberne, jeg havde fået, til at virke. Det var blot et billede af øjet, som øjenlægen så vil kikke på.

10.01.2017
Efter morgenmad og avislæsning pakkede jeg sammen, dvs fandt udrykningsflaget fra Æ400 og fars beretning.
Jeg fik afleveret flaget til Politimuseet mod at udfylde en blanket med sagens sammenhæng, og fik som tak gratis adgang til lokalerne.
Det blev til ca. to timers besøg - der var jo en del læsestof, og på vejen derfra fik jeg en hyggelig passiar med de to forhenværende betjente. Den ene (78) havde faktisk haft tjeneste på Station 6. Vi aftalte så nogle flere ting, de kunne være interesseret i

07.01.2017
Det har været en rigtig god aften med Sinatra-melodier fremført af DR's Big Band (19 mand, heraf 15 med messing). De spiller fremragende: de kan blæse koncertsalen op det ene øjeblik og lade musikken smyge sig ind ganske blødt lige efter.
Dirigenten var en forhenværende trommeslager fra Count Basies orkester og sangeren var amerikaneren Curtis Stiger.

06.01.2017
Spisebordet skulle ryddes. Der var udvalgte papirer fra 2014, 2015 og så regninger og bilag fra 2016.
Det gav en fyldt papirkurv og nogle bunker, der skal scannes til pdf-filer, hvorefter de kan gå samme vej.
Har fået nyt Dankort, så jeg skulle have rettet Dankortnummeret på Rejsekortet, Brobizz, aktiveret det mm.
Der var besked fra banken om udbetalingen af min ratepension. Den var højere end jeg havde forventet, og umiddelbart bliver man jo glad.
Man må jo være konsekvent, så jeg fortsatte til Skat og fik korrigeret min pensionsudbetaling, og umiddelbart derefter  en ny beregning, som fjernede fradrag og hævede skatteprocenten.

05.01.2017
Har været på udsalg i Magasin og købt nye skjorter.

04.01.2017
Har købt motionscykel.

01.01.2017
Stig og jeg spiser morgenmad sammen, inden jeg drager mod Herlev.
Oliver og Viktoria kommer og spiser restefrokost..

31.12.2016
Jeg har i fred og ro kunnet vande blomster, pille julepynten ned og rydde op i potter og pander.
Kørte mod Nivå til Stig og Herdis, så jeg kunne være der inden dronningens tale. Det samme vennepar som sidste år, var også inviteret.
YouSee's kabelsystem var gået i sort, men det problem blev løst med pc'en.
God mad og drikkevarer, stille og roligt. Masser af nytårsraketter.
Herdis har morgenvagt på plejehjemmet i morgen og trak sig hurtigt tilbage og overlod stuen til Stig og mig. Snakken gik og pludselig var kl. 03:30.

30.12.2016
Min morgen var ellers mere spændende end normalt. Da jeg skulle vaske mig, var der intet varmt vand - og trykket på det varme vand forsvandt hurtigt til dråber.
Kontrollerede anlægget så godt jeg kunne - og der var ingen trylletriks, der virkede.
Måtte ringe til min VVS-mand, som kom inden for ½ time.
Han motionerede en ventil, hvilket bragte både tryk og varmt vand frem. Ventilen var slidt og blev skiftet, og alt fungerede efter ca et kvarters besøg.

Har afleveret papirer vedr. udbetaling af min ratepension i banken.

18.12.2016 – 29.12.2016
Sverige
18.12 Der skulle dækkes bord -med juledug - kødet og de gule ærter klargøres. Kryddersnapsene blev linet op, og alt var parat, da David og Maja dukkede op præcis kl. 17.
De gik her lidt i 21 - mætte og veltilfredse, og vi fik som vanligt snakket en masse om stort og småt. De har -naturligvis - også indvilget i at spise rester fra min julefrokost efter jul.

19.12 VVS-manden kom kl.10 og konstaterede hurtigt, at miseren (vand i badeværelset) skyldtes , at jeg da jeg åbnede for vandet havde fået drejet hanen delvist ud af sin fatning. Den skulle bare skrues fast, så det var hurtigt fikset - og så ved jeg (også) det.
20.12 Min forkølelse tog til i går aftes, så jeg endte med at gå i seng kl. 21. Sov noget ujævnt med vågne perioder imellem til kl.7:30.
Fik min morgenmad og lagde mig på sofaen udstyret med the, Strepsil og toiletrulle #2.
Og der har jeg så ligget hele dagen. Radioen har gået, men det er ikke meget, jeg har hørt.
Til gengæld har jeg nyst, hostet og snottet i mængder. Det var jo ikke meningen, men jeg er tung i hovedet og over øjnene.

21.12. David bankede på og foreslog, at vi skulle hente havetraktoren.
Han sikrede sig forinden, at elektrikeren først ville komme om eftermiddagen
Rydaholms El kom to mand høj, og det tog dem ikke lang tid at få sat de tre paneler op.
Jeg havde satset på, at han kunne sætte kabel i Herlev-komfuret, men han checkede installationen i køkkenet, som til min forundring kun var til 220V. Vi blev enige om at udskyde projektet om 380 V til sommer, da jeg alligevel har talt om at få hele sikringspanelet fornyet.

22.12 Jeg var så henne og fælde mit grantræ. Et nydeligt træ, men nok det tætteste og fyldigste (pladskrævende), vi endnu har haft. Fik flyttet det udendørs illuminerede grantræ, så jeg kunne få frigjort juletræsfoden. Fik savet træet ned, påsat fod og sat det i stuen.

24.12 Jeg fik pyntet træet, hakket mander og lavet ris ala mande. Fik støvsuget og vasket op, men frokosten var der ikke tid til. Heller ikke noget stort tab.

Så var der lige tid til bad og omklædning inden gudstjenesten med småkager, kaffe og cognac.
Derefter en sød lille film, Kan du visla Johanna, som hører til den svenske juletradition,
Det lykkedes mig at lave et perfekt aftensmåltid, og så er der ellers tv-kigning.

27.12 Det har været en umanerlig flot dag: ikke en sky på himlen og kun lidt blæst.
Stormen Urd trak uden om dette område, så her hersker fred og ro.
David og Maja hjælper med at spise rester fra julefrokosten. Fast tradition og rigtig hyggeligt

28.12 Lyskæder blev fjernet fra såvel det udendørs træ som det i stuen. Sidstnævnte blev også berøvet sin pynt, som er pakket ned og sat på plads til næste år. 

29.12 Nedlukning og hjemkørsel

17.12.2016
Jeg skulle have pillet kødet af ænderne fra forleden, da der jo ikke er grund til at medbringe skrogene til Sverige.
Mens jeg stod med det, kom Flemming for at hjælpe med at få smidt komfuret i bilen.
Han var næsten målløs over at se forandringen omkring huset.

16.12.2016
DBC's julefrokost. Jeg gik hjemmefra kl.12:00 og var fremme ved firmaet 12:45, og det har været en rigtig god julefrokost: maden var god, vin eller øl ad libitum, underholdning under middagen, efterfølgende  underholdning til kaffen med avec'er. Jeg fik nogle gode lange snakke med nogle, jeg plejer at tale med, så det var fint. Så gik jeg lidt før jeg måske plejer, men da havde jeg fået det at spise og drikke, jeg havde behov for.
Tog et par busser hjem og var heldig med tiderne.

15.12.2016
Det har været en mærkedag i dag.
Jeg havde sat vækkeren i god tid, og lidt over er 6 kom der en stor lastbil med rullegræs.
Det skabte lidt forstyrrelse for morgentrafikken, som ikke kunne passere, men der er jo andre veje. Det tog ca 3/4 time at få læsset af.

Vinduespudseren kom til tiden, og klarsynet har bredt sig. Det er alle pengene værd. Vindueskarmene er blevet reetableret med de ting, der nu har plads der.

Ca. 8:30 kom to anlægsgartnere, målte op, og begyndte at lægge græsset. Det ændrer jo hurtigt indtrykket, og det ser godt ud.
Vi markerede færdiggørelsen med et glas boblevand og sagde pænt farvel til hinanden. Der er arbejde til en mand i morgen, fordi jeg har ønsket rampen fra terrassen forlænget. Men så er det færdigt. Det tog tre uger.
Spist aftensmad hos Christian og Cathrine. Josefine har også besluttet sig for, hvad hun vil: læse IT på Københavns Universitet.

14.12.2016
Jeg var på vej ud efter avisen, da jeg blev mødt med et 'god morgen, Jørgen'. Det var en af de unge VVS-folk, som kom med et nyt blandingsbatteri til førstesalen. Det blev hurtigt ordnet, og som bonus fik jeg ordnet mit toiletskyl, hvor stort og lille skyl var ophørt med at fungere. Så det begynder at flaske sig.

To mand stillede ca 8:30 og har fået færdiggjort terrassen inkl. beton langs kanten, som skråner ned til nabogrunden. Firmaejeren kom på 'inspektion' en kort stund.

Oliver har via sms meddelt, at han har besluttet sig for at læse erhvervsøkonomi. Jeg var lige inde og se på nettet, hvordan uddannelsen er beskrevet. Det lyder som et rigtigt valg, og dejligt at han er så målbevidst og sikker.

På besøg i Tåstrup hos Nana med familie.

13.12.2016
I dag var det Pete og Mikkel, der kom. De startede med at klargøre haven til rullegræsset. Kørte venligt et par børfulde grus ind i det gamle skur, som ellers ville komme til at ligge under det omliggende niveau.
Ca halvdelen af terrassen er lagt - den nemme del, hvor der ikke skal skæres fliser til.

Eva og Hans, Karen og Thomas (naboer) var inviteret til gule ærter og æbleskiver, og det blev en fin aften.

12.12.2016
Tre mand stillede i morges (også 'bossen'), og de kastede sig straks over at få fjernet fliserne fra terrassen. Fik fjernet efterladte sten i havestykket, og afventede en stor lastbil med hænger: 16 tons muld og 6-8 tons sand.
Lastbilen spærrede derefter Højergårdsvej de næste par timer, hvor mulden og sand blev 'grabbet' af til deres to motoriserede 'trillebøre'. Jorden blev løbende fordelt ud over haven, så der skete noget.
Lastbilen tog terrassefliser og overskydende sten fra stenhøjen samt jord og rødder med retur, så nu er det kun fortovet, der er spærret af de nye fliser

10.12.2016
Stig Rossens julekoncert i Falconercentret. Der var ikke udsolgt, men dog mange, og det lød som om det næsten var et stampublikum. Jeg mener, Stig Rossen sagde, at det var 22ende år, og at dette års turne var på 33 koncerter.
Jeg har set ham for mange år siden, da han sang musicalen Miserables i London (jeg tror, det var i 1985), og senere ved et firmaarrangement. Han synger godt, havde et velspillende orkester, et godt kor og en god 18-årig vokalist. Nu har jeg set ham i denne rolle, og jeg tvivler på, jeg vil gentage det.

09.12.2016
Jeg fik startet dagen forkert. Blev liggende til kl.8, da gartnerne først plejer at komme 8:30 - 8:45.
Men ikke i dag. De kom fire mand høj kl.8:00 - måske fordi mange skal til julefrokost og ikke har brugt bilen i dag.

De fik rettet grunden til og fjernet de sidste sten og større rødder. ‘Cirkelmanden’ fik lagt de sidste små tilhuggede chaussésten.
De sten der ikke skulle bruges til stensætningen blev kørt ud på vejen - med god afmærkning.
Den store vin på terrassen blev fjernet - den giver alligevel ikke brugbare druer, så nu er grundlaget for mandagens arbejde lagt.
Maskiner, Bobcat mm, blade og rødder mv blev kørt herfra lidt over 11.

Addi var lige kommet til Geologisk Museum og havde købt billetter, da jeg kom.
Der er en ganske flot og omfattende mineralsamling - også specielt fra de grønlandske miner.
En hel sal helliget Flora Danica, og specielle udstillinger om Danmarks og Grønlands undergrund.
Der er meget man ikke ved, og noget er forbløffende og interessant.

Da vi var blevet trætte i benene (og ryggen) gik vi i Torvehallerne på Israels Plads, hvor Addi gav en omgang rigtig god og krydret gløgg, og vi var heldige, at få et par pladser ved et tomandsbord.
Fornøjelserne fulgtes op med et enkelt glas hvidvin på Gråbrødre Torv, indtil vi opsøgte restaurant 'Vækst', hvor vi mæskede os med en treretters menu med tilhørende vine.
20:15 forlod vi stedet og gik til Nørreport Station, hvor jeg blev sat på et tog. Bussen i Herlev passede perfekt, så det har været en god dag, hvor Addi og jeg har fået opdateret hinanden - og i øvrigt talt om stort og småt.

08.12.2016
Så er alle fire gartnere kørt. Min bålplads mangler kun et centrum på ca 50 cm, stensætningen mangler ganske lidt, jeg har fået lavet en ordentlig plads til affaldsbeholdere, og haven er gjort klar til fræsning.
Jeg har fået fjernet de få planter (nogle roser og noget 'pyntegræs'), jeg mente var bevaringsværdige. Dermed er der sagt farvel til høstanemonerne fra Ringridervej, den store valmue, kugletidslen, iris og mange andre planter, som jo sagtens kan genanskaffes, når og hvis jeg på et tidspunkt vil lave bede i græsplænen. Men foreløbig skal skvalderkålen kvæles samtidig med græsslåningen.

Min VVS-mand kommer i morgen formiddag og skifter er blandingsbatteri, som ikke blander.

07.12.2016
Bemandingen i dag var fire mand: en til fliser, en til bålpladsen og to til stensætningen. Der sker virkelig noget! Indgangspartiet er nu færdiggjort helt ned til græsplænen. Indtrykket giver ro: samme slags fliser hele vejen, lagt pænt, ingen knækkede.

Der er blevet lagt et par ringe af bålpladsens chaussésten, og  der er vel sat ca. 1/4 af stensætningen. Græsplænen er fyldt med jord og sten - og i øvrigt kørt op af den lille 'Bobcat'.


06.12.2016
Dagen oprandt som alle de forrige med blå himmel og ingen vind.
Anlægsgartnerne ankom tre mand høj: to fortsatte med flisearbejdet, den tredie begyndte udgravning og nivellering af den symbolske bålplads, der skal laves hvor sommerfesternes bålplads lå.
For at det ikke skal være løgn kom der lidt før jeg skulle køre endnu en mand, som kastede sig over nedrivningen af den gamle stensætning, så der sker noget.
Men ellers havde vi en fin eftermiddag og aften, og de var glade for de gule ærter. Jeg havde kage med til kaffen, og resterne af kød og ærter beholdt de. Ikke mindst tror jeg, Thorkil var glad for at have besøg og en at tale med. Det bliver dårligere og dårligere med Else Margrethe, som slet ikke deltager mere.

05.12.2016
Jeg lå og hørte morgenradio, da jeg kunne høre en stor lastbil kl. 06:45. Det var en stor lastbil med anhænger, som leverede de bestilte fliser. Så kunne jeg jo lige så godt stå op, og lige gå ned at bekræfte leverancen og placeringen på fortovet. Det var 8 paller, så de fylder hele fortovet mellem indgang og carport.

04.12.2016
Min årlige juletur til København (Kgs.Nytorv, Nyhavn, Tivoli) sammen med utroligt mange mennesker, hvoraf rigtig mange var turister. Men det var ikke det samme at gå gennem julestuen i Illums julestue, når man egentlig ikke skal supplere sin julepynt.

03.12.2016
Havemøbler, brændekløver, potter, haveredskaber  mm er nu fjernet fra terrassen. Jeg fik også 'reddet' nogle løgkurve med blomsterløg og skvalderkål. Jeg begynder at kunne se processen for mig - og glæder mig til det færdige resultat.

Jeg var lige på nettet i går aftes for at checke indfødsretsprøven. Nu var det ikke noget jeg brugte megen tid på, og det lykkedes mig også at lave en fejl (tanketorsk), så jeg fik kun 39 rigtige ud af de 40 spørgsmål (og var nr.4013 blandt 20103 deltagere - på det tidspunkt). Jeg har stadig svært ved at se meningen med prøven.

02.12.2016
Anlægsgartnerne medbragte nye knækfliser for at undgå at skulle anvende ødelagte sten, som de så tog med sig, da de kørte. Det gjorde de klokken 11. De er nu helt færdige med siderne og har stampet sandet i indgangen. De satser på, at deres chef har bestilt fliserne, og at de bliver leveret, så de kan begynde med at lægge dem mandag.
Ved 14-tiden tog jeg mig sammen og gik lidt over en time i det grønne område, hvor jeg så også fik plukket en pæn portion slåenbær til at lave kryddersnaps på.

01.12.2016
Det meste af torsdagen tilbragt ved gryderne i køkkenet, samt borddækning og hvad der ellers hører til.
Resultatet af anstrengelserne blev godt, og John og Solveig fik udover de gule ærter en tur på min rejse gennem videoen. Selve rejseberetningen havde de jo læst efterhånden, som den dukkede op. Vi havde en rigtig god aften, og de kørte 23:45, så der skulle lige ryddes op og sættes i opvaskemaskinen.

30.11.2016
Da jeg jo har måttet konstatere, at den fine store gryde jeg havde med til Fanø ikke kan bruges på det nye komfur, så jeg måtte i byen efter en en stor gryde. Jeg kunne dog ikke finde en i samme størrelse, men måtte nøjes med en 10-liters. Den er faktisk ikke stor nok til at koge to ænder på en gang, men så må man jo koge to gange. Til gengæld fandt jeg en på tilbud, nedsat fra 900.- kr til 500.- kr. Lidt har også ret.

Anlægsarbejdet skrider fremad. De har fået lagt grus på, og den ene sides kantsten er blevet lagt.
Jeg har fået lagt videoerne fra min fødselsdag på Youtube - som 'skjult', men jeg ved ikke, om dem der måtte passere hjemmesiden faktisk vil have adgang derigennem.

29.11.2016
I dag har jeg måttet i arbejdstøjet for at få fjernet det træ, som venter på at blive kløvet. Det er nu flyttet til carporten.
Jeg skal ikke klage, for da jeg havde taget ca 1/3, kom de flinke gartnere og tog resten - og det var også de tungeste.

Selv om de indimellem må på genbrugsstationen med de optagne fliser, havde de, da de kørte hjem fået ryddet hele indgangen helt ned til græsplænen (inkl. siderne), og i morgen er det så meningen, at de skal nivellere og lægge sten.
Jeg får erstattet de mange trin med 'ramper', så det bliver lettere at færdes med trillebør og sækkevogn.

28.11.2016
I dag havde jeg det som dig: der var en del oprydningsopgaver i køkkenet efter morgenmaden.Jeg var netop nået til ovnen, da der parkerede en bil udenfor. Den var ikke naboens tømrer, men på skiltet kunne jeg se, at det var anlægsgartneren sammen med en entreprenør.

Vi fik sammen gennemgået projektet, så nu skal jeg have ryddet de arealer, hvor fliserne skal lægges om. Det er indgangen og terrassen mod syd.
Lidt over middag var der pludselig aktivitet, og det var entreprenøren - Pete - oprindelig englænder med irske aner, som gik i gang med indgangen.

27.11.2016
De unge kom som aftalt kl. 15, og Oliver gik straks i gang med trappepyntningen, mens jeg så ordnede gløgg og æbleskiver.
De blev indtaget ved 16-tiden under hyggelig snak, og da vi var færdige med det, gik vi ovenpå, hvor jeg havde fyret op, så Viktoria kunne se lidt ferievideo.

Nu var den nye ovn taget i brug til æbleskiverne, og der blev fortsat med flæskestegen. Den blev meget godt modtaget, og desserten var almindelig købeis.
Stegetermometeret blev også afprøvet, og åbenbart fungerer alt som beskrevet.

25.11.2016
Jeg har siddet ved pc'en om har påbegyndt sidste runde omkring videooptagelserne. Det tager så mere tid, end jeg mente, det skulle. Om det så er programmet eller netværket ved jeg ikke, for min plan er jo at lægge dem på Youtube.

24.11.2016
Var hos tandplejeren, som kunne meddele, at det går fremad med reduktionen af paradentosen.

Jeg måtte i kælderen og hente min gamle Lenovo-pc frem, så jeg kunne få overspillet nogle cd'er på den, da den nye pc ikke har dvd-drev.

Komfuret skulle komme mellem 11 og 14. Det kom kl.14. Den unge mand var alene, men det tog ham ikke lang tid at få flyttet ledningen, få det sænket til bordhøjden her i huset og give en kort instruktion - meget kort. Så der var god anledning til at få læst vejledningen.
Det er jo noget helt andet, så det tager nok lige lidt tid, inden jeg bliver helt fortrolig med de mange funktioner.
Det gamle komfur står nu stand-by til at komme med til Sverige.

21.11.2016 (S)
Bors Rör dukkede op ved 10-tiden, konstaterede problemet med afløbet i køkkenet, fik renset selve 'faldstammen' med kemikalier og kompressor. Lidt over 11 kørte de, og jeg kunne få vasket op og efterfølgende tømme systemet for vand og hælde sprinklervæske i kumme mm.
Regningen dumpede ind i indbakken for lidt siden, men heldigvis med frist i december, så jeg kan få overført flere penge til min  svenske konto.

Var forbi Maja for at hente 4 glas honning, og ret præcis kl. 12 kunne jeg starte hjemturen.

20.11.2016 (S)
Jeg slog plat og krone med mig selv, om jeg skulle gå en tur eller fjerne mere kvas. Det sidste ville blive en næsten usynlig indsats, så det blev til ca 1½ times tur, bl.a. med et møde med en elg, som stod på skovvejen. Jeg havde kun mit kamera at skyde med, og så fik den færten af mig og sprang bort. Men det er altid hyggeligt at møde dyr.

19.11.2016 (S)
Jeg skulle have færdiggjort flytningen af sommerfuglebusken, og fyldt hullet efter den op med grus og sten fra det nye hul.

18.11.2016 (S)
Jeg var tidligt oppe, da jeg forventede, at David ville starte tidligt. Han kom dog først kl.9 med traileren. Siden i går havde han lavet lavet en aftale med en kammerat om at mødesi Värnamo, men var så kommet i tanke om vores aftale.

Vi fik havetraktoren kørt ud af garagen, hvor vi kunne notere os, at en stor ugle åbenbart har fundet et godt sted at bo. Der var masser af uglegylp og noget skideri.
Vi fik traktoren på traileren, David surrede den godt fast, og så kunne jeg trille til Värnamo.

Kl. 18:15 hentede jeg David, og vi kørte til 'Syforeningen's årlige auktion. Foreningen har 90 år på bagen,og de ting, man byder på er, hvad folk har strikket, broderet, bagt mm, som bliver budt op i uhyrlige priser til gode formål.
Der var kaffe og hjemmebag - mod betaling - og også lotteri, så jeg skylder David 50 kr. da man ikke i Sverige kan bede kassedamen om at lægge 100 kr på sit indkøb og så få en seddel i hånden.
Efterhånden begynder jeg jo at kende flere, og det var morsomt at opleve denne tradition, som blev ledet af præsten (der var andagt før og efter arrangementet -jo, her betyder kirken noget).

16.11.2016 (S)
Klokken 11 var jeg klar til at rydde op i de mange grene og stammer. Foreløbig har jeg tre store dynger, placeret så der kan sættes en tændstik til, når det er tørt nok.
Jeg må også konstatere, at de tre meter lange stykker stammer overstiger min løfteevne, så de skal saves en gang mere. På et tidspunkt.

14.11.2016 (S)
Var kl.7 hos Volvo med min fejlvisning på lufttryk.
Jeg havde næsten lige fået pc'en frem, da han kom tilbage med nøglen. Det havde taget ca 40 minutter inkl de 15 minutters kørsel. Han havde måttet justere hver enkelt ventil for sig (usædvanligt) og indlægge ny software igen. Problemet løst uden helt at vide, hvad den konkrete årsag var. Pris: ca 700.- dkr.

13.11.2016 (S)
Alt var pakket og klart, så 11:30 kørte jeg, og op gennem Sverige var det som et julekort med rim på alle træer.
Jeg anduvede kl. 14, og så skulle der pakkes ud og vandsystemet reetableres.
David havde sørget for varmt hus. Dog viste det sig, at det ene varmeelement i køkkenet var stået af, så jeg måtte hente et reserve fra loftet.

12.11.2016
Jeg tog revanche for de korte nætter i Esbjerg. Vågnede ganske enkelt først kl. 9 - og blev liggende til kl.10.
Der var en tyk lørdagsavis til morgenmaden. Forinden havde jeg dog fået transporteret rugbrødsdejen i forme.
Oliver meldte sig, og ville gerne låne en boremaskine (plus skruer, plugs,bor mm), så Oliver og Viktoria dukkede op til en kop the og en times hyggelig snak.

Det var en fin oplevelse med bigbandet og den brasilianske komponist og sanger Ivan Lins.  Har man været i Brasilien og oplevet sambaen, så vækker det gode minder.
Bilen stod afiset blandt de mange med is både ude og inde, da jeg kom til Herlev station. Det er første gang, jeg har prøvet at bruger timer nr.2.

05.11.-11.11.2016
Esbjerg og Fanø (9-10.11)
Den traditionelle familiesammenkomst på Fanø, gav lejlighed til nogle dage hos HH i Esbjerg.
Jeg kom lørdag middag til et rengjort og opryddet hus (bortset fra kontoret), og overnattede også onsdag-torsdag efter Fanøbesøget.
Bortset fra flere timers snak om stort og småt – og noget familiekrønike, blev tiden brugt til at fotografere genstande, som skal med i 'Mit liv', så blev der truffet generel beslutning om håndteringen af de mange scanninger, der blev lavet sidste år og i februar.
Der blev købt en USB-hub, så de tre usb-diske kunne tilsluttes, og dokumenter og billeder kunne samles til senere redigering, da der er mange dubletter.
Ikke alt gik godt: et fyldt Nikon-kort blev tømt, - hvorefter data forsvandt. Forhåbentlig er de bare landet et forkert sted.
HH's helbred var faktisk ganske godt i disse dage, og med rimelig nattesøvn.
Der blev tid til et hyggeligt besøg hos Bjarke og Dianna. Maden var god, og snakken gik lystigt.
Torsdag hjalp jeg med en tur til Kolding, hvor der skulle hentes en bil.
Som sædvanlig blev nætterne forkortet, fordi sengetiden blev forsinket.
Men vi har det rigtig hyggeligt sammen.

Tirsdag arriverede Merete uden Mogens, så vi kunne følges til Fanø, hvor der var gjort klar til frokost.
Vejret var i sig selv en oplevelse: det var blevet vinter med minusgrader, men der var skyfri himmel og helt stille vejr.
Første dag gik turen til stranden med et blikstille Vesterhav. Der var den traditionelle grønlangkål og HH's æblekage. Desværre havde frokosten sat HH ud af spillet med maveonde.
Næste formiddag kørte vi (uden HH) til Sønderho, hvor vi lige besøgte den gamle, spændende og informative redningsstation. Efter en god frokost og eftermiddagskaffe med resten af æblekagen gik turen tilbage.
Birger og Inger Lise skal mandag sammen med Louise med familie til Tenerife.


04.11.2016
Ellers er dagen gået med at sidde ved pc'en. Det har taget ca. 4 timer at barbere sejladsen på Mekong med til 30 minutter, og der kunne godt gøres mere.

Jeg har talt med Birger, som skal have noget fragtet med fra Mette, når jeg alligevel skal den vej.

03.11.2016
Har haft en fortræffelig aften med min gamle kollega, CIP. Vi snakker rigtig godt sammen og nød en god (og billig) menu på en restaurant 'Vækst', som jeg ikke kendte.

02.11.2016
Tog i banken for at hæve lidt kontanter, videre til Elgiganten, hvor jeg købte et usb-stik samt et 64 Gb kort til videokameraet, da jeg på rejsen optog ca 8 Gb om dagen.
Fik ringet til min Volvo-sælger for atfå hjælp til at få parret min telefon igen med bilen. Det fik han hurtigt forklaret, så nu kan jeg tale håndfrit igen.
Var hos frisøren, som beholdt mine krøller, og har fået klippet endnu et par stumper videofilm.

For at pengene ikke skal ligge og mugge bestilte jeg et nyt komfur (induktion og alt det frække), idet jeg tager komfuret her fra Herlev med til Sverige, så jeg får en ordentlig ovn.

Oliver blev hentet efter aftale kl.16:30. Han havde meget, han gerne ville berette, så det gik den første 1½ time med.
Så lavede vi mad sammen (restemad), og så så det video, jeg har separeret.
Sjovt nok har de i skolen om Cambodias røde khemerer, så han fik min film om grusomhederne samt en bog af den sidste overlevende.

Viktoria var ikke med, da hun er ophængt af skriftlige opgaver.

01.11.2016
Jeg havde en pæn stor opvask med potter og pander.  Så skulle der pakkes i kasser og poser, køleskabet tømmes for følsomme varer.
Alle stik tages ud af kontakterne.
Lagt an i pejsen, så den er lige til at tænde næste gang.
Et behageligt bad inden der skulle lukkes for vandet, og anlægget tømmes.
Mens det sidste løb ud, kørte jeg ned efter renovationsbeholderen, som ikke skal stå og demonstrere, at der bor nogen inde i skoven.
Jeg havde fået lov til at aflevere mit affald hos David og Maja.


31.10.2016
Det meste af dagen har jeg tilbragt i køkkenet for at lave hakkebøf og frugtdesserten. Alene det at få stegt alle løgene tager sin tid.
Jeg fik dækket fint bord med hvid dug og fars garderflag - og så viste det sig, at det først er i morgen, Maja har fødselsdag.
Nå, maden fejlede ikke noget, og alle var tilfredse. De blev udsat for et par videostumper og en selektion af fotos.
De gik her ved 20:30-tiden iført resten af desserten. David har igen job i hans gamle firma, og skal tidligt op.

Der er ladet nye fælder til musen, og på loftet måtte jeg lige lave en ny løsning, fordi musene havde fjernet det net, jeg havde sat op for at forhindre uhindret adgang.

30.10.2016
Atter en forrygende flot dag - ikke en sky på himlen, og blæsten har lagt sig.
Den ekstra time, vi fik foræret i morges brugte jeg til at lægge tøj sammen.

Køkkenet trængte til en gang opvask og oprydning.
Det indbefattede endnu et stykke storvildt nedlagt - efter den dog uden at være kommet til skade havde spist to rosiner, inden fælden klappede. Fælderne blev kasseret. Jeg gider ikke at have løst krudt.

Så var jeg rundt på parcellen for at forevige resultatet af gårsdagens motorsavsmasakre. Der er rigeligt at få samlet sammen, men resultatet er godt nok.
Så ryddede jeg stien ned til skuret, hvor toppen af det store birketræ skulle fjernes, så jeg kunne få adgang til skuret igen.
Jeg skulle hente grensaksen til at klippe grønkålsstokkene over. David havde en stor gryde ed til mig i går, så nu skulle der ske noget.
I løbet af eftermiddagen er der plukket fire store stokke, og det er blevet til en fuld gryde - og  rigeligt til et Fanø-måltid.
Så har jeg fået tilrettet et antal sider på min hjemmeside affødt af min rejse, og jeg har fået lagt billeder ind i beretningen.

29.10.2016
Jeg fik vasket en sidste gang tøj - og hængt det ud, fik taget nogle billeder at den nuværende beplantning.
David kom ca 10:30, og der var ikke langt fra ankomst til handling. Den ca 30 meter gamle birk faldt på et par minutter. Blev afgrenet og savet op.
Og så fortsatte øvelsen de næste 4 timer, kun afbrudt af en pause, hvor vi spiste en sildemad sammen.
Det har skabt lys og nyt udblik, og det var jo meningen. På 16 år vokser træerne jo bare uden man bemærker det.

David gik ved 15-tiden, og jeg burde egentlig være fortsat med at gøre mig nyttig, men jeg krøb inden døre, og satte mig til at læse noget rejsemateriale.


28.10.2016
På den måde blev kl. næsten 12 inden jeg kom ud af døren. 1½ time i fint solskinsvejr, og en konstatering af, at nu er kantarelsæsonen definitivt slut.
Tøjet hængt op,og så en fortjent frokost.
Den sidste videosekvens blev lavet til film, beretningen gennemlæst igen og påført ændringer, så nu er jeg ved at være parat.
Jeg har ti videostumper á ca 30 minutter, så der skal skæres godt og grundigt inden Fanø.

David kom for ½ time siden. Han har problemer med sin pc.

27.10.2016
Jeg var oppe 05:30, så jeg kunne nå at få barberet mig, vasket hår og sat en vask over.
Af sted  06:25 så jeg var på værkstedet kl. 7:00 som aftalt.
Fik afleveret nøglerne og gik lige en tur gennem udstillings biler. Tog en kop kaffe - det blev til flere.
Fik læst de sidste informationer om, hvad de putter i 2017-modellerne, og tog så pc'en frem og begyndte at skrive det resume af rejsen, som jeg gerne vil lave.
Mekanikeren kom ind og kunne meddele, at det var selve info-skærmen, der var stået af. Det er en lille sag til 8-9000 sv.kr., men jeg havde åbenbart en udvidet forsikring, så det Volvo på deres kappe. Han kunne have en ny om to timer, og det sagde jeg selvfølgelig tak til, og fortsatte med skriveriet.
I mellemtiden havde han skiftet til vinterdæk og herunder konstateret en skrue i det ene dæk, som han så havde lappet.
Han havde også konstateret, at det danske værksted havde sat et nyt vinterdæk på, da jeg havde ødelagt mit ene sommerdæk.

26.10.2016
Jeg er kommet godt frem til Källaremoen. Turen var ren fornøjelse (uden radio, telefon osv, men radarsystemet fungerede stadig): det var ganske simpelt en natur klædt på i gyldne og røde farver - rigtig smukt -, så efter dette at dømme er der stadig grund til at tage din tur til Harzen.

David havde tændt for varmen, ungerne havde ryddet pænt op efter sig og husket alle de sære regler.
Jeg mødte Maja ved postkassen og fik inviteret til lidt mad og billeder på mandag (som også er hendes fødselsdag).


25.10.2016
Jeg har været mine billeder igennem, slettet nogen, fundet dem frem, jeg lige nu tror, folk gider se, og lavet en ny kompilation, som er lagt ud på nettet. Der skal stadig tekstes, så man kan søge i dem.
Jeg har fundet lidt flere data til beretningen, men skal have lavet et resumé.
Lige nu er det videofiler, der genereres på pc'en.

Jeg var lige forbi ovre hos Flemming, hvor Oliver befandt sig på vej til sit fritidsjob.
Han havde termotasker, nøgle og billetter til Sverige.
De havde åbenbart haft en rigtig vellykket tur med godt vejr.


24.10.2016
Avislæsning, rugbrød med god dansk ost (de har ikke ost, hvor jeg nys har været).
Opfølgning på de emails fra de to uger, som skulle checkes efter, mens jeg fik overført de sidste foto og video til en ekstern harddisk, så de er sikret.
Jeg skulle til byen for at købe øjendråber og have lidt til køleskabet. Til min overraskelse var Volvoen blevet sur over at skulle holde ferie: hele info-systemet og sikkerhedssystemet var gået i sort. Nå, bilen kunne jo køre som en 'almindelig' bil.
Jeg har kontaktet Volvo i Sverige for at få en tid.

09.10.-23.10.2016
Ferie i Indokina

08.10.2016
Blomsterne er vandet, og jeg regner med, at Oliver/Viktoria kommer forbi, og kan hjælpe til med at få tømt køleskabet.
Jeg har tilbudt dem at låne Källaremoen i efterårsferien, og de planlægger en forlænget weekend

05.10.2016
Det flotte efterårsvejr fortsætter, så der er gang i vaskemaskinen.
Jeg er ca. to måneder bagud med min dagbog på hjemmesiden, og det tager sin tid, at få den ajourført.

04.10.2016
Ja, så blev jeg 75. Lykønskningerne strømmede ind på sms og mail og et par telefonsamtaler.
Fik set den video, som Viktoria optog lørdag aften.
Solveig havde inviteret på sprængt kalvetunge, jeg havde de sidste dessertrester med.
Vi fik redigeret deres video fra Vancouver og overført optagelserne fra storfamiliens tur til Ehrwald i september.

03.10.2016
Efter morgenmaden tog Maja og David med mig med det offentlige til byen. Vejret var desværre regnfuldt og blæsende. Vi  gik fra hovedbanegården op gennem Strøget til Rosenborg, hvor vi var et par timer. Herfra gik turen til Amalienborg og videre til Nyhavn, hvor David gav dansk smørrebrød på 'Fyrtøjet'.
En planlagt havnerundfart blev fravalgt for at undgå den værste myldretrafik på turen tilbage til Sverige.

02.10.2016
Stille søndag sammen med HH, Merete og Mogens. Christian havde været ude at hente sin bil, og kom forbi og tilbød at køre mig til DBC for at hente den læssede Volvo. Jeg gik lige en kontrolrunde, og fortsatte så med alle de tomme flasker tilgenbrugspladsen.
Bilen blev tømt og indholdet fordelt.
HH havde Birgers Kia og skulle hente dem i Greve. Det blev ved 16-tiden.
Ved 17-tiden kom Maja og David, som havde tilbragt deres 40 års bryllupsdag på sightseeing i Roskilde. De overtog så soveværelset efter Merete og Mogens.
Vi kørte til 'kineseren' i Skovlunde, hvorfra Merete og Mogens kørte direkte hjem. Vi andre fik os en hyggelig aften, men gik dog tidligt i seng.

01.10.2016
Min 75-års fødselsdag fejres ved hjælp af Birgitte fra it i DBC's kantine. Og så kan jeg jo kun sige som vært, at jeg synes, det var en rigtig god fest.
Gæsterne opførte sig, som man håber på: de giver alt, hvad de har i sig, og bidrager til den gode stemning. Alle taler med alle, blander sig, hygger sig. Så må man sige at formålet er nået. 

Vi var 38 og alle var eminente til at gøre deres til en god fest ved at 'mingle' og snakke sammen på kryds og tværs. De fleste er jo gamle venner, hvoraf flere har været venner i 40-50 år.
Der var en fremragende og anderledes 5-retters menu, leveret af 'Kokkeriet', der stillede med tre kokke. Restauranten havde også stillet forslag til en vinmenu. Folk var ellevilde.

Fornøjelsen blev udvidet med New Orleans Delight (som jeg også havde til min 60 års fødselsdag), og dansen gik til lidt over midnat, da de pakkede sammen.

De fleste af gæsterne er jo med gråt guld, så efter natmaden og henad 2 var der opbrud.
Det gjorde det så muligt at få ryddet op og gjort rent, så man ikke skulle i gang igen søndag.
Jeg havde min onkel på 87 (still going strong) og min søster med samlever overnattende,

Vi har holdt mange fester, men jeg synes ikke, jeg kan huske en så enstemmig tilbagemelding som denne gang. Man hyggede sig i den grad, genså nogen man ikke havde set i mange år, stor ros til mad og vine, og selv Oliver kom og sagde: Det er jo ikke lige den musik jeg lytter til, men den er jo rigtig god.
Jo, det blev den fest, som jeg havde håbet.

Tre par havde jeg skaffet overnatning til på Lautruppark Hotel.

30.09.2016
Jeg var på DBC og fik de nødvendige kort og koder, så vi kan komme ind og ud.

Ind imellem har jeg så fået pakket viskestykker, karklude, indpakningsfilm til at pakke eventuelle rester ind mm.
Firmaets fryser er brændt sammen, så det er heldigt, at vi ikke skal have is.

Selv om der har været lidt pres på, synes jeg, at der er kommet styr på det.
Der står stadig ting hist og pist, og mit værksted er i den grad en rodet forretning.

Min billet og rejseplan til Indokina modtog jeg i går.

29.09.2016
Jeg skulle jo til DBC og tale med kantinebestyreren. Hun har været der i 12 år, så hende kender jeg jo fra tidligere lejemål.
Jeg fik instruktion i opvaskemaskine og ovn - alt sammen nu digitaliseret.
Fik anvist rummet med glas og lysestager, så jeg tror, jeg er forberedt.
Så skulle jeg jo have adgangskort og koder. Der var der gået kuk i vores kommunikation, og ham, der skulle lave kortet mm var lige gået. Det henter jeg så i morgen middag
28.09.2016
Gik jeg i gang med at finde situationsbilleder af vores direktør, som fratræder 14.okt., og hvor man har bedt mig finde noget frem. Dem kan jeg så tage med i morgen over middag, hvor jeg tager til DBC for at tale med kantinen og få instruktioner om adgang osv.

27.09.2016
Fandt Ullas uniformer frem, og der var ingen problemer med afleveringen i Jonstruplejren (den ligger jo lige uden for Ballerup). Så er den lille opgave omsider løst.

26.09.2016
Startede dagen med at køre bilen til lapning. Den kunne jeg hente et par timer senere.

Morgenmad med et par spejlæg. Der skulle slåes rugbrød op i forme - og så var det kældertjans igen.
Der blev sat fokus på rengøring, hvor ikke mindst det lille toilet/bad tog sin tid.
Forlod kælderen lidt i 16 for at nyde det gode vejr, og ca 17 drog jeg over til Christian med nogle af hans gamle efterladenskaber - samt en symaskine til Josefine.

24.09.2016
Stod op kl. 8, og besluttede mig for at skille mig af med det, jeg skulle af med fra kælderen, inden genbrugsstedet åbner. Det tog næsten en time at få fyldt bilen med elektrisk motorsav, snekæder, ringbind, plastcharteque og adskillige årgange af diverse tidsskrifter.
Så var der en lørdagsavis til morgenmaden, og så var det til kælderen igen.
Kl. 16 nedlagde jeg arbejdet, men det har også hjulpet en del, omend der stadig mangler noget, før gulvet er ryddet.
Der er fyldt et par plasticsække og papkasser.

Morgnens aktiviteter afslørede, at min sækkevogn skal udskiftes. Den er ved at ruste op, og min eneste pyjamas, som jeg havde vasket efter sit lange kælderophold, viste sig at have en ordentlig flænge i røven. Ikke fordi jeg bruger pyjamas - det har jeg ikke gjort i 50 år, men man kan jo blive syg og sengeliggende.

Opholdet i kælderen afslørede også et par kasser med gamle papirer fra min skolegang, som jeg havde glemt, og som skal ses igennem.
Der var også mit meget gamle (det første) Canon-videoapparat, som jeg troede jeg havde smidt ud. Nu vil jeg se,om jeg kan overføre de gamle bånd direkte til pc'en - efter min fødselsdag og ferie. I de lange mørke vinteraftner---

23.09.2016
Vinduespudseren kom ca. 11:30 .
Klarsynet har nu vist sig atter engang i Herlev, og han forlod stedte ca 13. Fik en lang snak med ham, der kører for ham. Måske kan han genskabe det flotte sildebensparket jeg har gemt under tæppet. Det bliver først næste år.

22.09.2016
Jeg hentede Flemming kl. 9 også gik turen sydover. Jeg har ikke været på de kanter siden 2000 på vej til Østrig.
Der sejles hver ½ time, og vi ventede kun et kvarters tid. Fik en kop kaffe, og kørte de 8 km til Burg, hvor både Calle og Fleggaard har butikker.
Vi var lige gennem butikken for småting, og fik så kørt varerne til bilen.
Flemming undrede sig over pallens størrelse, og jeg måtte jo give ham ret: Der var 36*24 øl for meget
I min utålmodighed havde jeg fået trykket på bestillingsknappen flere gange.
Det var heldigvis ikke noget stort problem (jeg er nok ikke den første). Jeg fik pengene retur i kontanter, og så gik turen samme vej tilbage.
Navigatoren viste en tåbelig vej. Det viste sig at den var sat til den korteste vej (tidsmæssigt en time mere), så det blev rettet.

21.09.2016
Jeg havde et par gode timer med min tidligere økonomidirektør, CIP, og vi fik lavet endnu en aftale i begyndelsen af august.
Fik købt alkoholfri vin, og afleveret en sæk med træsko, spejderuniformer mm til Nana.
Var hjemme lidt i 16, og satte mig ud for at læse nogle artikler, jeg havde gemt fra ugens aviser.

Ca 18 kom en glad Viktoria sammen med Oliver. Hun havde erhvervet sit kørekort og havde lånt Mariannes bil til en rundtur. Det gav mig så anledning til at finde min Garmin GPS frem, så hun kan bruge den. Hun får en brugt bil af hendes mors samlever.

Christian sms'ede, at han ville komme forbi. Han kom næsten samtidig med de unge. Han skulle til basketbold, og blev og snakkede en god time. Det er lang tid siden, vi har talt sammen, så det var hyggeligt.

20.09.2016
Satte mig til at bestille varer hos Fleggaard i Burg, da der er mindre køretid dertil.
Der var en hilsen i dag i postkassen, at jeg kunne blive scannet for tarmkræft. Tilbuddet gjaldt folk til og med 74 år. Meget professionelt udstyr til at tage afføringsprøve, så den hopper jeg på.

19.09.2016
Tur til Lyngby for at købe en ny smoking. Det tog ½ time, og parkeringen var gratis. Bukserne skulle lægges op, så dem kan jeg hente næste mandag.

18.09.2016
Så er den week-end gået. Var det ikke for Olivers besøg, ville man set ikke vide, det var week-end.
Lidt har vi fået fra hånden: Ulla teaktræsbord fik en gang slibning med efterfølgende oliering. Det samme skete med bordet på terrassen. Begge dele stråler nu som nyt.
Jeg fik samlet ting sammen, som nu skal gå til Røde Kors.

Nu var der atter blevet gulvplads i den store kælder, så hvorfor ikke benytte sig af det til at få tømt saunaen. Som tænkt, så gjort.
Saunaen blev ryddet for spindevæv, bænkene sat i laveste 'hug', som så gør det ud for en dobbeltseng. Skummadrasserne, jeg havde med fra Sverige, er nu placeret der.

Kl.16 var vi parate til at lave aftensmaden. Forinden havde vi været på genbrugsstationen, og hentet Viktoria.
I skøn samdrægtighed og hygge lavede vi hver vores del af måltidet.
De unge skulle tidligt hjem for at lave opgaver til aflevering inden midnat, så de tog bussen 19:30.

17.09.2016
Oliver kom lidt over 10. Vi fik vores indledende snak og gik så i kælderen. Loftet blev efterkontrolleret, og nu ser alt flot ud. Der blev atter sat strøm til lysarmaturet, som havde været pillet ned for at lette filtopsætningen.
Gulvet blev fejet og vasket endnu engang. Og så skulle møblerne jo bare tilbage.
Først sovesofaen. Det krævede at vi fik tømt og nedtaget et skab for at få plads til at vende i den smalle gang.
Vi fejrede det med en kort frokost, hvor der indgik kantarelomelet.
Så var turen kommet til det høje og tunge klædeskab, som vi havde problemer med, da det skulle ud for lang tid siden.
Det viste sig, at det gik som en leg. Et lille kontorskab fulgte efter, og så kørte jeg Oliver til Skovlunde.

Jeg har så fyldt skabet igen, efterspartlet nogle huller efter VVS-folkets anstrengelser, og nu har jeg næsten en balsal til ugens fortsatte oprydning.

16.09.2016
Min vandretur startede først ca. 11:30, og høsten af kantareller var yderst begrænset, da det slet ikke har regnet, siden jeg var på tur sidst.
Men turen var god nok, og jeg fik samlet en del ting, jeg forventer at bruge som bordpynt.
Kom af sted efter et tiltrængt bad ca. 15:15, og var hjemme 18:15 på normeret tid.

15.09.2016
Fik vandet blomsterne - de var værdigt trængende. I godt humør kørte jeg havetraktoren ud og begyndte at slå græsset.
Jeg kørte et par runder - og pludselig blev græsset ikke slået mere. Drivremmen til knivene var  sprunget.
Gode råd var dyre, så jeg kørte til David, som nu var 2/3 færdig med sit nye stakit. Han havde prøvet at skifte på sin, og ville gerne bistå.
Ringede og checkede at de havde en rem til modellen hjemme. Det havde de, så mig til Värnamo. Frem og tilbage tager lidt over en time.
Orienterede David, som kom kort efter. Jeg havde fundet brugsanvisningen, og den nye rem blev sat på.
Der blev startet, og ildelugtende røg fra remmen fik os til hurtigt at slukke. Kontrol af føringen mellem de mange hjul. Alt så rigtigt ud. Genstart - og ny røg og skader på remmen.
Store spørgsmålstegn. Så konstaterede David, at det ene af 5 hjul ikke kørte med rundt. Kontrolopringning til leverandøren. Det skulle det.
David fandt ud af,at dims bevirkede problemet, og fik rykket i et beslag.
Så kørte det ordentligt.

David skulle lige sættes ind i den hjemmeside, jeg har lavet til deres forening, så det gik der en time med. De skal have bestyrelsesmøde d.11/10, hvor jeg går ud fra, at de træffer en beslutning om de vil - eller ikke vil.

Glad tilbage til havetraktoren. Startede, og kørte fint, indtil den gik i stå. Igen strøm på batteriet! Jeg havde et problem for en måneds tid siden, hvor jeg fik det ladet op.
Ringede igen til Håkon. Jo, han havde nye batterier.
Atter til Värnamo. Fik 15% rabat - men stadigvæk havde jeg indtil nu brugt  1000 kr.

Batteriet blev monteret, men glæden blev kort. Der kom nu igen røg fra drivremmen.

Nå, jeg har jo den almindelige motorklipper, som villigt startede, og så begyndte jeg den lange vandring bag maskinen. Efter en tømning af opsamleren gad den ikke starte. Hm... den plejer altid at starte.
Blev sat i skammekrogen et stykke tid, uden at det ændrede på situationen. Ud med tændrøret, aftørring og et stykke sandpapir. Det overbeviste den om, at jeg mente det, og derefter ingen problemer. Men det tager tid med det store græsareal, og klokken var over 18, inden jeg var færdig.


14.09.2016
Jeg havde sat vækkeren, så jeg kunne få min morgenmad, inden jeg skulle på vandring.
Det blev en rigtig spændende vandring i et område omkring Ugglekull, jeg ikke tidligere har været i.
Vejret var godt - lidt overskyet. Der var 18 morgenvandrere og snakken gik livligt
Turen varede fra kl.8 til 11, så lidt motion har jeg da fået.

Jeg fik vasket en sidste gang, fik fyldt endnu to børfulde nedfaldsæbler til elgen og andre småting.
Kl.15 kom VVS-manden, som hurtigt fiksede et sløvt køkkenafløb, døbte kontakten til vandpumpen nedslidt - og til udskiftning (i den kommende tid), og endelig skiftet to aftapningshaner, som også havde udtjent deres tjenestetid.

13.09.2016
Det har været en travl dag. Der er vasket 4 gange - og det er kommet tørt ind og lagt sammen til hjemturen.
Kl.ca. 11:30 blev der sat en vask på, som kunne stå og klare sig selv, mens jeg kørte til byen for at købe de nødvendige ingredienser til aftensmaden.
Kartoflerne var gravet op og delvis klargjorte, inden jeg kørte, så jeg kunne fortsætte, hvor jeg slap med at hænge tøj op og ordne kartofler.

Så var der madlavningen til Maja og Davids besøg. Selv om det var enkelt med krebsehaler til forret, og varmrøget laks med kartofler, salat, bønner og en god dressing, tager ting tid.
Desserten blåbærtærte med flødeskum iblandet blåbærsaft.
Vi havde som sædvanlig en rigtig god aften.

12.09.2016
Ja, så sidder jeg atter i Sverige.
Vejret var jo flot, trafikken gled, så kl. lidt over 15 var jeg ved postkassen.
David var ved at støbe stolper ned til et nyt ca.30-40 meter langt stakit.
Vi fik os lige en sludder i solen. Han havde pådraget sig en fibersprængning i det ene ben, som gør, at han ikke kan deltage i den lokale motionsvandring på onsdag. Det ærgrer ham.
Jeg fik pakket ud, sat en vask sengelinned på (opfriskning efter lang tids ophold i kælderen), og satte mig så ud i det pragtfulde vejr. Ikke en vind, ikke en lyd bortset fra en enkelt arbejdsom spætte og så de sidste solstråler, mens jeg læste avis.

11.09.2016
Oliver kom kl. 10. Jeg var ved at skulle have morgenmad, da jeg var startet med at køre efter brændstof. Det tog lidt længere tid end beregnet, da to af de fire standere var ude af drift. Til gengæld var literprisen 7.69.
Jeg fik så en opdatering, inden vi gik i kælderen. Det er noget besværligt noget, at skulle fæstne filtet på loftet uden det falder ned i hovedet på en.
Og så skal der skæres ud til rørholdere og fatninger.
Men det lykkedes. Jeg måtte dog i Silvan for at købe rulleklæber og vægmaling.

Vi sad lidt ude i det gode vejr, mens klæberen  tørrede og fortsatte så med at male loftet og sætte lysarmaturet op igen.
16:30 kørte jeg ham til Viktoria i Skovlunde.

09.09.2016
Nyt møde med banken. Det blev et langt bedre møde end forventet. Der var hidkaldt en investeringsekspert, og han var rigtig god.
Vi fik styr på en enkel måde at håndtere min ratepension, hvor jeg ikke selv skal sidde og fedte med, hvilke papirer der skal sælges, for at der er penge til udbetalingen.
Jeg har også gjort op med mig selv, hvordan jeg ellers vil justere min aktiebeholdning.

Posten skulle læses, og der var billige tilbud fra SAS. Jeg kunne komme til bl.a. Shanghai eller Washington (og flere). Jeg valgte Washington, som jeg sidst besøgte i 1986. Prisen var 327 d.kr. for flyveturen t/r og dertil hotel, så de 9 dage i februar 2017 kommer til at koste ca 10.000 (plus mad og entreer). Alle rejsepapirer til de amerikanske myndigheder er udfyldt og betalt.

08.09.2016
Mit solcelleanlæg har ikke gidet rapportere produktionen i næsten to måneder (det har dog produceret strøm). Det er fejlmeldt for nogen tid siden, og i dag kom det op at køre igen.

05.09.2016
Møde med min bankrådgiver.
Det var klokken 13, og det blev så til ca. 1½ time. Primært skulle vi have udbetalingen af min alderspension på plads. Den bliver udbetalt, når man fylder 75.
Ratepensionen vil lovmæssigt starte 1.1.2017, og jeg tror, jeg vil have dem udbetalt over 10 år, så pengene kan bruges, mens jeg stadig kan rejse.

04.09.2016
Ved middagstid kom Oliver.
Med den lovede vejrudsigt var der nogle få udendørsopgaver, der blev løst først. Derefter blev gæsteværelset tømt, vinkelsliberen ordnede nogle beslag i loftet, som fik en gang spartel. Der er målt filt-baner op, så de gerne skulle komme op i næste week-end.

Vi nedlagde arbejdet kl. 16, og jeg hentede Viktoria. Vi fik en kop the med tilhørende hjemmebagt kage (fra Nana), og så gik køkkenholdet i gang med at varme krebs, lave dressing, ordne kartofler og stege et par svinemørbrad.
Et par gode flasker vin og dertil en god snak, ind til jeg kørte dem til Skovlunde kl.20.
Så det har været en rigtig god dag.

02.09.2016
Jeg havde ca 1½ time sammen med Per Kogut (direktør for NNIT), hvor vi som sædvanligt kom rundt om mange emner som interesserer os hver i sær. Det er et af højdepunkterne i årets løb.
Som sædvanligt tilbød han mig al hjælp i forbindelse med Olivers videre forløb. Det skal man ikke kimse af med det netværk, han har.

01.09.2016
Jeg hentede tapasanretning hos den lokale fisk- og vildtforretning, og kørte til Thorkil og Else Margrethe.
Jeg var der ca.11:20, sad lidt på deres overdækkede terrasse med udsigt ud over de grønne marker, efter at skovbørnehaven havde forladt domicilet, hvor laden er fyldt med små butikker, geder, og andet som Thorkil stiller til rådighed.

Frokosten var rigtig god og rigelig, og det vakte den glæde, jeg havde håbet på.
Der blev tid til kaffe, og gennemsyn af nogle ting på hans computer, som han stort set kun bruger den ene gang om måneden, hvor der skal ordnes bankforretninger.
Vi snakker godt sammen, om stort og småt, men desværre deltager Else Margrethe ikke længere i samtalen. Det er meget, meget trist.
De kommer af samme grund ikke til min fødselsdag, men til min overraskelse havde de købt flasker og andet godt som deres bidrag. De er altid så opmærksomme, og jeg sætter stor pris på dem, men glemmer somme tider, at også skal sættes tid af til besøg.

31.08.2016
Vi startede dagen med endnu en kantarelomelet, og så gik turen efter blåbær og tyttebær. Forsynet med mine to plukkejern og et lånt af David, fik vi på ca. 1½ time plukket 3,9 kg blåbær og ½ kg tyttebær (det var ikke tyttebær vi gik efter).
Mens J&S rensede bær fik jeg samlet havetraktoren, og fik den i gang.
De mange nedfaldsæbler blev revet sammen og to trillebørfulde blev kørt ned i baghaven til elgene. De elsker æbler.
Vejret var fint, så vi spiste vores frokost i det fri.

Solveig vaskede op, John slog græsset, jeg pakkede sammen, og kl. 15:20 kørte vi ned til David og afleverede det lånte 'jern'.
Turen hjem var uden problemer - men mange lastvogne. Vi gjorde holdt ved et pizzaria, og fortsatte til Kokkedal, hvor pizzaerne blev fortæret, inden vi tog afsked med hinanden efter tre rigtig behagelige dage.


29.08.2016
Dagen startede ved 9-tiden med at jeg lavede omelet med kantareller, og det faldt i god smag.
Været var gråt, men dog lovende, så vi tog turen efter kantareller. Det gav en fin høst på næsten et kilo, så vi har til både omelet og svampesovs.
Støvregnen indhentede os og lidt våde var vi tilbage, så vi kunne få en god frokost.

Da den var overstået, var vejret stadig regnfuldt, så vi tog bilen og kørte først til Davids nyrestaurerede hus, og derfra videre til herregården Tagel, hvor jeg var sidste uge med svenskerne.
Vi fik gået en god natursti i området og nydt parken, inden vi passerede Rydaholms flotte kirke, som dog var lukket - ærgerligt nok.
Så gik turen direkte hjemad, og vi fik vores eftermiddagsthe med hjemmebagt chokoladekage. Snakkede lidt mere inden aftensmaden skulle gøres klar.

28.08.2016
Til Sverige sammen med John og Solveig.
Jeg kom af sted ca.13:30. Måtte lige passere tanken, da dækovervågningen rapporterede for lavt dæktryk.
Fik hentet mine gæster, og anduvede Källaremoen ca.kl.17.
Vi fik pakket ud og fik os en kop kaffe med en småkage, inden jeg gik i gang med aftensmaden.

25.08.2016
Startede arbejdsdagen med stemmejern at grave mig ned i den rod, som betyder, at der ikke kan lægges fliser i det gamle redskabsskur. Der mangler stadig at blive savet noget, men jeg har købt en ny savklinge til min rundsav, så jeg kan komme videre.

Derefter besluttede jeg mig for at få ryddet op i børnebørnenes gamle sandkasse, som de aldrig fik glæde af. Der var ølkasser, lister, baljer - og sand.
Det skabte så en pæn portion, der skal på genbrugspladsen.

Jeg var lige et smut i kælderen, og fik tømt flere kasser til skabene. Formentlig får jeg aldrig brug for alt det linned, jeg har, men jeg nænner heller ikke at smide det væk.

23.08.2016
Jeg fik afleveret et par flasker til genboen, som havde tømt sin trailer for mit træ.

Så skulle der klædes om. Jeg tog bilen til Herlev station, og toget indtil Albatros.
Der er kommet en ny S-togsstation, for nylig,  Carlsberg, i stedet for Enghave, og herfra gik jeg så en lille kilometer.
Rejseforedraget var OK med billeder og historier om turen til Indokina. Der var faktisk samlet ca 60 personer, mest gråt guld.

Derfra tilbage til Hvidovre, hvor restaurant Arti'kok ligger lige ved stationen. Flemming med familie kom til aftalt tid, hvorefter vi kunne markere Mariannes fødselsdag med en rigtig god treretters menu.
Jeg kørte med familien tilbage til Herlev station til bilen.

22.08.2016
En dag foran pc'en. Det har primært været arbejdet med hjemmesiden til den svenske hjemstavnsforening. Det går fremad, men desværre kan jeg ikke skrive svensk, så jeg skal have en redaktør eller korrekturlæser med ind over.

20.08.2016
Jeg var som eneste udenforstående inviteret med  til at markere udgivelsen af en 'inventeringsbog' om for længst forsvundne steder. Kl. 13 kørte jeg herfra for at køre til samlingsstedet, hvorfra der var samkørsel til herregården Tagel , som ligger ca 25 minutters kørsel borte.
Vi skulle have været ca 20, men der var kommet en del afbud, så vi var blot 13.
Til gengæld fik vi en meget inspirerende guidet tur gennem alle gårdens lokaler med den historie, der hører med om de personer, der har boet der.
Den tog vel en god times tid, hvorefter vi blev bænket i den gamle kornlade, hvor vi således havde rigelig mad.

Ved 17-tiden kørte vi hjemad, og jeg var tilbage ca 18:15.


19.08.2016
Det tager en god halv time at køre til Värnamo. Akkumulatoren viste nu 12.9, så jeg fik den med tilbage inkl. et nyt tændrør.
Købte nødhjulet hos Volvo. Det er, hvad der er plads til - og det er 15".

På vejen hjem skulle jeg ned at se, hvad der blev lavet nede i naturreservatet ved kraftværket. De skal sikre en kanal fra kraftværket, som har levet sit eget liv. Udfordringen er så, at de skal over åen med en gravemaskine, og der er 2 meters dybde.
De må ikke 'grumse' vandet af hensyn til fiskene, så det er en udfordring.

Tilbage på grunden besluttede jeg mig for at udnytte det stille vejr og få træet fra tagomlægningen Livets gang 2016

01.01.2017
Stig og jeg spiser morgenmad sammen, inden jeg drager mod Herlev. Min invitation af Oliver og Viktoria til frokost er gået fløjten efter nytårsfesten.

31.12.2016
Jeg har i fred og ro kunnet vande blomster, pille julepynten ned og rydde op i potter og pander.
Kørte mod Nivå til Stig og Herdis, så jeg kunne være der inden dronningens tale. Det samme vennepar som sidste år, var også inviteret.
YouSee's kabelsystem var gået i sort, men det problem blev løst med pc'en.
God mad og drikkevarer, stille og roligt. Masser af nytårsraketter.
Herdis har morgenvagt på plejehjemmet i morgen og trak sig hurtigt tilbage og overlod stuen til Stig og mig. Snakken gik og pludselig var kl. 03:30.

30.12.2016
Min morgen var ellers mere spændende end normalt. Da jeg skulle vaske mig, var der intet varmt vand - og trykket på det varme vand forsvandt hurtigt til dråber.
Kontrollerede anlægget så godt jeg kunne - og der var ingen trylletriks, der virkede.

Måtte ringe til min VVS-mand, som kom inden for ½ time.
Han motionerede en ventil, hvilket bragte både tryk og varmt vand frem. Ventilen var slidt og blev skiftet, og alt fungerede efter ca et kvarters besøg.

Har afleveret papirer vedr. udbetaling af min ratepension i banken.

18.12.2016 – 29.12.2016
Sverige
18.12 Der skulle dækkes bord -med juledug - kødet og de gule ærter klargøres. Kryddersnapsene blev linet op, og alt var parat, da David og Maja dukkede op præcis kl. 17.
De gik her lidt i 21 - mætte og veltilfredse, og vi fik som vanligt snakket en masse om stort og småt. De har -naturligvis - også indvilget i at spise rester fra min julefrokost efter jul.

19.12 VVS-manden kom kl.10 og konstaterede hurtigt, at miseren skyldtes, at jeg da jeg åbnede for vandet havde fået drejet hanen delvist ud af sin fatning. Den skulle bare skrues fast, så det var hurtigt fikset - og så ved jeg (også) det.
20.12 Min forkølelse tog til i går aftes, så jeg endte med at gå i seng kl. 21. Sov noget ujævnt med vågne perioder imellem til kl.7:30.
Fik min morgenmad og lagde mig på sofaen udstyret med the, Strepsil og toiletrulle #2.
Og der har jeg så ligget hele dagen. Radioen har gået, men det er ikke meget, jeg har hørt.
Til gengæld har jeg nyst, hostet og snottet i mængder. Det var jo ikke meningen, men jeg er tung i hovedet og over øjnene.

21.12. David bankede på og foreslog, at vi skulle hente havetraktoren.
Han sikrede sig forinden, at elektrikeren først ville komme om eftermiddagen
Rydaholms El kom to mand høj, og det tog dem ikke lang tid at få sat de tre paneler op.
Jeg havde satset på, at han kunne sætte kabel i komfuret, men han checkede installationen i køkkenet, som til min forundring kun var til 220V. Vi blev enige om at udskyde projektet om 380 V til sommer, da jeg alligevel har talt om at få hele sikringspanelet fornyet.

22.12 Jeg var så henne og fælde mit grantræ. Et nydeligt træ, men nok det tætteste og fyldigste (pladskrævende), vi endnu har haft. Fik flyttet det udendørs illuminerede grantræ, så jeg kunne få frigjort juletræsfoden. Fik savet træet ned, påsat fod og sat det i stuen.


24.12 Jeg fik pyntet træet, hakket mander og lavet ris ala mande. Fik støvsuget og vasket op, men frokosten var der ikke tid til. Heller ikke noget stort tab.

Så var der lige tid til bad og omklædning inden gudstjenesten med småkager, kaffe og cognac.
Derefter en sød lille film, Kan du visla Johanne, som hører til den svenske juletradition,
Det lykkedes mig at lave et perfekt aftensmåltid, og så er der ellers tv-kigning.

27.12 Det har været en umanerlig flot dag: ikke en sky på himlen og kun lidt blæst.
Stormen Urd trak uden om dette område, så her hersker fred og ro.
David og Maja hjælper med at spise rester fra julefrokosten. Fast tradition og rigtig hyggeligt

28.12 Lyskæder blev fjernet fra såvel det udendørs træ som det i stuen. Sidstnævnte blev også berøvet sin pynt, som er pakket ned og sat på plads til næste år. 

29.12 Nedlukning og hjemkørsel


17.12.2016
Jeg skulle have pillet kødet af ænderne fra forleden, da der jo ikke er grund til at medbringe skrogene til Sverige.
Mens jeg stod med det, kom Flemming for at hjælpe med at få smidt komfuret i bilen.
Han var næsten målløs over at se forandringen omkring huset.


16.12.2016
DBC's julefrokost. Jeg gik hjemmefra kl.12:00 og var fremme ved firmaet 12:45, og det har været en rigtig god julefrokost: maden var god, vin eller øl ad libitum, underholdning under middagen, efterfølgende  underholdning til kaffen med avec'er. Jeg fik nogle gode lange snakke med nogle, jeg plejer at tale med, så det var fint. Så gik jeg lidt før jeg måske plejer, men da havde jeg fået det at spise og drikke, jeg havde behov for.
Tog et par busser hjem og var heldig med tiderne.

15.12.2016
Det har været en mærkedag i dag.

Jeg havde sat vækkeren i god tid, og lidt over er 6 kom der en stor lastbil med rullegræs.

Det skabte lidt forstyrrelse for morgentrafikken, som ikke kunne passere, men der er jo andre veje. Det tog ca 3/4 time at få læsset af.

Vinduespudseren kom til tiden, og klarsynet har bredt sig. Det er alle pengene værd. Vindueskarmene er blevet reetableret med de ting, der nu har plads der.

Ca. 8:30 kom to anlægsgartnere, målte op, og begyndte at lægge græsset. Det ændrer jo hurtigt indtrykket, og det ser godt ud.

Vi markerede færdiggørelsen med et glas boblevand og sagde pænt farvel til hinanden. Der er arbejde til en mand i morgen, fordi jeg har ønsket rampen fra terrassen forlænget. Men så er det færdigt. Det tog tre uger.

Spist aftensmad hos Christian og Cathrine. Josefine har også besluttet sig for, hvad hun vil: læse IT på Københavns Universitet.

14.12.2016
Jeg var på vej ud efter avisen, da jeg blev mødt med et 'god morgen, Jørgen'. Det var en af de unge VVS-folk, som kom med et nyt blandingsbatteri. Det blev hurtigt ordnet, og som bonus fik jeg ordnet mit toiletskyl, hvor stort og lille skyl var ophørt med at fungere. Så det begynder at flaske sig.

To mand stillede ca 8:30 og har fået færdiggjort terrassen inkl. beton langs kanten, som skråner ned til nabogrunden. Firmaejeren kom på 'inspektion' en kort stund.

Oliver har via sms meddelt, at han har besluttet sig for at læse erhvervsøkonomi. Jeg var lige inde og se på nettet, hvordan uddannelsen er beskrevet. Det lyder som et rigtigt valg, og dejligt at han er så målbevidst og sikker.

På besøg i Tåstrup hos Nana med familie.

13.12.2016
I dag var det Pete og Mikkel, der kom. De startede med at klargøre haven til rullegræsset. Kørte venligt et par børfulde grus ind i det gamle skur, som ellers ville komme til at ligge under det omliggende niveau.
Ca halvdelen af terrassen er lagt - den nemme del, hvor der ikke skal skæres fliser til.

Eva og Hans, Karen og Thomas (naboer) var inviteret til gule ærter og æbleskiver, og det blev en fin aften.

12.12.2016
Tre mand stillede i morges (også 'bossen'), og de kastede sig straks over at få fjernet fliserne fra terrassen. Fik fjernet efterladte sten i havestykket, og afventede en stor lastbil med hænger: 16 tons muld og 6-8 tons sand.
Lastbilen spærrede derefter Højergårdsvej de næste to timer, hvor mulden og sand blev 'grabbet' af til deres to motoriserede 'trillebøre'. Jorden blev løbende fordelt ud over haven, så der skete noget.
Lastbilen tog terrassefliser og overskydende sten fra stenhøjen samt jord og rødder med retur, så nu er det kun fortovet, der er spærret af de nye fliser

10.12.2016
Stig Rossens julekoncert i Falconercentret. Der var ikke udsolgt, men dog mange, og det lød som om det næsten var et stampublikum. Jeg mener, Stig Rossen sagde, at det var 22ende år, og at dette års turne var på 33 koncerter.
Jeg har set ham for mange år siden, da han sang musicalen Miserables i London (jeg tror, det var i 1985), og senere ved et firmaarrangement. Han synger godt, havde et velspillende orkester, et godt kor og en god 18-årig vokalist. Nu har jeg set ham i denne rolle, og jeg tvivler på, jeg vil gentage det.

09.12.2016
Jeg fik startet dagen forkert. Blev liggende til kl.8, da gartnerne først plejer at komme 8:30 - 8:45.
Men ikke i dag. De kom fire mand høj kl.8:00 - måske fordi mange skal til julefrokost og ikke har brugt bilen i dag.

De fik rettet grunden til og fjernet de sidste sten og større rødder. Cirkelmanden fik lagt de sidste små tilhuggede chaussésten.
De sten der ikke skulle bruges til stensætningen blev kørt ud på vejen - med god afmærkning.
Den store vin på terrassen blev fjernet - den giver alligevel ikke brugbare druer, så nu er grundlaget for mandagens arbejde lagt.

Maskiner, Bobcat mm, blade og rødder mv blev kørt herfra lidt over 11.

Addi var lige kommet til Geologisk Museum og havde købt billetter, da jeg kom.
Der er en ganske flot og omfattende mineralsamling - også specielt fra de grønlandske miner.
En hel sal helliget Flora Danica, og specielle udstillinger om Danmarks og Grønlands undergrund.
Der er meget man ikke ved, og noget er forbløffende og interessant.

Da vi var blevet trætte i benene (og ryggen) gik vi i Torvehallerne på Israels Plads, hvor Addi gav en omgang rigtig god og krydret gløgg, og vi var heldige, at få et par pladser ved et tomandsbord.

Fornøjelserne fulgtes op med et enkelt glas hvidvin på Gråbrødre Torv, indtil vi opsøgte restaurant 'Vækst', hvor vi mæskede os med en treretters menu med tilhørende vine.
20:15 forlod vi stedet og gik til Nørreport Station, hvor jeg blev sat på et tog. Bussen i Herlev passede perfekt, så det har været en god dag, hvor Addi og jeg har fået opdateret hinanden - og i øvrigt talt om stort og småt.


08.12.2016
Så er alle fire gartnere kørt. Min bålplads mangler kun et centrum på ca 50 cm, stensætningen mangler ganske lidt, jeg har fået lavet en ordentlig plads til affaldsbeholdere, og haven er gjort klar til fræsning.

Jeg har fået fjernet de få planter (nogle roser og noget 'pyntegræs'), jeg mente var bevaringsværdige. Dermed er der sagt farvel til høstanemonerne fra Ringridervej, den store valmue, kugletidslen, iris og mange andre planter, som jo sagtens kan genanskaffes, når og hvis jeg på et tidspunkt vil lave bede i græsplænen. Men foreløbig skal skvalderkålen kvæles samtidig med græsslåningen.

Min VVS-mand kommer i morgen formiddag og skifter er blandingsbatteri, som ikke blander.

07.12.2016
Bemandingen i dag var fire mand: en til fliser, en til bålpladsen og to til stensætningen. Der sker virkelig noget! Indgangspartiet er nu færdiggjort helt ned til græsplænen. Indtrykket giver ro: samme slags fliser hele vejen, lagt pænt, ingen knækkede.

Der er blevet lagt et par ringe af bålpladsens chaussésten, og  der er vel sat ca. 1/4 af stensætningen. Græsplænen er fyldt med jord og sten - og i øvrigt kørt op af den lille 'Bobcat'.


06.12.2016
Dagen oprandt som alle de forrige med blå himmel og ingen vind.
Anlægsgartnerne ankom tre mand høj: to fortsatte med flisearbejdet, den tredie begyndte udgravning og nivellering af den symbolske bålplads, der skal laves hvor sommerfesternes bålplads lå.
For at det ikke skal være løgn kom der lidt før jeg skulle køre endnu en mand, som kastede sig over nedrivningen af den gamle stensætning, så der sker noget.
Men ellers havde vi en fin eftermiddag og aften, og de var glade for de gule ærter. Jeg havde kage med til kaffen, og resterne af kød og ærter beholdt de. Ikke mindst tror jeg, Thorkil var glad for at have besøg og en at tale med. Det bliver dårligere og dårligere med Else Margrethe, som slet ikke deltager mere.

05.12.2016
Jeg lå og hørte morgenradio, da jeg kunne høre en stor lastbil kl. 06:45. Det var en stor lastbil med anhænger, som leverede de bestilte fliser. Så kunne jeg jo lige så godt stå op, og lige gå ned at bekræfte leverancen og placeringen på fortovet. Det var 8 paller, så de fylder hele fortovet mellem indgang og carport.

04.12.2016
Min årlige juletur til København (Kgs.Nytorv, Nyhavn, Tivoli) sammen med utroligt mange mennesker, hvoraf rigtig mange var turister. Men det var ikke det samme at gå gennem julestuen i Illums julestue, når man egentlig ikke skal supplere sin julepynt.

 

03.12.2016
Havemøbler, brændekløver, potter, haveredskaber  mm er nu fjernet fra terrassen. Jeg fik også 'reddet' nogle løgkurve med blomsterløg og skvalderkål. Jeg begynder at kunne se processen for mig - og glæder mig til det færdige resultat.

Jeg var lige på nettet i går aftes for at checke indfødsretsprøven. Nu var det ikke noget jeg brugte megen tid på, og det lykkedes mig også at lave en fejl (tanketorsk), så jeg fik kun 39 rigtige ud af de 40 spørgsmål (og var nr.4013 blandt 20103 deltagere - på det tidspunkt). Jeg har stadig svært ved at se meningen med prøven.

02.12.2016
Anlægsgartnerne medbragte nye knækfliser for at undgå at skulle anvende ødelagte sten, som de så tog med sig, da de kørte. Det gjorde de klokken 11. De er nu helt færdige med siderne og har stampet sandet i indgangen. De satser på, at deres chef har bestilt fliserne, og at de bliver leveret, så de kan begynde med at lægge dem mandag.
Ved 14-tiden tog jeg mig sammen og gik lidt over en time i det grønne område, hvor jeg så også fik plukket en pæn portion slåenbær til at lave kryddersnaps på.

01.12.2016
Det meste af torsdagen tilbragt ved gryderne i køkkenet, samt borddækning og hvad der ellers hører til.
Resultatet af anstrengelserne blev godt, og John og Solveig fik udover de gule ærter en tur på min rejse gennem videoen. Selve rejseberetningen havde de jo læst efterhånden, som den dukkede op. Vi havde en rigtig god aften, og de kørte 23:45, så der skulle lige ryddes op og sættes i opvaskemaskinen.

30.11.2016
Da jeg jo har måttet konstatere, at den fine store gryde jeg havde med til Fanø ikke kan bruges på det nye komfur, så jeg måtte i byen efter en en stor gryde. Jeg kunne dog ikke finde en i samme størrelse, men måtte nøjes med en 10-liters. Den er faktisk ikke stor nok til at koge to ænder på en gang, men så må man jo koge to gange. Til gengæld fandt jeg en på tilbud, nedsat fra 900.- kr til 500.- kr. Lidt har også ret.

Anlægsarbejdet skrider fremad. De har fået lagt grus på, og den ene sides kantsten er blevet lagt.
Jeg har fået lagt videoerne fra min fødselsdag på Youtube - som 'skjult', men jeg ved ikke, om dem der måtte passere hjemmesiden faktisk vil have adgang derigennem.

29.11.2016
I dag har jeg måttet i arbejdstøjet for at få fjernet det træ, som venter på at blive kløvet. Det er nu flyttet til carporten.
Jeg skal ikke klage, for da jeg havde taget ca 1/3, kom de flinke gartnere og tog resten - og det var også de tungeste.

Selv om de indimellem må på genbrugsstationen med de optagne fliser, havde de, da de kørte hjem fået ryddet hele indgangen helt ned til græsplænen (inkl. siderne), og i morgen er det så meningen, at de skal nivellere og lægge sten.
Jeg får erstattet de mange trin med 'ramper', så det bliver lettere at færdes med trillebør og sækkevogn.

28.11.2016
I dag havde jeg det som dig: der var en del oprydningsopgaver i køkkenet efter morgenmaden.Jeg var netop nået til ovnen, da der parkerede en bil udenfor. Den var ikke naboens tømrer, men på skiltet kunne jeg se, at det var anlægsgartneren sammen med en entreprenør.

Vi fik sammen gennemgået projektet, så nu skal jeg have ryddet de arealer, hvor fliserne skal lægges om. Det er indgangen og terrassen mod syd.
Lidt over middag var der pludselig aktivitet, og det var entreprenøren - Pete - oprindelig englænder med irske aner, som gik i gang med indgangen.

27.11.2016
De unge kom som aftalt kl. 15, og Oliver gik straks i gang med trappepyntningen, mens jeg så ordnede gløgg og æbleskiver.
De blev indtaget ved 16-tiden under hyggelig snak, og da vi var færdige med det, gik vi ovenpå, hvor jeg havde fyret op, så Viktoria kunne se lidt ferievideo.

Nu var den nye ovn taget i brug til æbleskiverne, og der blev fortsat med flæskestegen. Den blev meget godt modtaget, og desserten var almindelig købeis.
Stegetermometeret blev også afprøvet, og åbenbart fungerer alt som beskrevet.

25.11.2016
Jeg har siddet ved pc'en om har påbegyndt sidste runde omkring videooptagelserne. Det tager så mere tid, end jeg mente, det skulle. Om det så er programmet eller netværket ved jeg ikke, for min plan er jo at lægge dem på Youtube.

24.11.2016
Var hos tandplejeren, som kunne meddele, at det går fremad med reduktionen af paradentosen.

Jeg måtte i kælderen og hente min gamle Lenovo-pc frem, så jeg kunne få overspillet nogle cd'er på den, da den nye pc ikke har dvd-drev.

Komfuret skulle komme mellem 11 og 14. Det kom kl.14. Den unge mand var alene, men det tog ham ikke lang tid at få flyttet ledningen, få det sænket til bordhøjden her i huset og give en kort instruktion - meget kort. Så der var god anledning til at få læst vejledningen.
Det er jo noget helt andet, så det tager nok lige lidt tid, inden jeg bliver helt fortrolig med de mange funktioner.
Det gamle komfur står nu stand-by til at komme med til Sverige.

21.11.2016 (S)
Bors Rör dukkede op ved 10-tiden, konstaterede problemet med afløbet i køkkenet, fik renset selve 'faldstammen' med kemikalier og kompressor. Lidt over 11 kørte de, og jeg kunne få vasket op og efterfølgende tømme systemet for vand og hælde sprinklervæske i kumme mm.
Regningen dumpede ind i indbakken for lidt siden, men heldigvis med frist i december, så jeg kan få overført flere penge til min  svenske konto.

Var forbi Maja for at hente 4 glas honning, og ret præcis kl. 12 kunne jeg starte hjemturen.

20.11.2016 (S)
Jeg slog plat og krone med mig selv, om jeg skulle gå en tur eller fjerne mere kvas. Det sidste ville blive en næsten usynlig indsats, så det blev til ca 1½ times tur, bl.a. med et møde med en elg, som stod på skovvejen. Jeg havde kun mit kamera at skyde med, og så fik den færten af mig og sprang bort. Men det er altid hyggeligt at møde dyr.

19.11.2016 (S)
Jeg har færdiggjort flytningen af sommerfuglebusken, og fyldt hullet efter den op med grus og sten fra det nye hul.

18.11.2016 (S)
Jeg var tidligt oppe, da jeg forventede, at David ville starte tidligt. Han kom dog først kl.9 med traileren. Siden i går havde han lavet lavet en aftale med en kammerat om at mødesi Värnamo, men var så kommet i tanke om vores aftale.
Vi fik havetraktoren kørt ud af garagen, hvor vi kunne notere os, at en stor ugle åbenbart har fundet et godt sted at bo. Der var masser af uglegylp og noget skideri.
Vi fik traktoren på traileren, David surrede den godt fast, og så kunne jeg trille til Värnamo.

Kl. 18:15 hentede jeg David, og vi kørte til 'Syforeningen's årlige auktion. Foreningen har 90 år på bagen,og de ting, man byder på er, hvad folk har strikket, broderet, bagt mm, som bliver budt op i uhyrlige priser til gode formål.
Der var kaffe og hjemmebag - mod betaling - og også lotteri, så jeg skylder David 50 kr. da man ikke i Sverige kan bede kassedamen om at lægge 100 kr på sit indkøb og så få en seddel i hånden.
Efterhånden begynder jeg jo at kende flere, og det var morsomt at opleve denne tradition, som blev ledet af præsten (der var andagt før og efter arrangementet -jo, her betyder kirken noget).

16.11.2016 (S)
Klokken 11 var jeg klar til at rydde op i de mange grene og stammer. Foreløbig har jeg tre store dynger, placeret så der kan sættes en tændstik til, når det er tørt nok.
Jeg må også konstatere, at de tre meter lange stykker stammer overstiger min løfteevne, så de skal saves en gang mere. På et tidspunkt.

14.11.2016 (S)
Var kl.7 hos Volvo med min fejlvisning på dæktryk.
Jeg havde næsten lige fået pc'en frem, da han kom tilbage med nøglen. Det havde taget ca 40 minutter inkl de 15 minutters kørsel. Han havde måttet justere hver enkelt ventil for sig (usædvanligt) og indlægge ny software igen. Problemet løst uden helt at vide, hvad den konkrete årsag var. Pris: ca 700.- dkr.

13.11.2016 (S)
Alt var pakket og klart, så 11:30 kørte jeg, og op gennem Sverige var det som et julekort med rim på alle træer.
Jeg anduvede kl. 14, og så skulle der pakkes ud og vandsystemet reetableres.
David havde sørget for varmt hus. Dog viste det sig, at det ene varmeelement i køkkenet var stået af, så jeg måtte hente et reserve fra loftet.

12.11.2016
Jeg tog revanche for de korte nætter i Esbjerg. Vågnede ganske enkelt først kl. 9 - og blev liggende til kl.10.
Der var en tyk lørdagsavis til morgenmaden. Forinden havde jeg dog fået transporteret rugbrødsdejen i forme.
Oliver meldte sig, og ville gerne låne en boremaskine (plus skruer, plugs,bor mm), så Oliver og Viktoria dukkede op til en kop the og en times hyggelig snak.

Det var en fin oplevelse med bigbandet og den brasilianske komponist og sanger Ivan Lins.  Har man været i Brasilien og oplevet sambaen, så vækker det gode minder.
Bilen stod afiset blandt de mange med is både ude og inde, da jeg kom til Herlev station. Det er første gang, jeg har prøvet at bruger timer nr.2.

05.11.-11.11.2016
Esbjerg og Fanø (9-10.11)

Den traditionelle familiesammenkomst på Fanø, gav lejlighed til nogle dage hos HH i Esbjerg.
Jeg kom lørdag middag til et rengjort og opryddet hus (bortset fra kontoret), og overnattede også onsdag-torsdag efter Fanøbesøget.
Bortset fra flere timers snak om stort og småt – og noget familiekrønike, blev tiden brugt til at fotografere genstande, som skal med i 'Mit liv', så blev der truffet generel beslutning om håndteringen af de mange scanninger, der blev lavet sidste år og i februar.
Der blev købt en USB-hub, så de tre usb-diske kunne tilsluttes, og dokumenter og billeder kunne samles til senere redigering, da der er mange dubletter.
Ikke alt gik godt: et fyldt Nikon-kort blev tømt, - hvorefter data forsvandt. Forhåbentlig er de bare landet et forkert sted.
HH's helbred var faktisk ganske godt i disse dage, og med rimelig nattesøvn.
Der blev tid til et hyggeligt besøg hos Bjarke og Dianna. Maden var god, og snakken gik lystigt.
Torsdag hjalp jeg med en tur til Kolding, hvor der skulle hentes en bil.
Som sædvanlig blev nætterne forkortet, fordi sengetiden blev forsinket.
Men vi har det rigtig hyggeligt sammen.

Tirsdag arriverede Merete uden Mogens, så vi kunne følges til Fanø, hvor der var gjort klar til frokost.
Vejret var i sig selv en oplevelse: det var blevet vinter med minusgrader, men der var skyfri himmel og helt stille vejr.
Første dag gik turen til stranden med et blikstille Vesterhav. Der var den traditionelle grønlangkål og HH's æblekage. Desværre havde frokosten sat HH ud af spillet med maveonde.
Næste formiddag kørte vi (uden HH) til Sønderho, hvor vi lige besøgte den gamle, spændende og informative redningsstation.og gik en spændende tur i de omkringliggende klitter.
Efter en god frokost og eftermiddagskaffe med resten af æblekagen gik turen tilbage.
Birger og Inger Lise skal mandag sammen med Louise med familie til Tenerife.

Der var præsidentvalg i USA 8.nov. Den hvide lavere middelklasse udenfor de store byer gjorde outsideren og byggematadoren, republikaneren Donald Trump til ny præsident. Republikarne har nu fuldt herredømme i kongressen.

04.11.2016
Ellers er dagen gået med at sidde ved pc'en. Det har taget ca. 4 timer at barbere sejladsen på Mekong med til 30 minutter, og der kunne godt gøres mere.

Jeg har talt med Birger, som skal have noget fragtet med fra Mette, når jeg alligevel skal den vej.

03.11.2016
Har haft en fortræffelig aften med min gamle kollega, CIP. Vi snakker rigtig godt sammen og nød en god (og billig) menu på en restaurant 'Vækst', som jeg ikke kendte.

02.11.2016
Tog i banken for at hæve lidt kontanter, videre til Elgiganten, hvor jeg købte et usb-stik samt et 64 Gb kort til videokameraet, da jeg på rejsen optog ca 8 Gb om dagen.
Fik ringet til min Volvo-sælger for atfå hjælp til at få parret min telefon igen med bilen. Det fik han hurtigt forklaret, så nu kan jeg tale håndfrit igen.
Var hos frisøren, som beholdt mine krøller, og har fået klippet endnu et par stumper videofilm.

For at pengene ikke skal ligge og mugge bestilte jeg et nyt komfur (induktion og alt det frække), idet jeg tager komfuret her fra Herlev med til Sverige, så jeg får en ordentlig ovn.

Oliver blev hentet efter aftale kl.16:30. Han havde meget, han gerne ville berette, så det gik den første 1½ time med.
Så lavede vi mad sammen (restemad), og så så det video, jeg har separeret.
Sjovt nok har de i skolen om Cambodias røde khemerer, så han fik min film om grusomhederne samt en bog af den sidste overlevende.

Viktoria var ikke med, da hun er ophængt af skriftlige opgaver.

01.11.2016
Jeg havde en pæn stor opvask med potter og pander.  Så skulle der pakkes i kasser og poser, køleskabet tømmes for følsomme varer.
Alle stik tages ud af kontakterne.
Lagt an i pejsen, så den er lige til at tænde næste gang.
Et behageligt bad inden der skulle lukkes for vandet, og anlægget tømmes.
Mens det sidste løb ud, kørte jeg ned efter renovationsbeholderen, som ikke skal stå og demonstrere, at der bor nogen inde i skoven.
Jeg havde fået lov til at aflevere mit affald hos David og Maja.

31.10.2016
Det meste af dagen har jeg tilbragt i køkkenet for at lave hakkebøf og frugtdesserten. Alene det at få stegt alle løgene tager sin tid.
Jeg fik dækket fint bord med hvid dug og fars garderflag - og så viste det sig, at det først er i morgen, Maja har fødselsdag.
Nå, maden fejlede ikke noget, og alle var tilfredse. De blev udsat for et par videostumper og en selektion af fotos.
De gik her ved 20:30-tiden iført resten af desserten. David har igen job i hans gamle firma, og skal tidligt op.

Der er ladet nye fælder til musen, og på loftet måtte jeg lige lave en ny løsning, fordi musene havde fjernet det net, jeg havde sat op for at forhindre uhindret adgang.

30.10.2016
Atter en forrygende flot dag - ikke en sky på himlen, og blæsten har lagt sig.
Den ekstra time, vi fik foræret i morges brugte jeg til at lægge tøj sammen.

Køkkenet trængte til en gang opvask og oprydning.
Det indbefattede endnu et stykke storvildt nedlagt - efter den dog uden at være kommet til skade havde spist to rosiner, inden fælden klappede. Fælderne blev kasseret. Jeg gider ikke at have løst krudt.

Så var jeg rundt på parcellen for at forevige resultatet af gårsdagens motorsavsmasakre. Der er rigeligt at få samlet sammen, men resultatet er godt nok.
Så ryddede jeg stien ned til skuret, hvor toppen af det store birketræ skulle fjernes, så jeg kunne få adgang til skuret igen.
Jeg skulle hente grensaksen til at klippe grønkålsstokkene over. David havde en stor gryde ed til mig i går, så nu skulle der ske noget.
I løbet af eftermiddagen er der plukket fire store stokke, og det er blevet til en fuld gryde - og  rigeligt til et Fanø-måltid.
Så har jeg fået tilrettet et antal sider på min hjemmeside affødt af min rejse, og jeg har fået lagt billeder ind i beretningen.

29.10.2016
Jeg fik vasket en sidste gang tøj - og hængt det ud, fik taget nogle billeder at den nuværende beplantning.
David kom ca 10:30, og der var ikke langt fra ankomst til handling. Den ca 30 meter gamle birk faldt på et par minutter. Blev afgrenet og savet op.
Og så fortsatte øvelsen de næste 4 timer, kun afbrudt af en pause, hvor vi spiste en sildemad sammen.
Det har skabt lys og nyt udblik, og det var jo meningen. På 16 år vokser træerne jo bare uden man bemærker det.
David gik ved 15-tiden, og jeg burde egentlig være fortsat med at gøre mig nyttig, men jeg krøb inden døre, og satte mig til at læse noget rejsemateriale.

28.10.2016
På den måde blev kl. næsten 12 inden jeg kom ud af døren. 1½ time i fint solskinsvejr, og en konstatering af, at nu er kantarelsæsonen definitivt slut.
Tøjet hængt op,og så en fortjent frokost.
Den sidste videosekvens blev lavet til film, beretningen gennemlæst igen og påført ændringer, så nu er jeg ved at være parat.
Jeg har ti videostumper á ca 30 minutter, så der skal skæres godt og grundigt inden Fanø.

David kom for ½ time siden. Han har problemer med sin pc.

27.10.2016
Jeg var oppe 05:30, så jeg kunne nå at få barberet mig, vasket hår og sat en vask over.
Af sted  06:25 så jeg var på værkstedet kl. 7:00 som aftalt.
Fik afleveret nøglerne og gik lige en tur gennem udstillings biler. Tog en kop kaffe - det blev til flere.
Fik læst de sidste informationer om, hvad de putter i 2017-modellerne, og tog så pc'en frem og begyndte at skrive det resume af rejsen, som jeg gerne vil lave.
Mekanikeren kom ind og kunne meddele, at det var selve info-skærmen, der var stået af. Det er en lille sag til 8-9000 sv.kr., men jeg havde åbenbart en udvidet forsikring, så det Volvo på deres kappe. Han kunne have en ny om to timer, og det sagde jeg selvfølgelig tak til, og fortsatte med skriveriet.
I mellemtiden havde han skiftet til vinterdæk og herunder konstateret en skrue i det ene dæk, som han så havde lappet.
Han havde også konstateret, at det danske værksted havde sat et nyt vinterdæk på, da jeg havde ødelagt mit ene sommerdæk.

26.10.2016
Jeg er kommet godt frem til Källaremoen. Turen var ren fornøjelse (uden radio, telefon osv, men radarsystemet fungerede stadig): det var ganske simpelt en natur klædt på i gyldne og røde farver - rigtig smukt -, så efter dette at dømme er der stadig grund til at tage din tur til Harzen.

David havde tændt for varmen, ungerne havde ryddet pænt op efter sig og husket alle de sære regler.
Jeg mødte Maja ved postkassen og fik inviteret til lidt mad og billeder på mandag.

25.10.2016
Jeg har været mine billeder igennem, slettet nogen, fundet dem frem, jeg lige nu tror, folk gider se, og lavet en ny kompilation, som er lagt ud på nettet. Der skal stadig tekstes, så man kan søge i dem.
Jeg har fundet lidt flere data til beretningen, men skal have lavet et resumé.
Lige nu er det videofiler, der genereres på pc'en.

Jeg var lige forbi ovre hos Flemming, hvor Oliver befandt sig på vej til sit fritidsjob.
Han havde termotasker, nøgle og billetter til Sverige.
De havde åbenbart haft en rigtig vellykket tur med godt vejr.

24.10.2016
Avislæsning, rugbrød med god dansk ost (de har ikke ost, hvor jeg nys har været).
Opfølgning på de emails fra de to uger, som skulle checkes efter, mens jeg fik overført de sidste foto og video til en ekstern harddisk, så de er sikret.
Jeg skulle til byen for at købe øjendråber og have lidt til køleskabet. Til min overraskelse var Volvoen blevet sur over at skulle holde ferie: hele info-systemet og sikkerhedssystemet var gået i sort. Nå, bilen kunne jo køre som en 'almindelig' bil.
Jeg har kontaktet Volvo i Sverige for at få en tid.

09.10.-23.10.2016
Ferie i Indokina

08.10.2016
Blomsterne er vandet, og jeg regner med, at Oliver/Viktoria kommer forbi, og kan hjælpe til med at få tømt køleskabet.
Jeg har tilbudt dem at låne Källaremoen i efterårsferien, og de planlægger en forlænget weekend

05.10.2016
Det flotte efterårsvejr fortsætter, så der er gang i vaskemaskinen.
Jeg er ca. to måneder bagud med min dagbog på hjemmesiden, og det tager sin tid, at få den ajourført.

04.10.2016
Ja, så blev jeg 75. Lykønskningerne strømmede ind på sms og mail og et par telefonsamtaler.
Fik set den video, som Viktoria optog lørdag aften.
Solveig havde inviteret på sprængt kalvetunge, jeg havde de sidste dessertrester med.
Vi fik redigeret deres video fra Vancouver og overført optagelserne fra storfamiliens tur til Ehrwald i september.

03.10.2016
Efter morgenmaden tog Maja og David med mig med det offentlige til byen. Vejret var desværre regnfuldt og blæsende. Vi  gik fra hovedbanegården op gennem Strøget til Rosenborg, hvor vi var et par timer. Herfra gik turen til Amalienborg og videre til Nyhavn, hvor David gav dansk smørrebrød på 'Fyrtøjet'.
En planlagt havnerundfart blev fravalgt for at undgå den værste myldretrafik på turen tilbage til Sverige.

02.10.2016
Stille søndag sammen med HH, Merete og Mogens. Christian havde været ude at hente sin bil, og kom forbi og tilbød at køre mig til DBC for at hente den læssede Volvo. Jeg gik lige en kontrolrunde, og fortsatte så med alle de tomme flasker til genbrugspladsen.
Bilen blev tømt og indholdet fordelt.

HH havde Birgers Kia og skulle hente dem i Greve. Det blev ved 16-tiden.
Ved 17-tiden kom Maja og David, som havde tilbragt deres 40 års bryllupsdag på sightseeing i Roskilde. De overtog så soveværelset efter Merete og Mogens.
Vi kørte til 'kineseren' i Skovlunde, hvorfra Merete og Mogens kørte direkte hjem. Vi andre fik os en hyggelig aften, men gik dog tidligt i seng.

01.10.2016
Min 75-års fødselsdag fejres ved hjælp af Birgitte fra it i DBC's kantine. Og så kan jeg jo kun sige som vært, at jeg synes, det var en rigtig god fest.
Gæsterne opførte sig, som man håber på: de giver alt, hvad de har i sig, og bidrager til den gode stemning. Alle taler med alle, blander sig, hygger sig. Så må man sige at formålet er nået. 
Vi var 38 og alle var eminente til at gøre deres til en god fest ved at 'mingle' og snakke sammen på kryds og tværs. De fleste er jo gamle venner, hvoraf flere har været venner i 40-50 år.
Der var en fremragende og anderledes 5-retters menu, leveret af 'Kokkeriet', der stillede med tre kokke. Restauranten havde også stillet forslag til en vinmenu. Folk var ellevilde.

Fornøjelsen blev udvidet med New Orleans Delight (som jeg også havde til min 60 års fødselsdag), og dansen gik til lidt over midnat, da de pakkede sammen.
De fleste af gæsterne er jo med gråt guld, så efter natmaden og henad 2 var der opbrud.

Det gjorde det så muligt at få ryddet op og gjort rent, så man ikke skulle i gang igen søndag.
Jeg havde min onkel HH på 87 (still going strong) og min søster med samlever overnattende,

Vi har holdt mange fester, men jeg synes ikke, jeg kan huske en så enstemmig tilbagemelding som denne gang. Man hyggede sig i den grad, genså nogen man ikke havde set i mange år, stor ros til mad og vine, og selv Oliver kom og sagde: Det er jo ikke lige den musik jeg lytter til, men den er jo rigtig god.
Jo, det blev den fest, som jeg havde håbet.

Tre par havde jeg skaffet overnatning til på Lautruppark Hotel.

30.09.2016
Jeg var på DBC og fik de nødvendige kort og koder, så vi kan komme ind og ud.
Ind imellem har jeg så fået pakket viskestykker, karklude, indpakningsfilm til at pakke eventuelle rester ind mm.
Firmaets fryser er brændt sammen, så det er heldigt, at vi ikke skal have is.

Selv om der har været lidt pres på, synes jeg, at der er kommet styr på det.
Der står stadig ting hist og pist, og mit værksted er i den grad en rodet forretning.

Min billet og rejseplan til Indokina modtog jeg i går.

29.09.2016
Jeg skulle jo til DBC og tale med kantinebestyreren. Hun har været der i 12 år, så hende kender jeg jo fra tidligere lejemål.
Jeg fik instruktion i opvaskemaskine og ovn - alt sammen nu digitaliseret.
Fik anvist rummet med glas og lysestager, så jeg tror, jeg er forberedt.
Så skulle jeg jo have adgangskort og koder. Der var der gået kuk i vores kommunikation, og ham, der skulle lave kortet mm var lige gået. Det henter jeg så i morgen middag

28.09.2016
Gik jeg i gang med at finde situationsbilleder af vores direktør, som fratræder 14.okt., og hvor man har bedt mig finde noget frem. Dem kan jeg så tage med i morgen over middag, hvor jeg tager til DBC for at tale med kantinen og få instruktioner om adgang osv.

27.09.2016
Fandt Ullas uniformer frem, og der var ingen problemer med afleveringen i Jonstruplejren (den ligger jo lige uden for Ballerup). Så er den lille opgave omsider løst.

26.09.2016
Startede dagen med at køre bilen til lapning. Den kunne jeg hente et par timer senere.

Morgenmad med et par spejlæg. Der skulle slåes rugbrød op i forme - og så var det kældertjans igen.
Der blev sat fokus på rengøring, hvor ikke mindst det lille toilet/bad tog sin tid.
Forlod kælderen lidt i 16 for at nyde det gode vejr, og ca 17 drog jeg over til Christian med nogle af hans gamle efterladenskaber - samt en symaskine til Josefine.

24.09.2016
Stod op kl. 8, og besluttede mig for at skille mig af med det, jeg skulle af med fra kælderen, inden genbrugsstedet åbner. Det tog næsten en time at få fyldt bilen med elektrisk motorsav, snekæder, ringbind, plastcharteque og adskillige årgange af diverse tidsskrifter.
Så var der en lørdagsavis til morgenmaden, og så var det til kælderen igen.
Kl. 16 nedlagde jeg arbejdet, men det har også hjulpet en del, omend der stadig mangler noget, før gulvet er ryddet.
Der er fyldt et par plasticsække og papkasser.

Morgnens aktiviteter afslørede, at min sækkevogn skal udskiftes. Den er ved at ruste op, og min eneste pyjamas, som jeg havde vasket efter sit lange kælderophold, viste sig at have en ordentlig flænge i røven. Ikke fordi jeg bruger pyjamas - det har jeg ikke gjort i 50 år, men man kan jo blive syg og sengeliggende.

Opholdet i kælderen afslørede også et par kasser med gamle papirer fra min skolegang, som jeg havde glemt, og som skal ses igennem.
Der var også mit meget gamle (det første) Canon-videoapparat, som jeg troede jeg havde smidt ud. Nu vil jeg se,om jeg kan overføre de gamle bånd direkte til pc'en - efter min fødselsdag og ferie. I de lange mørke vinteraftner---

23.09.2016
Vinduespudseren kom ca. 11:30 .
Klarsynet har nu vist sig atter engang i Herlev, og han forlod stedte ca 13. Fik en lang snak med ham, der kører for ham. Måske kan han genskabe det flotte sildebensparket, jeg har gemt under tæppet. Det bliver først næste år.

22.09.2016
Jeg hentede Flemming kl. 9 også gik turen sydover til Puttgarden. Jeg har ikke været på de kanter siden 2000 på vej til Østrig.
Der sejles hver ½ time, og vi ventede kun et kvarters tid. Fik en kop kaffe, og kørte de 8 km til Burg, hvor både Calle og Fleggaard har butikker.
Vi var lige gennem butikken for småting, og fik så kørt varerne til bilen.
Flemming undrede sig over pallens størrelse, og jeg måtte jo give ham ret: Der var 36*24 øl for meget
I min utålmodighed havde jeg fået trykket på bestillingsknappen flere gange.
Det var heldigvis ikke noget stort problem (jeg er nok ikke den første). Jeg fik pengene retur i kontanter, og så gik turen samme vej tilbage.
Navigatoren viste en tåbelig vej. Det viste sig at den var sat til den korteste vej (tidsmæssigt en time mere), så det blev rettet.

21.09.2016
Jeg havde et par gode timer med min tidligere økonomidirektør, CIP, og vi fik lavet endnu en aftale i begyndelsen af august.
Fik købt alkoholfri vin, og afleveret en sæk med træsko, spejderuniformer mm til Nana.
Var hjemme lidt i 16, og satte mig ud for at læse nogle artikler, jeg havde gemt fra ugens aviser.

Ca 18 kom en glad Viktoria sammen med Oliver. Hun havde erhvervet sit kørekort og havde lånt Mariannes bil til en rundtur. Det gav mig så anledning til at finde min Garmin GPS frem, så hun kan bruge den. Hun får en brugt bil af hendes mors samlever.

Christian sms'ede, at han ville komme forbi. Han kom næsten samtidig med de unge. Han skulle til basketbold, og blev og snakkede en god time. Det er lang tid siden, vi har talt sammen, så det var hyggeligt.

20.09.2016
Satte mig til at bestille varer hos Fleggaard i Burg, da der er mindre køretid dertil end til landegrænsen.
Der var en hilsen i dag i postkassen, at jeg kunne blive scannet for tarmkræft. Tilbuddet gjaldt folk til og med 74 år. Meget professionelt udstyr til at tage afføringsprøve, så den hopper jeg på.

19.09.2016
Tur til Lyngby for at købe en ny smoking. Det tog ½ time, og parkeringen var gratis. Bukserne skulle lægges op, så dem kan jeg hente næste mandag.

18.09.2016
Så er den week-end gået. Var det ikke for Olivers besøg, ville man set ikke vide, det var week-end.
Lidt har vi fået fra hånden: Ulla teaktræsbord fik en gang slibning med efterfølgende oliering. Det samme skete med bordet på terrassen. Begge dele stråler nu som nyt.
Jeg fik samlet ting sammen, som nu skal gå til Røde Kors.

Nu var der atter blevet gulvplads i den store kælder, så hvorfor ikke benytte sig af det til at få tømt saunaen. Som tænkt, så gjort.
Saunaen blev ryddet for spindevæv, bænkene sat i laveste 'hug', som så gør det ud for en dobbeltseng. Skummadrasserne, jeg havde med fra Sverige, er nu placeret der.

Kl.16 var vi parate til at lave aftensmaden. Forinden havde vi været på genbrugsstationen, og hentet Viktoria.
I skøn samdrægtighed og hygge lavede vi hver vores del af måltidet.
De unge skulle tidligt hjem for at lave opgaver til aflevering inden midnat, så de tog bussen 19:30.

17.09.2016
Oliver kom lidt over 10. Vi fik vores indledende snak og gik så i kælderen. Loftet blev efterkontrolleret, og nu ser alt flot ud. Der blev atter sat strøm til lysarmaturet, som havde været pillet ned for at lette filtopsætningen.
Gulvet blev fejet og vasket endnu engang. Og så skulle møblerne jo bare tilbage.
Først sovesofaen. Det krævede at vi fik tømt og nedtaget et skab for at få plads til at vende i den smalle gang.
Vi fejrede det med en kort frokost, hvor der indgik kantarelomelet.
Så var turen kommet til det høje og tunge klædeskab, som vi havde problemer med, da det skulle ud for lang tid siden.
Det viste sig, at det gik som en leg. Et lille kontorskab fulgte efter, og så kørte jeg Oliver til Skovlunde.

Jeg har så fyldt skabet igen, efterspartlet nogle huller efter VVS-folkets anstrengelser, og nu har jeg næsten en balsal til ugens fortsatte oprydning.

16.09.2016
Min vandretur startede først ca. 11:30, og høsten af kantareller var yderst begrænset, da det slet ikke har regnet, siden jeg var på tur sidst.
Men turen var god nok, og jeg fik samlet en del ting, jeg forventer at bruge som bordpynt.
Kom af sted efter et tiltrængt bad ca. 15:15, og var hjemme 18:15 på normeret tid.

15.09.2016
Fik vandet blomsterne - de var værdigt trængende. I godt humør kørte jeg havetraktoren ud og begyndte at slå græsset.
Jeg kørte et par runder - og pludselig blev græsset ikke slået mere. Drivremmen til knivene var  sprunget.
Gode råd var dyre, så jeg kørte til David, som nu var 2/3 færdig med sit nye stakit. Han havde prøvet at skifte på sin, og ville gerne bistå.
Ringede og checkede at de havde en rem til modellen hjemme. Det havde de, så mig til Värnamo. Frem og tilbage tager lidt over en time.
Orienterede David, som kom kort efter. Jeg havde fundet brugsanvisningen, og den nye rem blev sat på.
Der blev startet, og ildelugtende røg fra remmen fik os til hurtigt at slukke. Kontrol af føringen mellem de mange hjul. Alt så rigtigt ud. Genstart - og ny røg og skader på remmen.
Store spørgsmålstegn. Så konstaterede David, at det ene af 5 hjul ikke kørte med rundt. Kontrolopringning til leverandøren. Det skulle det.
David fandt ud af,at dims bevirkede problemet, og fik rykket i et beslag.
Så kørte det ordentligt.

David skulle lige sættes ind i den hjemmeside, jeg har lavet til deres forening, så det gik der en time med. De skal have bestyrelsesmøde d.11/10, hvor jeg går ud fra, at de træffer en beslutning om de vil - eller ikke vil.

Glad tilbage til havetraktoren. Startede, og kørte fint, indtil den gik i stå. Igen strøm på batteriet! Jeg havde et problem for en måneds tid siden, hvor jeg fik det ladet op.
Ringede igen til Håkon. Jo, han havde nye batterier.
Atter til Värnamo. Fik 15% rabat - men stadigvæk havde jeg indtil nu brugt  1000 kr.

Batteriet blev monteret, men glæden blev kort. Der kom nu igen røg fra drivremmen.

Nå, jeg har jo den almindelige motorklipper, som villigt startede, og så begyndte jeg den lange vandring bag maskinen. Efter en tømning af opsamleren gad den ikke starte. Hm... den plejer altid at starte.
Blev sat i skammekrogen et stykke tid, uden at det ændrede på situationen. Ud med tændrøret, aftørring og et stykke sandpapir. Det overbeviste den om, at jeg mente det, og derefter ingen problemer. Men det tager tid med det store græsareal, og klokken var over 18, inden jeg var færdig.


14.09.2016
Jeg havde sat vækkeren, så jeg kunne få min morgenmad, inden jeg skulle på vandring.
Det blev en rigtig spændende vandring i et område omkring Ugglekull, jeg ikke tidligere har været i.
Vejret var godt - lidt overskyet. Der var 18 morgenvandrere og snakken gik livligt
Turen varede fra kl.8 til 11, så lidt motion har jeg da fået.

Jeg fik vasket en sidste gang, fik fyldt endnu to børfulde nedfaldsæbler til elgen og andre småting.
Kl.15 kom VVS-manden, som hurtigt fiksede et sløvt køkkenafløb, døbte kontakten til vandpumpen nedslidt - og til udskiftning (i den kommende tid), og endelig skiftet to aftapningshaner, som også havde udtjent deres tjenestetid.

13.09.2016
Det har været en travl dag. Der er vasket 4 gange - og det er kommet tørt ind og lagt sammen til hjemturen.
Kl.ca. 11:30 blev der sat en vask på, som kunne stå og klare sig selv, mens jeg kørte til byen for at købe de nødvendige ingredienser til aftensmaden.
Kartoflerne var gravet op og delvis klargjorte, inden jeg kørte, så jeg kunne fortsætte, hvor jeg slap med at hænge tøj op og ordne kartofler.

Så var der madlavningen til Maja og Davids besøg. Selv om det var enkelt med krebsehaler til forret, og varmrøget laks med kartofler, salat, bønner og en god dressing, tager ting tid.
Desserten blåbærtærte med flødeskum iblandet blåbærsaft.
Vi havde som sædvanlig en rigtig god aften.

12.09.2016
Ja, så sidder jeg atter i Sverige.
Vejret var jo flot, trafikken gled, så kl. lidt over 15 var jeg ved postkassen.
David var ved at støbe stolper ned til et nyt ca.30-40 meter langt stakit.
Vi fik os lige en sludder i solen. Han havde pådraget sig en fibersprængning i det ene ben, som gør, at han ikke kan deltage i den lokale motionsvandring på onsdag. Det ærgrer ham.
Jeg fik pakket ud, sat en vask sengelinned på (opfriskning efter lang tids ophold i kælderen), og satte mig så ud i det pragtfulde vejr. Ikke en vind, ikke en lyd bortset fra en enkelt arbejdsom spætte og så de sidste solstråler, mens jeg læste avis.

11.09.2016
Oliver kom kl. 10. Jeg var ved at skulle have morgenmad, da jeg var startet med at køre efter brændstof. Det tog lidt længere tid end beregnet, da to af de fire standere var ude af drift. Til gengæld var literprisen 7.69.
Jeg fik så en opdatering, inden vi gik i kælderen. Det er noget besværligt noget, at skulle fæstne filtet på loftet uden det falder ned i hovedet på en.
Og så skal der skæres ud til rørholdere og fatninger.
Men det lykkedes. Jeg måtte dog i Silvan for at købe rulleklæber og vægmaling.

Vi sad lidt ude i det gode vejr, mens klæberen  tørrede og fortsatte så med at male loftet og sætte lysarmaturet op igen.
16:30 kørte jeg ham til Viktoria i Skovlunde.

09.09.2016
Nyt møde med banken. Det blev et langt bedre møde end forventet. Der var hidkaldt en investeringsekspert, og han var rigtig god.
Vi fik styr på en enkel måde at håndtere min ratepension, hvor jeg ikke selv skal sidde og fedte med, hvilke papirer der skal sælges, for at der er penge til udbetalingen.
Jeg har også gjort op med mig selv, hvordan jeg ellers vil justere min aktiebeholdning.

Posten skulle læses, og der var billige tilbud fra SAS. Jeg kunne komme til bl.a. Shanghai eller Washington (og flere). Jeg valgte Washington, som jeg sidst besøgte i 1986. Prisen var 327 d.kr. for flyveturen t/r og dertil hotel, så de 9 dage i februar 2017 kommer til at koste ca 10.000 (plus mad og entreer). Alle rejsepapirer til de amerikanske myndigheder er udfyldt og betalt.

08.09.2016
Mit solcelleanlæg har ikke gidet rapportere produktionen i næsten to måneder (det har dog produceret strøm). Det er fejlmeldt for nogen tid siden, og i dag kom det op at køre igen.

05.09.2016
Møde med min bankrådgiver.
Det var klokken 13, og det blev så til ca. 1½ time. Primært skulle vi have udbetalingen af min alderspension på plads. Den bliver udbetalt, når man fylder 75.
Ratepensionen vil lovmæssigt starte 1.1.2017, og jeg tror, jeg vil have dem udbetalt over 10 år, så pengene kan bruges, mens jeg stadig kan rejse.

04.09.2016
Ved middagstid kom Oliver.
Med den lovede vejrudsigt var der nogle få udendørsopgaver, der blev løst først. Derefter blev gæsteværelset tømt, vinkelsliberen ordnede nogle beslag i loftet, som fik en gang spartel. Der er målt filt-baner op, så de gerne skulle komme op i næste week-end.

Vi nedlagde arbejdet kl. 16, og jeg hentede Viktoria. Vi fik en kop the med tilhørende hjemmebagt kage (fra Nana), og så gik køkkenholdet i gang med at varme krebs, lave dressing, ordne kartofler og stege et par svinemørbrad.
Et par gode flasker vin og dertil en god snak, ind til jeg kørte dem til Skovlunde kl.20.
Så det har været en rigtig god dag.

02.09.2016
Jeg havde ca 1½ time sammen med Per Kogut (direktør for NNIT), hvor vi som sædvanligt kom rundt om mange emner som interesserer os hver i sær. Det er et af højdepunkterne i årets løb.
Som sædvanligt tilbød han mig al hjælp i forbindelse med Olivers videre forløb. Det skal man ikke kimse af med det netværk, han har.

01.09.2016
Jeg hentede tapasanretning hos den lokale fisk- og vildtforretning, og kørte til Thorkil og Else Margrethe.
Jeg var der ca.11:20, sad lidt på deres overdækkede terrasse med udsigt ud over de grønne marker, efter at skovbørnehaven havde forladt domicilet, hvor laden er fyldt med små butikker, geder, og andet som Thorkil stiller til rådighed.

Frokosten var rigtig god og rigelig, og det vakte den glæde, jeg havde håbet på.
Der blev tid til kaffe, og gennemsyn af nogle ting på hans computer, som han stort set kun bruger den ene gang om måneden, hvor der skal ordnes bankforretninger.
Vi snakker godt sammen, om stort og småt, men desværre deltager Else Margrethe ikke længere i samtalen. Det er meget, meget trist.
De kommer af samme grund ikke til min fødselsdag, men til min overraskelse havde de købt flasker og andet godt som deres bidrag. De er altid så opmærksomme, og jeg sætter stor pris på dem, men glemmer somme tider, at også skal sættes tid af til besøg.

31.08.2016
Vi startede dagen med endnu en kantarelomelet, og så gik turen efter blåbær og tyttebær. Forsynet med mine to plukkejern og et lånt af David, fik vi på ca. 1½ time plukket 3,9 kg blåbær og ½ kg tyttebær (det var ikke tyttebær vi gik efter).
Mens J&S rensede bær fik jeg samlet havetraktoren, og fik den i gang.
De mange nedfaldsæbler blev revet sammen og to trillebørfulde blev kørt ned i baghaven til elgene. De elsker æbler.
Vejret var fint, så vi spiste vores frokost i det fri.

Solveig vaskede op, John slog græsset, jeg pakkede sammen, og kl. 15:20 kørte vi ned til David og afleverede det lånte 'jern'.
Turen hjem var uden problemer - men mange lastvogne. Vi gjorde holdt ved et pizzaria, og fortsatte til Kokkedal, hvor pizzaerne blev fortæret, inden vi tog afsked med hinanden efter tre rigtig behagelige dage.


29.08.2016
Dagen startede ved 9-tiden med at jeg lavede omelet med kantareller, og det faldt i god smag.
Været var gråt, men dog lovende, så vi tog turen efter kantareller. Det gav en fin høst på næsten et kilo, så vi har til både omelet og svampesovs.
Støvregnen indhentede os og lidt våde var vi tilbage, så vi kunne få en god frokost.

Da den var overstået, var vejret stadig regnfuldt, så vi tog bilen og kørte først til Davids nyrestaurerede hus, og derfra videre til herregården Tagel, hvor jeg var sidste uge med svenskerne.
Vi fik gået en god natursti i området og nydt parken, inden vi passerede Rydaholms flotte kirke, som dog var lukket - ærgerligt nok.
Så gik turen direkte hjemad, og vi fik vores eftermiddagsthe med hjemmebagt chokoladekage. Snakkede lidt mere inden aftensmaden skulle gøres klar.

28.08.2016
Til Sverige sammen med John og Solveig.
Jeg kom af sted ca.13:30. Måtte lige passere tanken, da dækovervågningen rapporterede for lavt dæktryk.
Fik hentet mine gæster, og anduvede Källaremoen ca.kl.17.
Vi fik pakket ud og fik os en kop kaffe med en småkage, inden jeg gik i gang med aftensmaden.

25.08.2016
Startede arbejdsdagen med stemmejern at grave mig ned i den rod, som betyder, at der ikke kan lægges fliser i det gamle redskabsskur. Der mangler stadig at blive savet noget, men jeg har købt en ny savklinge til min rundsav, så jeg kan komme videre.

Derefter besluttede jeg mig for at få ryddet op i børnebørnenes gamle sandkasse, som de aldrig fik glæde af. Der var ølkasser, lister, baljer - og sand.
Det skabte så en pæn portion, der skal på genbrugspladsen.

Jeg var lige et smut i kælderen, og fik tømt flere kasser til skabene. Formentlig får jeg aldrig brug for alt det linned, jeg har, men jeg nænner heller ikke at smide det væk.

23.08.2016
Jeg fik afleveret et par flasker til genboen, som havde tømt sin trailer for mit træ.

Så skulle der klædes om. Jeg tog bilen til Herlev station, og toget indtil Albatros.
Der er kommet en ny S-togsstation, for nylig,  Carlsberg, i stedet for Enghave, og herfra gik jeg så en lille kilometer.
Rejseforedraget var OK med billeder og historier om turen til Indokina. Der var faktisk samlet ca 60 personer, mest gråt guld.

Derfra tilbage til Hvidovre, hvor restaurant Arti'kok ligger lige ved stationen. Flemming med familie kom til aftalt tid, hvorefter vi kunne markere Mariannes fødselsdag med en rigtig god treretters menu.
Jeg kørte med familien tilbage til Herlev station til bilen.

22.08.2016
En dag foran pc'en. Det har primært været arbejdet med hjemmesiden til den svenske hjemstavnsforening. Det går fremad, men desværre kan jeg ikke skrive svensk, så jeg skal have en redaktør eller korrekturlæser med ind over.

20.08.2016
Jeg var som eneste udenforstående inviteret med  til at markere udgivelsen af en 'inventeringsbog' om for længst forsvundne steder. Kl. 13 kørte jeg herfra for at køre til samlingsstedet, hvorfra der var samkørsel til herregården Tagel , som ligger ca 25 minutters kørsel borte.
Vi skulle have været ca 20, men der var kommet en del afbud, så vi var blot 13.
Til gengæld fik vi en meget inspirerende guidet tur gennem alle gårdens lokaler med den historie, der hører med om de personer, der har boet der.
Den tog vel en god times tid, hvorefter vi blev bænket i den gamle kornlade, hvor vi således havde rigelig mad.

Ved 17-tiden kørte vi hjemad, og jeg var tilbage ca 18:15.


19.08.2016
Det tager en god halv time at køre til Värnamo. Akkumulatoren viste nu 12.9, så jeg fik den med tilbage inkl. et nyt tændrør.
Købte nødhjulet hos Volvo. Det er, hvad der er plads til - og det er 15".

På vejen hjem skulle jeg ned at se, hvad der blev lavet nede i naturreservatet ved kraftværket. De skal sikre en kanal fra kraftværket, som har levet sit eget liv. Udfordringen er så, at de skal over åen med en gravemaskine, og der er 2 meters dybde.
De må ikke 'grumse' vandet af hensyn til fiskene, så det er en udfordring.

Tilbage på grunden besluttede jeg mig for at udnytte det stille vejr og få træet fra tagomlægningen futtet af. Det blev et stort Skt.Hansbål - uden heks - og nu ligger der 30-40 cm glødende aske.

Jeg fik gjort rent på loftet efter taglægningen, og jeg fik lagt rent sengetøj på gæstesengene. Det vil blive taget i brug om en uges tid, når jeg tager John og Solveig med herop et par dage.

18.08.2016
Der var lovet regnvejr i dag, men da vejret åbenbart selv vil bestemme det og vedblev med at være tørt, kom det sidst vaskede ud på tørresnoren.
Fik samlet kasserne med tingene til genbrug, tomme cola-flasker fra Nana og Christians besøg. Desuden tog jeg tændrøret og batteriet fra havetraktoren.

Ca.10:30 var jeg undervejs.
Batteriet viste 5 volt, så det blev sat til opladning.
Hos Volvo kunne de skaffe mig et reservehjul til i eftermiddag, men det henter jeg sammen med batteriet i morgen.

17.08.2016
Jeg har været relativ flittig i dag.
Først var der havetraktoren. Fik renset tændrør - og det hjalp ikke.
Gik så i gang med den gamle klipper, og har næsten fået klippet det hele.
Alt i mens vaskede maskinen 1, 2, 3, 4, 5 vaske - som jeg også har fået tørt i hus (men endnu ikke lagt sammen).

Så skulle jeg have kontrolleret status på kantarelsituationen. Jeg fik plukket ca 300 gram, så det var OK, og der er mange på vej.

16.08.2016
Tilbage i Sverige. Fik pakket bilen, fik købt lidt ind og var så på vej ved 13-tiden. Var fremme lidt over fire, pakket ud, fordelt i køl og frys. Solen skinnede, så man kunne sidde ude, men nu med trøje, da temperaturen var 16,5 - ude og inde.


15.08.2016
gik lidt over 10 i gang med at fylde traileren med træ. Ved 15-tiden var jeg færdig og med sved på panden.
Det blev så en ganske nostalgisk dag: Næsten 50 års projekter på Højergårdsvej har passeret revy under oprydningen af de mange træstumper, brædder, plader mm, der er samlet gennem årene.
Her var spærene fra det oprindelige hus, som gennem sommerfestperioden blev brugt til bænke.
Spær fra den første carport (1973), skabslågerne fra dengang Ulla rev væggen ned mellem børneværelserne, sengebund fra Christians køjeseng, Flemmings bordplade, hvor han havde tegnet veje, opsat hastighedsbegrænsninger.
Der var de gamle flag fra sommerfest, de tynde rundstokke der var i Ullas gardiner til terrassedøren på første sal.
Skydedørene fra vores første garderobeskab i soveværelset på første sal, ligesom hylderne fra spånpladereolerne, der var sat mellem spærene på førstesalen (senere erstattet af reoler i bøg fra Brdr. Friis).
Gamle dørkarme og paneler.
Alt sammen noget Ulla og jeg selv har bygget op - og erstattet efterhånden som behov og økonomi var til det.
Det fyldte hele den store 4-hjuls trailer.13.08.2016
Besluttede mig for at gå i kælderen. Det gjaldt stigereolerne.
De blev savet til og sat op, hvorefter 8 skuffekasser med fotoalbum, stof fra rejser, fester mm kunne forlade deres midlertidige placering.
Det betyder, at der atter er ved at være tømt i gæsteværelset, som gerne skulle have tapet opsat i loftet og gøres klart inden oktober.
Så tog jeg mig sammen til at se, hvad der var i de mange skuffer, Ulla havde i stuen.
Der var gemt de mest utrolige ting, f.eks. udskrifter af emails gennem flere år, gamle færgebilletter og meget andet. Pænt ordnet og sorteret, så det meste røg i plasticsækken.
Det afslørede så også hendes dom fra hendes spirituskørsel (20 dage betinget, som hun aldrig har villet fortælle om) og hendes initiativ til at erhverve nyt kørekort. Det var startet efteråret 2014, og Guderne må vide, hvordan det var gået, hvis det var blevet realiseret.


12.08.2016
De har været koncentreret om at få det sidste på plads med overdækningerne, så nu er det et overstået kapitel. Det var meget med at flytte siger og opstigning og nedstigning.
Sidste på dagen tog jeg mig sammen til at få pudset noget sølvtøj, der efterhånden var blevet sort.


11.08.2016
Jeg var til blodprøve kl.8:15.Blodtryk helt ok, tabt 6 kg siden sidste (det betyder ikke, at jeg er blevet en streg).
Lægen lagde øre til mine bekymringer om smerter i det ene bryst, følte og tænkte - men havde ikke nogen forklaring. Jeg var første gang hos ham i samme anledning 1.7.
Vi blev enige om, at lade tiden læge 'sårene'.
 

10.08.2016
Den udvidelse af tagoverdækningen jeg skulle lave, gav den udfordring, at selv om det er samme plastplade (Fastlock), så er der en lille forskel på de gamle og de ny. Det brugte jeg så en times tid på at få løst problemet om at forene generationerne.
Derved blev jeg opmærksom på, at de gamle holdere ikke kunne bruges til de nye plader, så der måtte slås nye holdere i.
Men det lykkedes at blive færdig, inden regnen kom, og demonstrerede, at løsningen fungerer.
Nu mangler jeg at sætte en ekstra lægte på, så man kan sætte en stige til uden at beskadige tagpladerne.

09.08.2016
Var parat til at gå i krig med haven, da vejret var godt - men opdagede så, at der lå afsavede plader, tiltænkt en udvidelse af taget på 'svalegangen', så regnen ikke styrter direkte ned på det nederste trin til terrassen.
Det har jeg så fået resten af dagen til at gå med. Der skulle fjernes beslag på de gamle plader, hvoraf flere også er revnede, fordi der har været sat stiger op ad dem.
Det krævede påsætning af et par ekstra lægter, savning i pladerne aht husets spærender osv.

08.08.2016
Jeg er nu atter kørende, dog på et Nokian dæk, da det ville tage 5 dage at fremskaffe et Continental dæk. Når jeg engang kommer til Sverige igen, vil jeg drøfte spørgsmålet om reservedæk med dem.

Det regnede i formiddags, så jeg forberedte mig på at arbejde i kælderen. Startede med at rense min moppe efter den første rengøring efter VVS-arbejdet. Den var sort som kul, og det tog mig en halv time at få gjort den ren.
I mellemtiden holdt regnen op, så jeg gik udenfor og gik i gang med sidste overdækning.
Den blev færdig ved 16-tiden.
Jeg har fået tilbud på omlægning af stenhøj, terrasse (52 kvm), indgangsparti (34 kvm) og opfræsning af hele haven mm. Summa summarum ca.125.000 kr.

Genboen kom og målte op til kælderdøre. De skulle jo gerne være på plads inden oktober.

07.08.2016
Jeg gik videre med den på begyndte overdækning, hvor der skulle sættes lægter på.
Jeg fik sat den første plade på- og så begyndte det at regne ved 15-tiden, hvorefter jeg gik i kælderen, hvor jeg fik tømt indholdet af endnu nogle plastkasser tilbage til skabene.

Jeg skal have sat nogle stigereoler op, og har fundet stigerne frem, så det går da fremad.

06.08.2016
Der var inviteret til fest på Østerhøjskolen. Det var forsinket markering af Josefines 18 års fødselsdag (egl. april). Josefine havde frabedt sig taler og andet, men fik trods alt en tale fra Bodil og en selskabsleg fra Marianne og Flemming.
Gæsterne var den lille kreds, der var god mad og rigeligt drikkevarer, og dans til Spotify. Jeg fik en god lang snak med vennerne Pia og Karsten.

På vej dertil jeg kom på tværs af en kantsten, som tog luften ud af højre fordæk.
Volvo Service sendte Falck, og da jeg ikke har noget reservedæk,  måtte bilen transporteres til værksted. Skideirriterende, men det er jo kun et dæk, så det problem kan jo løses hurtigt.
Næste konklusion, at så kunne jeg jo indtage de våde varer uden tanke på førerbeviset, og Flemming kørte familien og mig hjem.

05.08.2016
David kom sædvanligt lidt i 8. Satte tv-antennen op igen, rettede rygningen op og fik slået rygteglene på plads. Det sidste med nedløbsrørene blev færdiggjort, og så kunne vi begynde at rydde op.
Drengene tog den velvoksne opvask, fik pakket deres ting og smurt en madpakke til turen.
Så gik de på blåbærjagt og kom hjem en time senere med 2½ kilo.

Alt i mens begyndte jeg af forberede afgangen indenfor med at fjerne tilslutninger i kontakter, gå med affald, låse skure osv.
Der var yderligere nogle udskiftede tagsten, der skulle køres væk sammen med rygstenene, og et bad skulle jeg også have, så klokken blev 12:30, før vi kom af sted.

Turen hjem gik uden problemer. Drengene blev sat af i Skovlunde, og jeg fik tømt bagagen for madvarer, skiftede tøj og drog samme vej tilbage ad motorvejen til Kokkedal for at støde til familien Stolpe til Johns fødselsdag.
Det er altid hyggeligt at være sammen med familien, hvoraf flere jo kommer til min fødselsdag.
Jeg fik som den sidste, der gik, en ekstra snak med John og Solveig, og forlod dem ca. 23-

04.08.2016
Nu er drengene smuttet i seng efter en god dag, som blev afsluttet med festmiddag med krebs efterfulgt af wienerschnitzler af kalvekød.

Dagen kan rapportere, at taget nu er lagt færdigt. Det er betryggende, at det hele nu er udført efter dagens standard.
Jeg måtte i byen efter nogle nye rygtagsten og nogle rør til tagrenden, så delene kan nå sammen efter at taget er blevet hævet. Det bliver så Davids opgave i morgen.
Drengene har båret tegl op og ned og ryddet op, så i morgen skal de bare pakke og i skoven efter blåbær.

Oliver ville gerne have prøvet havetraktoren. Den har aldrig snydt med før, men det gjorde den i dag. Den gik ud, så den skal nu skubbes ind i garagen i morgen.

Jeg har fået ordnet mit køkkenafløb, og der var en god grund til, at vandet ikke løb hurtigt ud. Fedt mm havde sat sig i rørsystemet, og efter rensningen fungerer det igen.

03.08.2016
Det er arbejdsfri dag, da David skulle til Falkenberg. Vejret var fint og vi drog til naturreservatet Högakull, og nød endnu engang den flotte natur og udsigt.

Så var vi lige hjemme for at spise frokost, inden vi tog til Värnamo. Her gik vi en tur op og ned ad gågaden, og fortsatte til supermarkedet.
Fik fyldt to dunke med benzin til havetraktor mm., og ville så vise Marc andre pæne steder, bl. a. Stenbrohult.
Det viste sig, at ejeren gik og arbejdede, og da det er lang tid siden vi har talt sammen, sendte jeg drengene i forvejen ad skovvejen.
Og det blev en lang snak om hans kone, der havde fået en mindre blodprop, en afholdt friluftsgudstjeneste på stedet og meget andet. Han trak gulerødder, gravede kartofler frem samt noget salat, som jeg fik med.
Jeg genfandt drengene siddende ved Rammsjön, og vi nåede tilbage både til bilen og Källaremoen, inden regnen styrtede ned.
Oliver og jeg lavede aftensmaden: røget laks, hakkedrenge med løg og god flødesovs.
 

02.08.2016
David kom lidt i 8. Han gik i gang med at måle op, og kunne meddele, at der manglede to brædder, der også skulle males. Det gjorde jeg så, selv om de næppe ville blive helt tørre.
Der har været nogle enkelt kortvarige byger og ellers godt vejr, og nu hvor membranen er lagt, kan det i princippet regne så meget, det vil.
David havde enmandsopgave med diverse opmålinger, så drengene havde fri til der skulle   laves streger, hvor tagstenslægterne skulle slås i.
Det klarede de med bravour, og det næste var stregerne til at sikre, at tagstenene kommer til at ligge lige.
Som i går var David hjemme at spisefor at returnere, og kørte ved 20-tiden, hvor der faktisk er klart til at lægge tagstenene op.

01.08.2016
Her startede dagen 06:30, hvor jeg sørgede for at der var morgenbord til de unge håndlangere.
David kom et par minutter i 8, drengene blev sat i gang med at rense de hvide tagrender, og så drog vi af sted.
Først til en af hans venner (som også har lavet noget for os) for at kontrollere, om der var det træ, David havde bestilt. Det stod parat, men for ikke at høre rundt med det, fortsatte vi uden at læsse til Rydaholm, hvor vi fik det plastikunderlag, der skal lægges under tagstenene, samt nogle metalpaneler.

Tilbage efter træet, og så havde vi, hvad vi skulle bruge. Dvs. vi fik ikke fat i de rygsten, vi skulle have haft.
Kl. var da blevet 10, og efter Davids korte formiddagspause, gik vi så i gang.
David krøb på taget og langede tagstenene ned til drengene, som stablede dem på stilladset.
Jeg tømte traileren for træ, og fik til opgave at male sternbrædderne - 6 stk á 6-7 m uhøvlet træ.
I løbet af en time var alle tagsten fjernet, og rengøringen af det underliggende spåntag begyndte. Der lå et par sækkefulde støv, muselig mm, og flagermusen blev sur over at være blevet taget på sengen.
Og jeg malede

Et enkelt hjørne var ret mørnet og der måtte en større operation til, inden David begyndte at lægge de brædder op, som skal danne fundament for tagstenslægterne.
Drengene fik fri, da arbejdet nu bestod af at rette op, så taget blev lige, kilet op, osv. Meget præcist og omhyggeligt arbejde.
Og jeg malede stadig.

Der blev tid til frokost i det gode vejr, men derefter kom der nogle kort byger uden meget vand.
Oliver tog opvasken fra i går og i dag.
Og jeg malede.
Midt på eftermiddagen var David ca. halvvejs, og desværre kom der nu byger med mere vand, men ikke nok til at stoppe arbejdet.
Drengene gik en tur.
Og jeg malede stadig.

Lidt over 16 kørte David hjem for at spise aftensmad, men truede med at vende tilbage.
Og så blev jeg færdig med at male.

Jeg fik skrællet kartofler, og hvilet mig. Sidstnævnte bemærkning fordi jeg under arbejdet med at hjælpe David med at læsse træet fik gjort et eller andet galt med min ryg   - og den er heller, hvad den har været.

David kom tilbage, fik lavet et par brædder mere, men så kom der kortvarig styrtregn, som gør at de gamle spån bliver glatte. Det var så en god grund til at køre hjem.

31.07.2016
Oliver og kammeraten Marc blev afhentet.
Der var til en forandring en del trafik, men vi holdt vores rejsetid fra Helsingborg på 2 timer.
Da vi passerede Davids lade, var hans bil der. Han var ved at checke sit tømmerlager for brædder, der skal buges til nye vindskeder, fordi taget nu med nyt undertag osv bliver højere.
Stilladset var sat op, og drengene skal i morgen starte med at vaske tagrenderne rene, mens der hentes de fornødne materialer. David vil komme kl.8, og så beder vi til, at det vil holde tørvejr.

Drengene grillede laksebøffer, som de havde krydret, og senere fik vi så blåbær med råcreme, som Oliver havde lavet.

30.07.2016
Oliver kom lidt over 10, hvor jeg ikke engang var færdig med avisen.
Først prøvede vi at komme videre med den rod, som generer en omlægning af fliserne efter grantræsfældningen. Det krævede at vi fik flyttet en flise, som havde sat sig fast mellem rod og beklædning. Det blev midlertidigt udskudt, hvorefter vi gik i gang med at stave skelettet til tagoverdækningen, hvor der tidligere var legeborg.
Det er noget med vinkler, mål og waterpas. Det startede meget positivt, men så kom der nogle styrtsøer, som sendte os indendørs.
Marianne har skaffet de 4 serveringsdamer, der skal bruges i oktober, så lidt efter lidt falder tingene på plads.

29.07.2016
Oliver kom ved 11-tiden, hvor jeg havde fået vasket op og ryddet køkkenet.
Vi startede med at sætte den sidste plade på overdækningen. Den skulle bøjes ned over den bærende konstruktion, og om løsningen holder vides ikke. Ellers må vi have fat i nogle skruer og skiver.

Oliver blev sat i gang med at jævne grunden i redskabskuret, så fliserne kunne blive lagt igen. Under dette arbejde konstateredes en alvorlig stor rod, som var over niveau. Oliver begyndte at save i den, men... Jeg tror, det hurtigste er at sætte rundsaven på, og så fjerne de øverste centimeter med et stemmejern.

Et nedløbsrør som altid har bestået af både lysegrå og mørkegrå rør, blev bygget om, så det hele nu er mørkegråt. Det blev pænt.

Jeg var begyndt på nedsavningen, da regnen standsede arbejdet, og jeg kørte   Oliver hjem (til Skovlunde, hvor han havde sin cykel).

Det gav så en god times snak med Marianne og Flemming om ferie mm. Flemming havde næsten pakket trailer nummer fire med haveaffald til genbrugsstationen.
Jeg erfarede så, at Josefine på det kraftigste havde frabedt sig taler og sange på næste lørdag - så slap jeg for at fortælle hende, at jeg kender hende for dårligt til at holde en tale.

28.07.2016
Den gamle 'borg' over sandkassen, som af historiske grunde aldrig nåede at blive brugt, når der ikke var børnebørn her, blev pillet ned - eller rettere det meste.
Genboen havde sin trailer stående med affald, så jeg benyttede mig af muligheden for at skaffe mig af med det mørnede træ. Jeg nåede dog ikke at få alt med, da hans medarbejder pludselig kom, og tømte den.
Så kastede jeg mig ud i at beskære omkring indgangspartiet, så nu har jeg en masse, der skal bundtes til haveaffaldsdatoen.
Den sidste plade over terrassen er lagt op.

27.07.2016
Merete skrev i går, at Mogens var kommet hjem i bedre stand, men hjertet kun fungerer 15-20% - hvad det så betyder. Jeg kan godt være usikker på, om han kommer til fødselsdagen, og dermed også om Merete vil lade ham være alene hjemme.
Jeg havde sendt link til billederne fra familiens Sverigesbesøg. Trist at hun ikke kan kende sine børnebørn efter ikke at have set dem i tre år. Så slemt stod det alligevel ikke til hos os.

26.07.2016
Græsset er blevet slået - det var 10 cm højt, så maskinen måtte hjælpes lidt. Det skvalderkål, der umiddelbart kan nås uden at ødelægge noget, blev barberet.

Den lille overdækning over hynder og grill på terrassen mangler nu kun to Fastlock-plader, som jeg gerne vil sætte op sammen med Oliver, for der skal to stiger til.

Men den største glæde var, at jeg har fået bestemt menuen til min fødselsdag.
Jeg har før været inde og se på forskellige forslag, og undervejs i dagens søgning dukkede min favoritrestaurant op. Jeg viste bare ikke, at de også leverede catering.
Jeg tilskrev dem, fik en halv times tid efter fik jeg et tilbud på en 5-retters menu.

Flemming m familie var kommet hjem 03:30, og havde hilsner med fra Evy og Willy i Ehrwald. Flemming syntes, de var blevet ældre (efter 18 år)

12.07-25.07.2016 Sverige

25.07.2016
Fik ryddet op i hus og have, aflåst skure, opvask, blomstervanding og lagt et par store skummadrasser i bilen til brug for de gæster, der skal ligge i saunaen.
Var forbi David, der fylder år i dag. Han fik en flaske øl, som han sætter pris på, da jeg alligevel skulle aflevere nogle papirer til hjemstavnsforeningen.
Turen hjem blev gennemført til nogenlunde rekordtid, da jeg kørte direkte ombord på færgen - og så sejlede den.

24-07.2016
Det har været rigtigt varmt her med over 30 grader, og så gider jeg ikke rigtig ligge mig i selen.
Det blev så til en 2½ times tur med svampeplukning (de er ved at lide under tørken), en lang snak med en undervejs.
Svampene renset. en tur til den lokale genbrugsplads efter gæsterne, og i formiddags havde jeg gjort hjemstavnsforeningens medlemsregister færdigt, så jeg kørte forbi David med indskrivningslisterne (for at få checket om jeg havde læst rigtigt) og penge for noget honning, jeg fik i går. De fik så halvdelen af mine kantareller.

David kom senere på aftnen - ca 20 - med en oversættelse til svensk, jeg havde bedt ham om, og en korrekturlæst liste, som jeg kan rette til i morgen.
Der var totalt stille - ikke en vind, ikke et blad, ikke en fugl, ikke en myg, ikke en knot - og lunt og godt, så vi kunne sidde ude ca 1½ time og bare tale sammen.

22.07.2016
Dagen er gået med at vaske sengetøj mm, men tre gange vask er tørret og lagt sammen.
Ellers siddet i det flotte sommervejr og læst i hjemstavnsbogen fra 1998, som var udsolgt ved udgivelsen. Med en hjemmeside kan væsentlige dele præsenteres igen for et større publikum.
Deres medlemsregister er næsten færdigt her til aften - men det er også det nemmeste.

21.07.2016
Jeg havde en aftale med David, at vi skulle mødes med formanden for hjemstavnsforeningen, så jeg gjorde mig lækker, nyvasket, ny barberet.
Vi var fremme til aftalt tid, og efter nogle svinkeærinder kom vi så til dagens dagsorden: etablering af et medlemsregister, som jeg har tilbudt at lave, og også en hjemmeside, som jeg havde sat op som prototype.
Det blev modtaget med kyshånd og uden forbehold, så nu har jeg til oktober til at få det lavet. Ikke at det er et krav, men der skal de have deres næste bestyrelsesmøde.

20.07.2016
De pakkede utroligt effektivt deres ting sammen, og begav sig så ud for at plukke en sidste runde blåbær. Cecilie er ikke meget for natur og insekter - næsten lidt hysterisk, så hun blev så hjemme hos mig. Jeg fik vasket op, fik Cecilie med til nogle mindre opgaver, og efter en times tid kom plukkerne tilbage med en fyldt spand.
Da var klokken ca 12, og der blev smurt madder, der enten blev fortæret udenfor eller pakket sammen til madpakke. De fik nogle planter med hjem, ½ rugbrød mm.
Tingene ind i bilen, afsked og 12:30 forsvandt de ind i skoven.
Lige så glad jeg er for at modtage gæster, lige så ked af det bliver jeg, når de tager af sted, og der må knibes en vemodståre.

Der blev godt nok stille efter fire - fem gode dage. Jeg ryddede nogle ting væk, som jeg havde lovet at gøre, satte overflødige stole væk, og så jeg hentede mig en dåseøl og satte mig op på Ullas bænk ved hendes hvilested og fordybede mig i minderne.
Ulla holdt meget af familien og var ikke mindst glad for pigerne.

Jeg har bestilt en rejse til Laos og Cambodia i stedet for den aflyst Iran-rejse.

19.07.2016
Det har været en fremragende sommerdag, med opsætning af badebassin og maser af udførte opgaver.
Christian og Louise flyttede teglsten til den forestående tagomlægning op til huset.
De ordnede et par stier, hvor der fjernede sten og fyldte hullerne op med jord.
Louise fik lov til pavestolt at køre havetraktoren, nedfaldne fuglekasser er blevet sat op og beslagene til hasperne til vinduerne er sat i.
Imens pudsede Nana vinduerne i stuen - trods det ikke ligefrem er hendes yndlingsaktivitet, og hun fik fjernet det græs, som i årenes løb er groet ind over bålpladsens kantsten.
Alt der stod på min ønskeliste blev opfyldt, mens jeg kunne koncentrere mig om at gå til hånde, kommandere og lave frokost.
Sidst på eftermiddagen gik vi en 1½times tur, fandt en masse kantareller ved Indianerstien.
Det gode vej tilsagde middag udendørs. Christian grillede kyllingefiletter, jeg ordnede kantarelsovs og blomkål, Nana kartoflerne. Så var der de gode kager med blåbær fra i går. Desserten blev dog indtaget indendørs.

18.07.2016
Det har været en rigtig god dag med godt vejr, en enkelt regnbyge, som dårligt kunne mærkes, og et godt samvær.

Efter at have dækket bord og gjort klar til morgenmad, kørte jeg til Bor for at købe nogle ting ind, som vi manglede. Tilbage igen indtog vi morgenmaden, hvorefter vi gik en fire timer lang tur, fik klatret klipper, plukket vilde bær og svampe og set mange små frøer og andet i naturen.

Jeg biksede en salat sammen med kartofler, salat og varmrøget laks, mens Nana fiksede flødeskum med bær på resterne af kagen fra i går.

Altimens installerede Christian et indkøbt system til videoovervågning med to kameraer.

Sammen med pigerne gravede vi kartofler op, Nana kastede sig over ukrudtet og Christian forberedte bål af mit gamle hegn.

Det endte med, at tre store bunker med gammelt træ og afklip blev til at flot bål - hvorefter trangen til pølser og snobrød og hygge ved bålet erstattede den traditionelle middagsmad. Aftnen var stille, ingen myg og knot - en rigtig sommeraften, som sluttede 21:30, hvor pigerne blev lagt i seng.

17.07.2016
Naturen skal bruges: Blåbærskoven bugner af bær, og jeg låner tre ekstra plukkejern af David.

Vi kommer hjem med to spande fyldt som bliver renset inden frokost.

Om aftnen laver Nana og jeg blåbærmarmelade af 3 kg.

16.07.2016
Tåstrupfamilien kommer efter en uge på vandet i Sverige og et par dage i Vimmerby. Ubegribeligt, at det er 6 år siden, de var her sidst. Louise og Cecilie sover i det store rum, Nana og Christian i gæsteværelset.

15.07.2016
Det har været en vejrmæssigt dårlig dag, hvor regnen er styrtet ned med hyppige mellemrum. I hvert fald nok til at der er et sted, hvor taget ikke holder tæt. Ikke set før, men illustrerer, hvorfor taget skulle have været lagt om i denne uge (uden regn). Nu bliver det først i første uge af august - håber jeg.

14.07.2016
Og det gjorde den i dag, hvor det har været solskin hele dagen. Op kl.6 så jeg kunne være på værkstedet kl.7 til sidste serviceeftersyn indenfor garantien. Det tog ca en time. Regningen lød på 2200.- dKr, hvoraf de 800.- var olien, så det var overkommeligt.

Har fået repareret  hegnet ved haven med nye rafter.

En fanatiker kører i Nice en stor lastbil gennem en menneskemængde, der fejrer bastilledagen: 84 dræbte.

13.07.2016
Jeg fik gået mig en god 1½-times tur, og konstaterede at der stadig er masser af blåbær og at kantarellerne nu har fået den væde, der gør, at de skyder op. Jeg fik plukket en pæn portion, så nu vil jeg forlade det hakkede oksekød og skifte til mørbrad i morgen. Svampene er mest lækre, når de er friske.

12.07.2016
Turen blev ledsaget af et hav af byger af forskellig intensitet - en enkelt gang måtte jeg ned og køre 80 for at kunne se og tage hensyn til vand på vejen.

Jeg har fået tid til at bestille en rejse til Iran i slutningen af oktober. Det lyder fantastisk spændende. Det er 12 dage syd for Teheran i de gamle (og 2½ dag i Teheran).  (Den blev aflyst 20.07.2016 pga for lidt tilslutning).

10.07.2016
Her har det stort set regnet hele dagen. Lige nu er der opholdsvejr, men der er jo lovet al landsens ulykker efter kl.19.
Det har så betydet,at min plan om at sætte beslag på læ¦gterne blev erstattet med kæ¦lderarbejde.
Det var dels udsmidning af 4 år gamle tomatjuice og chokolademæ¦lk fra den periode, hvor Ulla drak det. 
Og så gik jeg i gang med at fylde kæ¦lderskabene op igen med sengetøj, håndklæder, syltetøj mm. 
Undervejs dukkede der 3 kassettebånd op fra vores tur til Sri Lanka i 1984. Dem har jeg ledt efter siden 1975, hvor vi byggede 1.sal.

Spiste i koncerthusets restaurant, og fik efterfølgende 2½ time med Burt Bacharach og hans musik. Han er  årgang 1928.Hans stemme var rusten, da han forsøgte at synge nogle numre selv. Orkestret var godt, de to sangere (en af hvert køn) var fremragende- Så det var endnu en god aften.

Der var sporarbejde her søndag aften, og da jeg skulle skifte til S-tog,var der lige kørt et, og med tyve minutters drift, så røg der lige det kvarter, der kunne have reddet mig tørskoet hjem.
Men sådan skulle det ikke være. Mens toget nærrmede sig Herlev, stod himmel og jord i et med lyn og torden og skybrud. Det tager ca 3 minutter at komme fra perronen til bilen, og selv med en paraply blev jeg gennemblødt, så benklæderne måtte i buksepressen.
Skoene var gennemblødte, da der var 5 centimeter vand overalt.

09.07.2016
Jeg fandt den store flyttekasse med ringbind frem og kørte til spejdernes genbrug. 
Der var kommet en pakke til mig med en USB-hub (fordeler) til brug i Sverige. Min nye pc har en mindre - men hurtig SSD-disk - så derfor er det vigtigt med de små usb-diske med de normale filer, som jeg kan transportere med derover. 

Vel hjemme og omklæ¦dt gik jeg i gang med at impæ¦gnere lægterne til overdækningen på terrassen.
Så kom tidspunktet, hvor jeg skulle pakke pladerne ud. Den positive spænding forsvandt som dug for solen, da jeg måtte konstatere, at jeg må have målt - eller afgivet forkert mål, så der skal bestilles nye.

08.07.2016
Regnen holdt sig venligt tilbage indtil ved 18-tiden.
Jeg fik fundet et mellemrum mellem rødderne, hvor jeg kunne placere den stolpe, som skal bæ¦re dels væ¦ggen og porten på redskabsskuret. Det brugte sig så formiddagen til.

Havde bestilt det store sildebord i ‘Fyrtøjet’ i Nyhavn på tilbud.
Og det var ikke bare noget, der var hentet op af nogle glas, men marineret og nylavet i deres køkken.

Tilbage til Nyhavn, hvor jeg fandt en plads i nærheden af musikken, så jeg kunne nyde jazzen, til jeg skulle videre til DR Koncerthuset-
Her spiste jeg i deres restaurant, fik en god plads i Studie2.
Koncerten var med Lizz Wright. Hun sang godt, og musikerne var også kompetente. Men der var sat strøm til alle instrumenter, og så synes jeg, det bliver for hårdt og for højt.
Men en OK koncert.

07.07.2016
I dag har det ikke regnet (!) , så jeg har skåret tagplader, mens Oliver har fæstnet dem på redskabsskuret. Så nåede vi dertil, men det har også taget hele dagen.. 
Nu mangler jeg at få lagt fliserne tilbage (de måtte flyttes, da grantræets rødder blev fræset), og så skal der bygges facade igen. 

06.07.2016
Regnen har fortsat hele natten. Jeg har rengjort det store Rud og Thøgersen bord, som ikke længere kan få sin sædvanlige plads og fra kontoret ryddet det halvrunde bord i samme serie med henblik på at få solgt det hos Lauritz.com. Oliver hjalp mig med at få bugseret bordet ud fra vaskekæderen - og de andre møbler i anden omgang. Vurderet til 800.- kr - jeg håber, de bliver solgt. (Slutresultatet blev 51.- kr til mig efter omkostninger)
I mellemtiden var regnen ophørt, så vi er kommet et stykke videre med genopbygningen af redskabsskuret.

Har væ¦ret til koncert i DR-byen og oplevet Gregory Potter. Det var en fremragende koncert. Han er en god sanger med en stor stemme, og hans ledsageorkester var imponerende alle sammen, og trommeslageren kunne godt gøre Gene Krupa rangen stridig. De blev klappet og sunget ud af et stående publikum i en udsolgt koncertsal. Fantastisk stemning.

05.07.2016
Måtte efter skruer til skurrenoveringen, og kom tilbage samtidig med at Oliver kom. Han havde konstateret en ustabil stolpe. Af sted efter en ny, fik den imprægneret den, mens Oliver klippede de høje, selvsåede træer i hæ¦kken. Men at grave hullet dybere til stolpen forhindres af granrødder..
Efter frokosten begyndte det at regne, så vi gik i kælderen. Pt er det svært at se, hvor man skal starte..

04.07.2016
Fin dag: fik imprægneret det nye træ. Oliver kom og hjalp med at flytte tunge ting i kælderen, så jeg kan komme videre dernede.
Havde bestilt kanalrundfart med jazzorkester (Basement Jazzband), som spillede dixie-musik uafbrudt samtlige 1½ time, turen varede.
Trods jeg nu har boet herovre i mere end 50 år, var det min første kanalrundfart, og det var bestemt spændende.

03.07.2016
Tunge og hyppige regnbyger opfordrer ikke til udendørs jazzkoncerter, men gør det heller ikke nemmere at få imprægneret de bræ¦dder, der skal bruges til overdækningsprojekterne.

02.07.2016
Materialet til tag over terrasse, redksbskur og ombygning af den gamle legeborg er leveret.

Tager til jazzfestival på Ofeliaplads med DR Bigband med Palle Mikkelborg og Marilyn Manzur.
En times jazzkoncert med ét nummer - spændende, selv om det ikke lige er min smag.

01.07.2016
Har købt en ny PC (ASUS) i stedet for den HP, som ‘mine drenge’ på DBC dømte død.
Det kræver at man finder mange installationsfiler og licenser - og det tager sin tid.

23.-30.2016 Sverige

30.06.2016
Nana fejrer fødselsdag på Roskildefestivalen. Oprydning, og nedlukning.
Aflagt besøg hos Flemming og Marianne for at få styr på Olivers kalender. Han tager til Hamborg med nogle venner i morgen.

29.06.2016
Har lavet mad og gjort klar til middagen. De bekræfter, at de vil deltage i min fødselsdagsfest, selv om de har 40-års bryllupsdag dagen efter. Det glæder mig meget.

28.06.2016
Har været i byen på indkøb og servicebestilling hos Volvo.
Har inviteret Maja og David til ‘kvällsmat’.

27.06.2016
Har modtaget mail fra Merete, som bortset fra masser af aktiviteter gav information om, at Mogens hjerte har det dårligere, og han skal indlægges igen for at man kan sikre mere blod til hjertet.
Kartoflerne og grønkålen står flot, men resten er en ulykke - tørken og fuglegræsset har kvalt det, jeg har sået. Tre dage har jeg nu brugt på at fjerne utøjet - og heldigvis gør den tørre jord det lettere at få rødderne med.
David kom forbi. Det drejede sig om exit, Islands sejre i EM i fodbold - og Hembygdföreningen. (Island vandt over England 2-1 - jeg havde gerne været i Reykjavik!).

25.06.2016
Fik gået en tur, men orkede ikke at gå i haven, da der fortsat er over 30 grader. Hentede parasollen og lavede en prototype på en hjemmeside til Hembygdsföreningen.
Da jeg havde sat mig til at spise, kom tordenvejret. Fra start til slut ca 30 minutter, og slet ikke nok vand.

24.06.2016
Denne dag er en europæisk mærkedag: Gårsdagens afstemning i England om at ‘Remain’ eller ‘Leave’ EU, endte med 48% for at blive, 52% for at melde sig ud af fællesskabet. Både her i Sverige (hvor det er midsommeraften) og i Danmark har det ryddet radioernes sendeflade fra kl. 05-12 med det som eneste emne. Det har jeg aldrig oplevet før. En trist dag for EU, en trist dag for England, som nu har to år til at få lavet konkrete aftaler før den seneste udtrædning i 2018.
Engelske £ faldt 11%, mine aktier 1.5%, men andre børser faldt op til 8%.

Var til midsommerfest, hvor jeg traf Monica og JA sammen med sønne Johan og hans familie.
Med præstens hjælp fik vi lokket mange ind i huset for at skrive sig på tilmeldingslisten som medlem af Hembygdsföreningen. Det er et krav fra kommunen for at kunne opnå tilskud.

23.06.2016
Tilbage i Sverige i flot sommervejr. Det har ikke regnet, så græsset er gult og skal ikke slås, alt hænger med bladene i haven (bortset fra ukrudtet) – alt imens den danske Skt.Hansaften er druknet i vand og Skåne er hårdt ramt.

Unitede Kingdom holder folkeafsteming om EU, og resultatet er, at de vil meldes ud (Brexit). Det er de ældre og udkantsengland, der er bekymret fro globaliseringen.

22.06.2016
Havde inviteret Viktoria og Oliver på restaurant Eros efter afslutningen af deres eksamen.
Forinden fik jeg købt mig en jakke, jeg kan knappe.

17.-21.06.2016
Koncentreret mig om at skrive rejseberetning og få styr på billederne.

11.-16.06.2016
Ferie på Island. Der henvises til siden ‘Dans på vulkaner’.

10.06.2016
Der var brev fra det svenske skattevæsen med et registreringsnummer, og blanketter til selvangivelse for 2015. De skal dog ikke indleveres før 15.juli.
16:30 satte jeg kursen mod Kokkedal til John og Solveig, hvor snakken er gået lystigt til lidt over 23. Det gav en god, treretters menu.

 

07.06.2016
Har fået købt den bog, jeg ønskede om tegneren Sven O, og hyggede mig både på Gråbrødre Torv og i Nyhavn. Byen summer af fremmede sprog og masser af turister.
Fik indtaget min tre-retters menu på restaurant Eros, og det var rigtig godt. Udendørs servering i det fine vejr.

06.06.2016
Jeg har fået læst op på rejsebeskrivelsen til Island og verificeret stederne på et kort. Det er jo en kort tur og kun i det sydlige område ved Reykjavik.
Har været i Tåstrup til Nana/Christian for at hente min NAS-disk. De skulle til spejder med pigerne i aften, så derfor det sene tidspunkt.

05.06.2016
Hjem fra Sverige

02.06.2016
Jeg har fået malet nogle gamle støbejernsplader fra det oprindelige hus' komfur. Der er indvendig i ovnsiderne ofret reklame for producenten.

Huset er forsynet med marmorerede døre, hvoraf nogle er beskadiget af forsøg på at fjerne malingen, andre overmalet. Så ville jeg gøre alvor af, at få dem bragt i ensartet stand.
Jeg iførte mig et stk køretøj med airkondition og kørte en smuk tur til det sted, hvor jeg mente, jeg kunne finde specialisten.
Det kunne jeg så ikke, så jeg må have ringet til hende og få en konkret adresseangivelse.
Men turen var smuk og jeg var lige ude et sted, hvor jeg har konstateret at der står mængder af porse. De er nu lagt i snaps og vil udvikle sig til en god kryddersnaps.

Da jeg nu var undervejs passerede jeg David. Han havde fået gravet sin bredbåndsforbindelse ind, og i øvrigt fået malet huset færdigt udendørs.
Det ser rigtig godt ud, og det indvendige er bare perfekt. Hans ene datter kommer efter midsommer og bemander det et stykke tid.

Derfra til genbrugspladsen med pap, plast og glas, hvorefter jeg kørte til de tidligere ejere, Darlin.
Jeg er så indbildsk, at jeg bilder mig ind, at de blev glade for mit besøg. I hvert fald gik der hurtigt to timer med at ajourføre hinanden - og lidt historie.

01.06.2016
Her er endnu en varm dag gået til ende. Ved middagstid var der 28,3 grader i skyggen.
Jeg besluttede mig for at finde buskrydderen frem og fjerne nogle brombærranker (uspiselige bær), som er ved at overtage et stykke jord.
Mine to porsebuske vokser pænt, men kæmper mod opgroende vilde planter, som fik en tur med buskrydderen.

Der var jo vejmøde, og gik de ti minutter til Östra Berg, hvor mødet blev afholdt.
Vi er kun fem, der har ansvaret for den private vej, så det kan gøres enkelt og uformelt.
Jeg overtog Ullas revisorjob, som har ca 15 bilag om året, så det er til at overkomme, og foreningen besidder pt ca 100.000 kr.

31.05.2016
HH har fået fjernet en byld i endetarmen. Alt synes OK.

Her har - trods en kraftig blæst - været næsten ulidelig varmt, så jeg har været på vandvognen indtil flere gange for at kompensere for sved på panden - og andre områder.
Det var kartoffelhypningen, der stod på programmet. Siden sidste besøg var de vokset 10-15 cm, så det var næsten svært at hyppe dem. Det er så også en lidt anstrengende stilling, man skal indtage.

30.05.2016
Det har været flot solskinsvejr hele dagen med en ret stiv blæst, som var ganske behageligt kølende.

Fik flyttet nogle lupiner fra køkkenhaven, hvor der er en blomsterafdeling. Ulla ville ikke have at jeg 'rodede', og tager naturen selv over, så nu er der næsten kun lupiner og akelejer.

Ca. 17:30 satte jeg mig ud i solen, og fik checket min telefon.
Og så kom David forbi. Han havde været nede at se til sine bier, som ellers var rømmet sammen med en dronning (men han havde indfanget dem og fået ned i en kube).
Så gik snakken - som den altid gør - og ca to timer efter sagde han pænt tak for snakken og drog hjemad.

29.05.2016
Jeg har sørget for at tanke diesel til 7.95, købe ind og forlade Herlev lidt i 10. Var derfor tilsvarende fremme kl.13.
Fik pakket ud, konstaterede at græsset var 10-15 cm højt, kartoflerne skal hyppes og resten af det såede kommer i spredt fægtning.
Æbleblomsterne er blæst væk, gyvelen blomstrer og mor hugorm blev antruffet på 'bjerget'.

Da jeg var kørt hjemmefra tidligt, havde jeg en ulæst søndagsavis med, som jeg satte mig til at læse ude i solen.
MEN - der måtte gøres noget ved græsset, så jeg fik startet traktoren og klippet det meste. Lidt finpudseri er gemt til den lille plæneklipper i morgen, hvor vejret skulle blive som derhjemme: fuld sol.

De plantede kristtjørn af Ullas har ikke brudt sig om at blive flyttet: alle blade er visne. Om de så er døde vil vise sig næste år. Lidt ærgerligt..

28.05.2016
Jeg besluttede mig jo for at blive hjemme, da Oliver havde annonceret sin ankomst. Han fik flækket de sidste skiver af stammen og flyttet dem fra græsplænen. Næste step er så den egentlige kløvning til brændestykker.
Jeg har snart ikke mere plads til brænde, men naboen har udtrykt mulig interesse for at købe nogle rummeter.

Mens han knoklede i varmen var jeg af sted efter en ny greb, og jeg har fået lagt en del af bunken af flis fra rodfræsningen tilbage i bedet.
Vi har fået møbleret terrassen igen med krukker og møbler, og konstateret, at det store bord skal slibes og have træolie efter at være sat væk et par år.
Vi fik også kikket på kalender, så nu skal de unge 'bare' finde ud af, hvordan de vil anvende deres tilmålte ferie. To uger går jo til turen til Toscana.

27.05.2016
Ja, det er blevet en lidt forsinket fredagspost, men det tog os ca. 1 time at komme hjem fra Dyrehavsbakken, hvor vi har set Det Kgl. Teaters: Kong Arthur. Sjovt nok var vi ikke de eneste, der ville tilbringen en aften på Bakken eller være tilskuere til skuespillet derude. Jeg kørte med Flemming og Marianne, og vi havde i øvrigt en vellykket familieaften med fællesspisning og god forestilling i en klar aften, varm og uden vind.

VVS-folket kom inkl. mester himself, fik udluftet systemet, justeret pumpen og ændret en kontraventil - samt skiftet temperaturføleren der går fra varmtvandsbeholderen til gasfyret, hvis det skal levere varmt vand.Hermed skulle jeg så være kørende igen.

Ca.10:30 dukkede naboen op sammen med hans lillebror, og efter ca tre timer har jeg nu en terrasse, der ser ud som ny: slebet og olieret.

26.05.2016
VVS kom inkl mester til morgen. De skiftede en temperaturmåler oppe på taget ved panelerne fra det gamle system, som ikke kunne med den nye tank.  Så blev temperaturmålingen fra panelerne mere retvisende. Så kørte de.
Heldigvis kun til en kunde oppe i nr. 8, da jeg konstaterede, at vandet var koldt.
Der blev sat en kontraventil i, og så hjalp det, og svenden blev sendt af sted med tak for denne gang.
Jeg måtte konstatere, at rørene fra solfangeren trods 88 grader i panelerne ikke afspejlede situationen. Mester kom selv, kløede sig i hovedet, talte med distributøren - og meddelte, at de ville vende tilbage i morgen tidlig.

25.05.2016
De sidste rør blev bukket og vinklet af Kim, mens jeg lokkede Henrik til at se på problemer med vandtrykket i kælder og stueplan (det var rustrester fra fjernelsen af det medtaget rør), fik fjernet rødder, som havde generet afløbet i vaskekælderen, set på køkkenafløbet (han rensede køkkenbrønden), fik det nye toilet på 1.sal til at kunne se forskel på stort og lille skyl, og sætte et rør op i loftet i vaskekælderen, som jeg kan bruge til at fæstne tørresnoren på. Det er rart, at få de små irritationsmomenter udryddet.
Alt var bragt i orden ved 11-tiden. Imidlertid var der over 300 graders varme i solvarmepanelerne, som jo endnu ikke havde fået noget at cirkulere med, så automatikken lukkede ned for systemet for at det ikke skulle tage skade.
Varmt vand har jeg dog fået omend det er fyret, der leverer det.
Det betyder, at jeg får besøg igen i morgen tidlig for at få konstateret, om alt så efter en kølig nat er bragt i orden.

Oliver kom lidt over 11 og gav sig til at flække træ, og han fik også fjernet tagpladerne på skuret under der fældede grantræ. Der skal købes nye plader, og så skal skuret have ny front.

Mens jeg sad på terrassen og læste email på min mobil kl. lidt i 19, dukkede Christian op. Han skulle til basket i Herlev, men ville lige præsentere deres nye bil. En Skoda Octavia, ét år gammel, kørt 25.000 km. De fik 55.000 for den gamle, så i alt kom de af med 295.000.- kr. - kontant - så jeg skulle ikke låne dem noget.
Masser af udstyr og fine finesser. Farven en nydelig grå. Og de er begge glade for den. Den skal bringe dem til Polen i deres sommerferie.

24.05.2016
Temperaturen herovre har været op til 30 grader, men er kun 28 nu. Det er for varmt

Håndværkerne kom som aftalt og gik i krig med at skille rør og samlinger, så de kunne få den gamle beholder ud. Ikke helt enkelt, og den vejede 175 kg.
De gjorde op, hvad de skulle have af stumper, og mens de var borte fik jeg fjernet den sidste jordbunke (som sidst på eftermiddagen blev kørt på genbrugspladsen af genboen).

Der blev savet rør, påsat fittings, skoldningsaggregat mm.
Ca. 14:30 manglede de nogle stumper og ledninger for at kunne tilslutte selve solpanelerne, og drog hjemad.
Så kunne jeg tage på indkøbstur til Føtex, Harald Nyborg efter kiler, og Silvan efter plastkasser.
Da jeg kom hjem kunne jeg konstatere, at et eller andet ikke er tæt, så jeg har haft fat i vandstøvsugeren et par gange, og har nu lukket for vandet. Nogen siger, at det skal være skidt, før det bliver godt.

Der var brev fra banken i Sverige, at de har nedlagt Ullas konti, så jeg har fået overført det, der stod på kontoen.

23.05.2016
Så er jeg lige kommet hjem fra Nana og Christian og deres to kvikke piger. Det gav aftensmaden, rundvisning i haven og almindelig hyggesnak.
Jeg havde medbragt den NAS-disk, jeg ikke har brugt i et år, fordi jeg ikke rigtig blev fortrolig med den. Nu fixer Christian den, og så får jeg den ved ulejlighed.

Jeg opdagede ikke, da genboen satte sin trailer ved min carport, og først ca.16:45 så jeg, at den stod der. Jeg satsede på, at jeg på de tre kvarter, der var til jeg skulle køre til Tåstrup, kunne nå at skovle de par kubikmeter jord op i den. Det kunne jeg ikke. Der mangler stadig lidt.

20.05.2016
Lidt i 12 tog jeg hjemmefra og efter ca tre kvarter og 20.- kr., var jeg så på Nørreport, og kunne gå det korte stykke til Statens Museum for Kunst. Addi var kommet og sad på en bænk udenfor. Hun havde medbragt kaffe og et stykke mazarinkage, som vi fortærede, mens vi udvekslede almindelig 'smalltalk'.
Så gik vi indenfor, og besluttede os for at se en særudstilling af en kendt engelsk tegner, William Hogarth, som i 17-hundredetallet spiddede samfundet i England og London. Kobberstikkene var rigtig gode med mange detaljer, så det var virkelig besøget værd.

Derfra til Davids Samling, som primært har meget fra Mellemøsten - islamisk og osmannisk kultur. Her var desuden en spændende særudstilling af bogillustrationer fra middelalderen af ' Shahnama' (Kongernes bog), som er er hovedværk i den persiske kultur. 30 år tog det forfatteren Firdawsi omkring år 1000 at skrive de 50.000 vers, som bogen består af. Nu omfattede udstillingen 'kun' 56 bogsider med farvestrålende illustrationer om kongernes heltebedrifter. Velforklaret og bestemt ikke uspændende, og bød på meget nyt og anderledes.

Da vi var færdig der, passede det med at vi kunne gå direkte til den japanske restaurant Uma, hvor jeg havde bestilt bord. Snakken gik, og de 9 små retter forsvandt i løbet af 1½ time.
Herefter kunne vi tage afsked efter at have haft endnu en god sammenkomst.

  19.05.2016
  Jeg indfandt mig hos doktormanden kl.11. Han var godt tilfreds med mine blodtryksmålinger, så vi holder os til de nye piller. Fik en tid til blodprøver i august.

  Fortsatte til Elgiganten for at repetere udvalget af små kameraer og videoapparater.
  De havde et Canon Powershot,. Jeg købte deres udstillingseksemplar.
  Videre til Power, som ligger lige overfor: de havde både og, og her købte jeg så et Sony videokamera - lige til at have liggende i hånden. Også deres udstillingseksemplar.

  18.05.2016
  Jeg var også tidligt oppe, da jeg både skulle soigneres, lave morgenmad, lave madpakke (svensk fika-tradition), finde en termokande (som jeg ikke fandt, men det hænder, der er noget jeg ikke kan finde, fordi jeg ikke kan gennemskue, hvor Ulla kan have gemt det pågældende).
  Jeg fik renset min havefræser og sat den på plads, og kunne tage imod morgenvandrerne lidt over 8.
  Vi 15 deltagere gik så i overskyet vejr den planlagte tur. Alle var glade og tilfredse, og der blev indlagt to pauser til kaffe. Det blev til 11,2 km, og vi var tilbage på Källaremoen kl.12. Sådan en lang tur giver mange muligheder for at få en snak med folk, du ellers ikke træffer. Det var rigtig vellykket.

  Kl. 14:29 satte jeg mig ind i bilen, og havde ikke trillet langt, før dæksystemet truede med, at nu skulle der pumpes luft i dækkene, så jeg måtte til Volvo.
  Som jeg havde fået parkeret bilen, kunne dækmanden ved første øjekast konstatere, at der sad en skrue i højre fordæk.
  Den skruede han ud. Tog en boremaskine og borede hul i dækket. Anvendte en 'rasp' i hullet, og tog så noget der lignede en synål med en tyk plastsnor og noget klister-bister, som han stak ind - og trak lidt ud. Det overflødige blev fjernet med en skarp genstand.
  Ikke noget med at afmontere hjul og dæk, så det tog ikke lang tid. Kalibrering - og så var det bare at betale ved kasse 1. Det blev omregnet 300.- kr., og jeg kunne så fortsætte min hjemtur 15:31.

  17.05.2016
  Efter morgenmaden gik jeg i gang med at flytte rundt på køle/frys-skabene. Der var nogle nullermænd, der havde forvildet sig ind under det gamle skab og gemt sig der. Nu blev de smidt ud.
  På lågen sad et informationsskilt, som jeg troede, jeg kunne trække af. Det kunne jeg ikke. Så fandt jeg en skraber, som imidlertid blev opgivet, da den udover at fjerne papiret også gav ridser i lakken. Ikke meget men irriterende, så nu vil jeg præsentere problemet for Elgiganten næste gang jeg kommer.

  Jeg fik sået de 25-30 kvm blomster i pæne rækker, mens solen skinnede fra en næsten skyfri himmel. Det var jeg færdig med kl.15, og så var det tid til afslapning og frokost.
  Kl. 16 kom turen så til grøntsagerne. Koriander, gulerødder, bladbeder og dild. Jeg havde frådset med pladsen, så der blev ikke plads til bønnerne.

  16.05.2016
  Vejret i dag fortsatte gårsdagens kulde og regn, så jeg besluttede mig for, at det var dagen, hvor jeg skulle til banken i Jönköping for at få afsluttet Ullas bankkonto.
  Papirerne skal så sendes til et eller andet kontor, som så forventes at afslutte sagen med at overføre Ullas indestående til min konto.

  I mellemtiden havde min dækføler brokket sig igen, men meget passende var det en genvej at tage forbi Volvo. Hjuleksperten tog staks bilen ind, checkede et dæk og fyldte luft på. Han anvendte et højere dæktryk, som systemet naturligvis er kalibreret til. Hvorfor der så står noget andet i instruktionsbogen, har jeg ikke udredt.

  Købte den eneste med A+++ (Bosch) og det sidste eksemplar. I Elgiganten. Det puttede vi så ind i Volvoen. Det er lidt højere end det gamle fra 1991 (186 cm), og har større frysekapacitet - og køleskabet øverst (i modsætning til det gamle).
  David kom beredvilligt og hjalp med at bære det ind.

  15.05.2016
  Det har været overskyet, men ikke så regnfuldt som stillet i udsigt.
  Da der kun var 13 grader i stuen i morges, kapitulerede jeg og tændte for varmen igen. Der var 8 grader udenfor ved middagstid, så den grønne vinter er tilbage.

  14.05.2016
  Lørdag morgen var de 17 grader blevet til 7 og overskyet, så det var jo en forandring, som også havde reduceret temperaturen indenfor til 15-17 grader, så lørdag aften var det atter pejsetid.

  Jeg var i staden. På vej dertil viste bilens system, at der var for lavt tryk i dækkene. Det var så første gang, jeg så det - og rart at vide, at det fungerer.
  Udfordringen var så at finde en tankstation med luft. Den første leverede ikke luft, den næste var nedlagt siden sidst, men på en ny Statoil var der et fint system, hvor man skulle sætte sit ønskede tryk - i bar - og så bare holde slangen på.
  Jeg erkender, at jeg ikke har læst, hvad kiloPascal skal oversættes til, så jeg prøvede mig frem til systemet var tilfreds. Da havde det også fået det anbefalede tryk, kunne jeg læse da jeg kom hjem (230 kPa = 2,3 Bar).

  Fik bestilt koncertbilletter til den forestående Jazzfestival.

  13.05.2016
  Fredag blev så sidste sommerdag i denne omgang. Dejlig varm som alle de foregående dage. Jeg fik kultiveret haven og sat grønkål og noget persille - men først efter at have slået græsset.

  Gøgen kom i søndags og efter græsslåningen kom vipstjerten, desværre kun en - ligesom sidste år - og det bliver der jo ingen unger af.

  12.05.2016
  Jeg nøjedes med at læse den ene sektion af avisen til morgenmaden, så jeg hurtigt kunne få pakket sammen, og jeg var kar til afgang 10:30.
  Jeg havde ellers en fin tur og landede lidt over 14. Fik pakket ud og sat i køleskab.
  Der var noget afskåret pålæg fra familiernes besøg, og de blev så anvendt til en udendørs frokost.
  Jeg fortsatte den afbrudte avislæsning, og det eneste prisværdige, jeg har gjort, er at fjerne mælkebøtter med mælkebøttejernet. Ganske mange selv om jeg forsøger at fjerne dem systematisk, inden de sætter frø.

  11.05.2016
  Fik mig rengjort og tog til staden, og brugte noget tid i solen med en øl i Nyhavn.
  Arriverede i god tid til restaurant Grønnegade lidt i 18, og efter fem retter forlod jeg stedet igen lidt over 20.

  10.05.2016
  Jeg har haft en stille og rolig dag. Har fået bagt rugbrød, og ellers koncentreret mig om at få læst bunken af aviser. Det er det mest af eftermiddagen gået med. Jeg læser altid de seneste først, og da jeg nåede til sidste onsdag var der en dødsannonce for Ellen Thorsen, hos hvem jeg boede i 1964-65 i Brønshøj.
  Hun var fra 1929, og skulle begraves i dag kl. 14, så det kunne jeg så ikke nå, hvilket jeg ellers gerne ville have overværet. Jeg må så besøge manden på et eller andet tidspunkt.

  Kl. 13 kom Eva og vi nåede at få en hyggelig snak, inden hendes mester kom.
  Vi blev enige om, at stenhøjen skal sættes om - stadig med kampesten, at den gamle bålplads bliver en cirkel af chaussésten, at jeg får ny flisebelægning på terrassen og i indgangen med Holmegårdssten.
  Mht skvalderkål bliver løsningen, at jeg graver de planter op, jeg vil bevare og planter dem på et renset område, hvorefter de fræser det hele og anlægger græsplæne. Efter nogle års udsultning med hyppig græsslåning burde kålen så forsvinde.

  Til aften var jeg hos Flemming og Marianne med rugbrød og avisartikler til Oliver, og vi fik os en stille snak på et par timer, så jeg var tilbage her kl.22.

  09.05.2016
  Jeg er vel tilbage igen.
  Det blev jo ikke den sædvanlige rytme med afgang før middag. Det ville ganske enkelt være synd at sidde i bilen - ganske vist med klimaanlæg - når vejret bød på sol og 26 grader.
  Der var jo også lige det, at jeg skulle have kartoflerne i jorden. Det betyder kultivering af de render fræseren har lavet, opmåling, så det ikke ser ud som om det er sat med rund hånd, og pæn tildækning.
  Forinden var der spredt ca. 7 kg gødning ud for at gøre de kommende planter tilfredse.

  08.05.2016 (S)
  Morgenmaden blev indtaget udendørs, mens det grønnes og fuglene kvidrede og bierne flokkedes i kirsebærtræet.

  Men der stod en alvorlig stor opvask fra i går - tallerkner, kopper, glas. Det tog en halv times tid.
  Så skulle jeg lige have styr på det sengetøj, der skal med hjem igen, og skaffet andet på plads.
  Så var klokken pludselig over 11.
  Havefræseren kom frem, fik påfyldt benzin og checket olie.
  Kl. 17 var jeg færdig med havefræseren, men havde så ikke fået sat kartofler.

  Jeg har flyttet en enkelt rød valmue op til Ulla. Det var en af hendes favoritblomster - og ellers havde havefræseren taget den.

  07.05.2016 (S)
  Birkene sprang ud i onsdags, og i dag fulgte kirsebærblomsterne og blomsterne på mine slåen.
  Foreløbig lader jeg græsset gro, så det kan kvæle noget af mossen - ellers må vertikalskæreren jo i gang.

  Der var lidt hektisk travlhed i morges med et toilet, folk der skulle i bad og iklædes fødselsdagstøjet. Efter det obligatoriske billede foran verandaen, kørte de som planlagt kl.11. De kører så over broen, og slipper for først at tage til Skovlunde og tilbage til Amager.

  Da de var kørt, satte jeg mig udenfor med en avis, Christian havde haft med, og kl.12:30 kørte jeg til deres byfest i Gällaryd. Der var fremvisning af klenodier i kirken, masser af lokale boder fra virksomheder og foreninger.
  Ved 14:30-tiden kunne jeg se, at folk strømmede ind i kirken. Jeg fulgte strømmen, hvor en kvindelig musiker skulle starte kl. 15.
  Gunhild Carling er kendt i Sverige og optræder også internationalt, og havde spillet i forrige uge ved den svenske konges 70-årsdag.
  Hun spillede en times god New Orleansmusik, og anvendte trækbasun, trompet, fløjte og sækkepibe - og var vokalist samtidig. Helt fortræffeligt.

  06.05.2016
  Christian med familie kom i går lidt over middag. Vi fik frokost ude i det flotte forårsvejr - for ikke at sige sommervejr. Fik gået en god tur.
  Christian stegte flæskesteg på grillen, og vi havde en hyggelig aften.
  DSC_5341rz

  Mens vi var på dagens formiddagstur, arriverede Flemming med familie ved 11-tiden. Vi satte os omkring havebordet med en øl eller vand, og fik sagt god dag til hinanden, inden jeg iførte mig mit mørke jakkesæt og kassen med Ullas urne.
  Jeg holdt mine korte mindeord:

   Vi er samlet her i dag for at sprede dine jordiske rester.
   Du var min elskede, min eneste ene, mine børns mor, og bedstemor for den næste generation.
   Du var også min fortrolige og bedste kammerat.
   Kong Alkohol lagde på det sidste forhindringer for vores lykke og familiesammenhold. Og du du gav ham dit liv.

   Vi er sikre på, at du ikke selv kunne have fundet på en bedre beslutning, end at sprede din aske på dette dit yndlingssted i verden, hvor du har nydt naturen, fuglene - og at det var dit kongerige.

   Hvil i fred.

  Urnen var faktisk halvfyldt. Jeg dryssede den ud over bedet, og der blev lagt lidt mere jord på for at skjule asken.
  Alt foregik sømmeligt og andagtsfuldt.
  Vi sluttede med at tage et billede af familien foran mindepladsen.

  Alle er åbenbart glade for, at der er et sted, hvor de kan mindes Ulla. Ikke de ukendtes grav, som hun sikkert selv ville have valgt, svarende til hendes mor.
  Yderligere fandt de på, at hver og en skulle finde en pæn sten at lægge i kanten. Nogle er blevet lagt, nogle vil gerne ofre mere tid på, at finde 'min' sten. Men det ser faktisk pænt ud, giver mening, og minder om begravelsesritualer i Mellemøsten, hvor besøgene ved gravsteder ligger små sten i kanten
  .
  IMG_6232rz


  Så var der gravøl og en frokost, og vi fik gået en 1½ times tur i sommervejret, som har skabt et par rødhuder.

  Der var treretters menu til aften, og for en time siden begyndte folk så at falde i hak: trætte af den friske luft og dagens indtryk.
  Jeg var glad for, at alle var tilfredse med stedet og seancen: Nu er det kapitel afsluttet.

  05.05.2016
  Onsdag formiddag havde jeg sammen med David planlagt en vandretur, som viste sig at vare fire timer (inkl. lille kaffepause), og som skal gennemføres med en gruppe d. 18.maj.

  04.05.2016
  Det har været en helt fantastisk solrig og varm forårsdag - bestemt ikke til indendørs sysler.

  Men der måtte jo redes op, og jeg fik rekvireret et sengesæt mere, da jeg ved vejs ende manglede en pude og en tilhørende dyne. Det medbringes af de tilrejsende.

  Det var så en lille tur til byen, som godt nok var fyldt op, da de også har helligdag her i morgen.

  Inden jeg tog af sted, havde jeg plantet anemoner og små påskeliljer på Ullas mindeplads, og i morgen vil jeg supplere med nogle blå anemoner, jeg har hentet hos en af de lokale. Det var ikke mindst forårsbebuderne, Ulla sporede på vores første besøg.

  03.05.2016
  Jeg stod op i strålende solskin og kørte efter diesel. I dag var det så 7,64 kr, men immervæk billigere end de 8,44 kr., der stod på den lokale tankstation, da jeg kørte.

  I postkassen var der flere papirer fra Sverige. Møllen maler...

  Morgenmaden blev indtaget uden avis, opvaskemaskinen sat til - og så skulle der findes dyner og puder, pakkes vasketøj, og det øvrige til de næste par dage.
  Jeg kom af sted 11:50 - fint vejr, 19 grader, ingen trafik og kl. 15 kunne jeg køre ind på grunden. Vejen ved grunden var i mit fravær blevet forsynet med at lag grusbelægning, som David havde bestilt.

  Inden for var der 11-13 grader, så jeg fik tændt for varmen, og satte mig så udenfor i varmen og fik læst avisen. Der   var forøvrigt en maget flot hugorm, som lydløst passerede mig i græsset. Men det er man jo næsten vant til.

  02.05.2016
  Flemming ringede ved 10-tiden, og vi lavede en aftale om, at han skulle hjælpe mig med de to kælderdøre, der nu har stået ved fortovet i 3 uger, som 'storskrald' ikke vil tage, og som jeg ikke selv kan slæbe.
  Han kunne samtidig fortælle, at de først ville komme fredag, da Viktoria ikke kunne få fri torsdag og Marianne havde en aftale med 'tøserne'.

  Hen over middag ringede Flemming så, at Jasmin var kommet hjem fra skole med en opblusset forkølelse, og Marianne ville blive hjemme hos hende.
  Oliver trådte til som stand-in, og så fik vi en mandemiddag ud af det med start i Nyhavn i det flotte forårsvejr.
  Efterfølgende fik vi vores 5-retters menu med tilhørende vine, i restaurant Grønnegade og hyggede os i øvrigt - som vi altid gør.

  01.05.2016
  Det har været flot vejr i dag, så der var ingen undskyldning for ikke at tage fat i greben og gå i krig med ukrudtet. Det blev nu kun til 5-6 m2, men lidt har også ret - og det tager sin tid at få ukrudtet og rødderne fra jorden til plastsækken.

  Cathrine har sms'et, at de først kommer om eftermiddagen på torsdag - og pænt spurgt, om de skal tage noget med.

  30.04.2016
  Jeg har jo fået skiftet en af mine blodtrykstabletter ud med en, der skulle hjælpe vanddrivende. Det gør den tilsyneladende også, uden i øvrigt at genere mig. Med en undtagelse: jeg er begyndt at gabe utroligt meget, sover som en stud, og mit blodtryk fiser op og ned.

  Med posten var der to breve fra Lantmäteriet vedr. Källaremoen. Det var så de papirer, jeg havde fremsendt som originaler.

  29.04.2016
  Da jeg havde læst morgenavisen og slået brød op, fik jeg lavet en aftale med anlægsgartneren om at komme at besigtige grunden. Det blev en af de dage, der alligevel er håndværker.
  Så tog jeg ned i vores nye center. Der er de store kæder repræsenteret, og jeg aflagde besøg hos 'Power' og 'Elgiganten'. De har stort set de samme varer og de samme priser.
  Jeg ville orientere mig om udbuddet af komfurer, da jeg vil have et rigtigt komfur i Sverige, hvor jeg også vil skifte føle/fryseskabet ud med en nyere model (det er fra 1991).
  Jeg kiggede også på kompaktkameraer, da beskyttelsen af linsen på det, jeg har, har taget skade, så lukkepanelerne ikke lukker rigtigt op og i.
  Mens jeg var der, kom der SMS, at pakken med routeren var klar til afhentning i Føtex, så det klarede jeg på vejen hjem, og således skulle kommunikationen til og fra Sverige atter kunne etableres.

  28.04.2016
  Jeg er kommet godt hjem gennem en masse regnbyger af forskellig styrke.
  Jeg startede dagen med at bruge en time til at diskutere og fejlfinde på den defekte router. Det korte af det lange er, at jeg får en ny router.

  Jeg var hjemme ved 14-tiden, og kunne konstatere, at det at slukke for fyret, inden jeg tog af sted, betød at der var ca 12 grader i huset. Vi plejer altid at slukke d.1.maj....

  Posten indeholdt en regning for ekspedition af godkendelsen af min overdragelse af Källaremoen.
  En anden glædelig ting var, at VVS-firmaet har besluttet sig til at få løst mit varmtvandsproblem d.10. & 11.maj. (det blev senere ændret til 24.-25.maj).

  Var inviteret til Bente og Birger sammen med Stolpes. Hyggelig aften med god mad og masser af snak, men uden mobiltelefon.

  27.04.2016
  Jeg stod op i tæt snevejr, men temperaturen var lidt over frysepunktet, så det forsvandt hurtigt.
  Turen blev reduceret til den korteste rundtur - på en ½ time, og så gik jeg i gang med rengøringen.

  26.04.2016
  Jeg fik vandret en god tur på ca 2½ time, hvorefter der var velfortjent frokost.
  Så var der rengøringen. Det blev jordkælderen, der fik fejet en halv stand grus ud, hylder aftørret - og kassation af juice i papkartoner.

  25.04.2016
  Ved morgenmaden kastede jeg mig ud i at prøve at få styr på de mange billeder, vi (HH) har samlet til sammen. Det er flere tusinde, og fordi vi har været bange for at miste noget, er der mange dubletter, men også dobbeltscanninger af samme billeder.

  Så næsten 2 timers skarpt trav i det kølige, men ellers behagelige solskinsvejr.

  24.04.2016
  Ja, det er april. For lidt siden sneede det. Nu skinner solen. Men der er ikke mange grader, så det er godt, det er stille vejr.

  Jeg brugte et pænt stykke tid på at få styr på informationerne fra Conny, og som det fremgik af tidligere mail, vil mer' har mer'. Hvis familien uddør med dem (bortset naturligvis fra dine drenge), så er det vel rimeligt at få det sluttet på en pæn måde. Det er i hvert fald sidste chance for at erfare noget om de familiealbum, de måtte være i besiddelse af. Lukket og slukket.

  David har købt ny, gammel Toyota, fordi den gamle Mazda var slidt op.
  Jeg fik ham til at bestille grus til vejen foran huset. Den er blevet kørt op af entreprenørmaskinerne sidste år. Sådan set er det Davids vej, som vi bare har lov til at bruge.

  Mens sneen stod ned, spiste jeg så frokost, hvorefter jeg gik i gang med dagens projekt, Ullas mindeplaads. Jeg fik gravet en lille fordybning i en klippesprække, og fik sat kristtjørnen, vandet og bygget op med mere jord, så den ikke vælter. Nu vil det så vise sig, om den reducerede rod kan give busken nok næring.

  23.04.2016
  Var efter diesel lidt i 9 - nu steget til 7.43, men stadig lav pris på denne tid af dagen.
  Der skulle samles sammen til pakningen af bilen, så det kunne ske i rigtig rækkefølge.
  En presenning blev lagt i bagagerummet, og kristtjørnen fundet frem. Den måtte beskæres yderligere, for at kunne være der.
  Pelargonier, mad, kontortasken, min sovepose og Ullas urne - lidt øl og vin, og så var der klar til afgang lidt i 12.

  Ankom til målet lidt i 15. Konstaterede, at temperaturen inden døre holdt sig på 9½ grad - den er i mellemtiden nået op på 16.

  Sonderede terrænet, hvor jeg havde tænkt mig at plante kristtjørnen. Jeg troede, at det kunne lade sig gøre, hvor der havde stået nogle nu afdøde enebærbuske - men nej: Der er kun ca 5 cm til klippegrund.

  22.04.2016
  Det har været flot solskinsvejr i dag. Det har jeg så nydt ved en stor   del af dagen at have siddet på terrassen i læ af mine læsejl.

  Jeg har dog fået fjernet en stor betonblok, som var gemt under den oprindelige terrasse, og som kom for dagens lys ved rodfræsningen.
  Jeg fik også gravet kristtjørnen op og en forsythia, som nu kommer med til Sverige i morgen. Så må vi jo se, om de overlever.

  21.04.2016
  Var sammen med min gamle økonomidirektør CIP på Hotel- og Restaurationsskolen. Vi havde tre konstruktive timer sammen - inkl en god frokost - de unge mennesker skal jo alligevel lave mad, så der var et stort udvalg af lækre retter.

  20.04.2016
  Ved afrejsen fra Sverige konstaterede jeg, at jeg bor i Herlev, men trives i Sverige. En underlig erkendelse.

  19.04.2016 (S)
  Her har været hagl, torden, regn, solskin, så hele repertoiret har været rullet frem.

  Der var blå himmel, da jeg stod op, så jeg vaskede en stor uldplaid og en uldtrøje. Plaiden blev kortvarigt hængt udenfor, men hentet ind da der kom en kraftig byge.

  Jeg skulle have sendt brevene til myndighederne, og kørte til nærmeste by med en postkasse, og håbede supermarkedet solgte frimærker. Det gjorde de: for ca 17 d.kr. fik jeg sendt to breve, hvoraf det ene vejede 80 gram.
  Videre til en motionstur i et område, hvor jeg ikke har været længe, fordi Ulla ikke kunne gå så langt. Det blev til en god time.

  Jeg skulle til fremvisning af egnens lokalmuseum kl.18.
  Jeg fik en fremragende gennemgang: foreningens formand med kone og David - og mig som eneste deltager. Men ganske interessant, når man efterhånden har været her i så mange år.

  18.04.2016
  Jeg fik jo ikke lov til at sove længe, fordi mobiltelefonen kl.6 meddelte at jeg skulle op for at køre til staden og få skiftet til sommerdæk. Det tog den afsatte halve time, som jeg brugte til at få et par kopper kaffe og fik læst om alt det førerhjælp, de er ved at putte både i årets modeller og dem, der skal køre alene fra næste år.

  Og så var klokken blevet 11:15, og jeg kunne starte min tur. Efter at have vandret 1½ time var jeg tilbage på grunden, netop som det begyndte at regne, så vask nummer to kom også op at hænge på loftet.

  17.04.2016
  Da regnen var tæt, da jeg var færdig, gik jeg i gang med at gennemgå nogle af de papirer, jeg havde taget med herop fra skifteretten og Ullas papirer om huset her og skat mm. Dertil havde hun gemt udskrifter af gamle mails fra familie og venner, som jeg lige så igennem inden de blev krøllet til pejsen. Nogle gik dog i bunken til scanning, bl.a. en kopi af et trøstesløst, meget personligt, håndskrevet fødselsdagsbrev til Flemming i 2006.
  Der vil komme meget mere af den slags efterhånden, som jeg kommer gennem hendes gemmer.


  Min udbetaling fra Skat var kommet som lovet, og jeg kunne nu indfri min julegave til Josephine og reservere noget til opsparing. Der forestår større opgaver her i Sverige: taget skal lægges om, jeg vil have et rigtigt komfur med ovn i køkkenet, hvilket kræver nedbrydning af en 'firkant', jeg ikke ved, hvad rummer. 

  16.04.2016
  Jeg fik samlet mig sammen og fik sendt diverse papirer pr. mail til myndighederne. Nu må vi se, om de vender tilbage for at få originaler.

  Derefter skulle jeg motioneres, og besluttede mig for at finde en sti, som David har planlagt at bruge til en vandretur i næste måned. Den ligger i 'mit' område, jeg fandt den, og kunne konstatere, at det er 10-12 år siden, Ulla og jeg gik den tur. Så gik der en time med det.

  Jeg var så forbi David med oplysningen, fik drøftet et medlemsproblem i deres forening, som jeg nu hjælper dem med, samt hjælpeindsats for at hjælpe ham med at få styr på ca 800 billeder, der er indsamlet til et bogprojekt. Jeg gør det gerne: han yder mig mange tjenester, og man skal jo gøre det, man er god til .

  15.04.2016
  Min dag startede med en vandretur på 1½ time - og selvvalgte bakker op ad for at få pulsen op. Vejret var fint.
  Der er blevet skovet rigtig meget den måned, jeg har været borte, og det er utroligt som fraværet af træer ændrer landskabet.

  Så ville jeg se om David var i hans husprojekt. Hans bil stod imidlertid ved hjemmet, så jeg bankede på. Det var dog Maja, der lukkede op.
  Jeg var så ca en time sammen med Maja, og det var faktisk ganske hyggeligt, at hun kunne komme af med sine tanker, da det ofte er David, der fører ordet.

  Derefter skulle jeg gøre alvor at at få lavet papirerne til de svenske myndigheder. Fik udfyldt skemaerne i hånden, og så skulle de bare scannes.
  Printeren havde jeg jo installeret og printet på i går, men få den til at scanne.... det nægtede den. Jeg reinstallerede, tændte og slukkede skiftevis pc og printer uden det førte til positivt resultat.
  Da jeg var ved at opgive det hele opdagede jeg en funktion, jeg aldrig har brugt: Printeren har plads til et SD-kort (for at man kan udskrive foto direkte), men man kan faktisk også scanne direkte til kortet. Det gjorde jeg så.

  14.04.2016
  Efter nogle udfordringer med den svenske mobilbank fik jeg betalt ejendomsskatten for 2015, så der ikke kommer rod i det, når jeg får organisationsnummer fra Skatteverket til huset.

  Nu skal jeg så finde ud af, om jeg kan fikse det elektronisk, eller jeg skal på posthuset (supermarkedet) for at sende papirerne i de kuverter, jeg har medbragt hjemmefra. Muligvis skal jeg have vitterlighedsvidner på ægtheden af papirerne.

  13.04.2016
  Efter morgenmaden begyndte jeg at pakke sammen, inden jeg kørte efter diesel (7.16 kr) og på apoteket (15.- kr).
  Fik pakket bilen, ordnet køkkenet og kom ud af døren ca 11:15. Fint kørevejr og ingen udfordringer, så jeg anduvede Källaremoen kl.15.

  Huset var koldere, end jeg havde regnet med (8-10 grader), så det var med at få tændt op i pejs og elradiatorer.
  Ellers står alt vel til, påskeliljerne blomstrer og knopperne på træerne er større end forventet. Jeg skal have checket i Ullas haveplaner, hvornår vi normalt sætter kartofler.

  Jeg har taget papirerne vedr. huset med herop, så jeg kan sende brev indenlandsk til myndighederne om min overtagelse af huset, så jeg har lige repeteret beskrivelsen af fremgangsmåden. Kommunen og Skat skal også have besked, men det er åbenbart ikke så kompliceret.

  Jeg har fået genoprettet internetforbindelse med den nye router, jeg fik fremsendt, så jeg har mulighed for kontakt til omverdnen.

  12.04.2016
  Lægen var tilfreds med blodprøverne, men kunne godt se, at der skulle gøres noget ved vandet i kroppen. Jeg skal skifte en af de nuværende tabletter med en anden, som jeg nu må have hentet på apoteket i morgen, inden jeg kører.

  Så gik jeg i krig med dagens mail, hvor Merete kunne berette om Mogens' hospitalsindlæggelse med det svage hjerte, blodsamling ved hjertet og vand i brystet.
  Det er synd for Merete, at hun skal have den bekymring. 
   

  11.04.2016
  Vejret har jo været næsten sommerligt, så det var fint til at få ordnet læsejlet - og det fungerer efter planen.
  Jeg sad en stund og nød solen på terrassen, samtidig med at jeg konstaterede, at jeg håber, der snart bliver så mange dage med tørvejr, at gulvsliberen kan få gjort sit arbejde.

  10.04.2016
  Jeg har fået kvitteret og godkendt de svenske skattemyndigheders krav på ejendomsskat - ca. 3100 dkr. Betalingen klarer jeg så, når jeg kommer til Sverige.

  Jeg har fået pakket pakken med lamelgardinerne ud. Der skal saves og tilrettes lidt, inden de kommer på plads.

  Sidesejlet til terrassen fik jeg også pakket ud. Der skal monteres nogle beslag, og det var jeg begyndt på, da boremaskinen løb tør for strøm.

  Birger (og Bente) ringede og ville invitere til sammenkomst sammen med John og Solveig. Det bliver d.28.apr.
   

  09.04.2016
  Jeg ikke haft nogen god dag.
  Tankerne har grebet mig, fordi vi nu har besluttet, at Ullas aske skal spredes på Kristi Himmelfartsdag, og det rører op i mange følelser samt overvejelser over, hvordan seancen skal afvikles.
  Nu var jeg så færdig med det danske skattevæsen, så meget apropos kom den svenske skat så i dag, men det er heldigvis mere simpelt, og kan afklares med betaling over den svenske netbank.

  08.04.2016
  Dagens mail rummede besked fra Skat. De havde før lovet tid indtastet de indsendte oplysninger, og jeg kan se frem til at få få et pænt beløb retur d.15.april.

  06.04.2016
  Jeg måtte tidligt op, og netop som jeg ved 8-tiden sad med the og avis, dukkede der en bil op, som stoppede. Det viste sig dog, at det var kommunen, der bragte en beholder til haveaffald.
  Men freden varede kort, for 8:45 dukkede der nok en bil op, og det var umiskendeligt med en monstermaskine på ladet.
  Føreren af maskinen var en brandmand fra Letland, som nu arbejdede med træfældning mm i det danske firma Silvatica.

  Han blev her 3½ time for at fjerne de to stubbe. Det har givet at par ganske store bunker blandet flis og jord, som jeg så senere må forholde mig til. Jeg har herefter heller ikke nogen undskyldning for ikke at reetablere redskabskuret og få lavet bedet ved terrassen. Jeg tog naturligvis både billeder og video, som indgår i 
  http://www.ujr.dk/Traefaeldning/

  05.04.2016
  Jeg fik taget blodprøver i morges. Blodtrykket var højere end normalt, men jeg havde heller ikke fået dagens tabletration. Til gengæld har jeg taget 8 kg på. Det havde jeg opdaget, men var alligevel lidt chokeret, så det er godt, at jeg snart skal til Sverige og kan få mine vandreture.

  Jeg fik udfyldt skemaerne til Skat og afsendt dem som filer. Systemet siger, at jeg   kan forvente svar om ca. 15 dage.

  04.04.2016
  Jeg har købt et par lamelgardiner til førstesalen. Dørene er ca 150 m hver, så jeg har købt to stk. i den bredde. Nu er jeg spændt på at se, om de kan trækkes helt til side af hensyn til skydedøren. Det mente ekspedienten.
  De var på tilbud, så det blev kun 540.- kr. i alt.


  Jeg har ringet til Skat, og måtte naturligvis vente. Efter en halv times tid var der hul igennem til en venlig dame, som bekræftede, at hele miseren skyldes huset i Sverige. Hun hjalp mig med at fortælle, hvilken blanket, jeg skulle finde og udfylde.
  Der er så rubrikker til hhv Ullas og mine tal samt en sammentælling.

  Resten af dagen har jeg så koncentreret mig om at finde de nødvendige tal til selvangivelsen. Jeg mener, jeg nu har de fleste, så jeg kan få det fra hånden i løbet af i morgen.

  19:30 har jeg aftalt at hente Oliver i Skovlunde, så vi kan få vores tre-retters menu ude i Hareskoven, hvor der er et populært mikrobryggeri med en god restaurant (Skovlyst).

  02.04.2016
  Oliver kom lidt før middag, og vi gik straks i gang.
  Med de to nye vredne kiler og den store skovhammer/flækøkse, gik han i krig med at flække stammestykkerne. Det var hårdt arbejde, og jeg tror,   han er ca halvvejs.
  Jeg fik tørt tøj bjerget, og to ny vaske hængt op. Kunne samtidig konstatere, at afløbet i vaskekælderen ikke tog alt vandet. Jeg er lidt træt af vandproblemer.
  Jeg fik ryddet plads til at placere de grovkløvede stykker ved at fjerne et plantebord lavet af paller, som skulle være Ullas plantebord, men som aldrig rigtig blev brugt.
  Oliver slappede lidt af med at fjerne søm fra beklædningsbrædderne fra redskabsskuret, og så holdt vi frokostpause fra 14 til 15.
  Fortsatte donten til ca 17, hvor vi fik en kop the, inden vi tog de tunge ting, som nu er sat ud til storskrald-afhentning på mandag. Resten kan jeg selv sætte ud i morgen.

  Kl. 18 blev arbejdet nedlagt, og køkkentjanserne opstod. Oliver skrællede kartofler, lærte at slibe knive med strygestål, lukke vin op, skære skiver af røget hellefisk til forretten, dække bord (det kunne han nu godt i forvejen) - mens jeg ordnede mørbrad, spinat med hvidløg. Det gav os så yderligere 2½ time til at tale sammen om mange gode emner.

  Således må jeg sige, at jeg har haft en fortræffelig dag.

  01.04.2016
  Jeg har bestemt mig for at tage ud at købe en sav med teleskopskaft til at save højtsiddende grene af diverse træer. Specialforretningen ligger i Ballerup, så det var dejlig tæt ved. Så måtte jeg slippe 1400.- kr (det var teleskopstangen, der kostede - til gengæld vejer den ikke meget).

  På vejen hjem kørte jeg til tiltrængt bilvask.

  29.03.2016
  Først til hundeklipperen, så nu kan jeg klare mig et stykke tid igen (og det for lange skæg var røget ved morgensoigneringen).
  Videre til urmageren, da jeg ikke kunne lukke min urlænke. Den havde åbenbart fået et tryk under lørdagens strabadser. 
  Så i Jysk for at købe hyndeboksen til ½ pris, videre til Harald Nyborg efter brændekiler.

  Jeg har også fået ændret min affaldsordning: i stedet for ugentlig posetømning får jeg nu en beholder, som tømmes hver 14. dag.
  Jeg har bestilt en beholder til haveaffald, og en til pap, så nu behøver jeg ikke køre på genbrugspladsen så ofte.

  Jeg har også bestilt et 'sidesejl', som jeg vil sætte op på terrassen, hvor jeg nu har fået frit udsyn ned i naboens have (og vice versa)- og det gider jeg ikke. Det kan så også dæmpe blæsten, hvis vindretningen kommer derfra. Med fragt løb det op i 2600.- kr. for et hjørne med 3 m til hver side, som kan trækkes frem og tilbage.
  Fuglene er lidt utilfredse med, at der nu mangler landings- og gemmesteder, men de må jo finde på noget andet.

  28.03.2016
  Tidligere var der en avisfri dag i påsken. Det er der åbenbart ikke mere, så der var normal morgenmad med avis i morges.
  Jeg havde lovet mig selv, at få de visne staudegrene i containeren, og da solen skinnede var der ikke rigtig nogen god undskyldning.
  Det pyntede på haven, selv om jeg med gru kan se fine, friske skvalderkål myldre op af jorden.

  Jeg har besluttet mig for at beholde de tre sider, der er tilbage af skuret, og så sætte to brede døre/porte i fronten til haveredskaber,   kløver mm.

  26.03.2016
  Stod op kl. 6, fik vasket hår og soigneret mig, så jeg kunne flytte bilen, fjerne de sidste ting omkring gerningsstedet.
  Nana sms'ede, at alle (dvs inkl besøget fra Flensborg) ville komme, og det gjorde de ca. 8:30. Vi spiste så morgenmad en god time. Min Christian dukkede op, og kl. 10 var vi klar til at gå i krig med opgaven. På det tidspunkt dukkede solen frem og gav os fantastisk arbejdsvejr.
  Kl. 10 kom John og Solveig, og med Nanas Christian oppe i træet, og Lars, John og jeg med hver en motorsav, blev grenene kortet af, så det der kunne skæres op som brænde blev savet fra, og enderne med de mange grene og nåle blev transporteret i containeren.
  Louise knoklede sammen med Nana og Solveig med at holde trit med de nedfaldende grene og få granen transporteret til containeren. En rigtig god arbejdsfordeling, som gjorde, at græsplænen stort set kunne tage imod nye grene i en lind strøm - hvis man passede på. Og det gjorde vi.
  Flemming og Oliver dukkede op, og så rykkede det jo ekstra på transporten til containeren.
  Kl. lidt over 12 var træet uden grene, toppen på ca 4 m faldt nøjagtigt, hvor den skulle, og stammen faldt så i to dele efterladende store huller i plænen - det er tung dødvægt.

  Jeg havde jo bestilt tapas til frokost, og da den ikke var kommet kl.13 erkender jeg, at jeg var begyndt at blive nervøs. Ringede, men ingen tog telefonen. Tredie gang lykkedes det at få forbindelse.
  Undskyldningen var, at de havde smidt sedlen med min adresse væk, men havde lavet maden. Hm - alt er foregået på pc'en og på mail, så...
  Maden kom lidt over 14, hvor jeg havde regnet med, at vi ville være halvvejs. Men vi var faktisk så godt som færdige. Grenene var i containeren, stammen skåret op i i stykker til kløvning, grenene til pindebrænde savet op. Imponerende.
  Så blev er ryddet op, pindebrændet stablet, nogle lavede styrketræning med at flække stammestykkerne. Årringene blev talt til 59.
  Frokosten mundede ud i hyggesnak over en øl og lidt vin - og Solveigs kage.
  Kl. 18 var huset tømt efter en utrolig indsats, og et herligt socialt samvær. Børnene opførte sig eksemplarisk, og det var naturligvis helt ekstraordinært at få besøg af Ronja og Lars med deres Lasse og Johanne.   Så foruden det arbejdsomme, blev det et fint socialt samvær med rigtig god stemning.

  24.03.2016
  Først skulle jeg fjerne en selvsået liguster, som stod i vejen for mit planteprojekt. Der blev plads til fire buksbom ved terrassen, som efterfølgende blev klippet ned i højden, så den svarer til rækværket.
  Så var der de resterende buksbom, som blev klippet ned fra 2½ meter til ca 70 cm.
  Derved blev de flotte slyngroser, som de sidste par år har blomstret i tre meters højde frilagt, det døde klippet fra og klippet noget tilbage. Så håber jeg, de vi skyde nedefra igen, nu når de har fået lys.
  Det afklippede kom bekvemt i containeren, og senere fulgte det gran, der har siddet på hovedtrappen siden begyndelsen af december.

  23.03.2016
  Jeg fik vasket op i det varme vand og startet opvaskemaskinen, inden Oliver dukkede op kl.10.
  Det er lang tid siden, vi har været sammen, så vi skulle lige opdateres, inden vi gik i gang med dagens dont.
  Vi fik flyttet et stort bord i kælderen, som skulle flyttes inden den nye varmtvandsbeholder dukker op. Det passer næsten på centimeter, så det var der lidt udfordring i.

  Og så gik vi i gang med skuret. Det er nu ryddet, en masse træ, som var stillet op ad træet er lagt i en bunke, og jeg tror det meste vil ende som brænde senere. En del af det har aner til vores sommerfester, som jo sluttede i 2002.
  Skuret rummede flere poser grillkul, som er spredt i haven, da jeg jo nu har gasgrill, masser af både store og små urtepotter, fliser, en bogreol lavet af Kis' far og meget mere.
  Ved middagstid blev containeren leveret, da medarbejderne også skal holde påskefri. Det er fint, for så har jeg tid til at få de visne grene fra stauder mm puttet i i fred og ro.
  Vi sluttede dagen af med en lille frokost med stenbiderrogn og røget hellefisk. En rigtig god dag.

  Min gamle, meget sjældent anvendte cykel har jeg fået afsat til Oliver. Den skal efter de mange år have nye slanger, men fejler ellers intet - og han har ingen cykel.

  22.03.2016
  VVS-folkene kom kl. 8. Efter nogle trakasserier med et noget, der ikke blev tæt i første omgang, har jeg nu 60 liter varmt vand, så jeg kunne begynde at vaske op fra en hel uge - (det der ikke kan gå i opvaskemaskinen).

  21.03.2016
  Jeg var så heldig, at der netop var storskraldsafhentning i dag.
  Ud kom en græsslåmaskine, en defekt gammel slæde, de havemøbler vi fik af far og mor for 40 år siden, metalplader, rester fra vores allerførste terrassetrappe og lidt mere. Det var rigtig rart ikke at skulle køre det selv.

  VVS-manden ringede og meddelte at de i morgen tidlig ville komme og midlertidigt sætte en el-vandvarmer op. Selv om det så ikke er den endelige løsning, bliver det rart at få varmt vand. Så må jeg jo finde mig i, at jeg ikke kan udnytte solvarmen.

  Jeg har gravet nogle flere 2 meter høje buksbom op for at sætte dem i forbindelse med den nye terrasse. De blev sat i sin tid for at kunne blive små afgrænsninger til Ullas krydderbede. Det blev aldrig realiseret, og slyngroserne har ikke brudt sig om at stå i skyggen. Nu får jeg så se, om de begynder at skyde fra bunden igen.

  20.03.2016
  Jeg kørte til genbrugspladsen med noget isoleringsmateriale, papemballage og de skilte med portætter af Ulla, som gæsterne stod med, da vi lavede surpriseparty for hende, da hun fyldte 50. Jeg har flere gange villet smide dem ud, men det ville hun ikke.

  19.03.2016
  Min dag har for en stor del været tilbragt i kælderen for at få gjort plads til VVS-folket - når de engang melder deres ankomst.

  17.03.2016
  Har fået vandet blomster og forberedt vinduespudserens ankomst i morgen, hvor vindueskarmene naturligvis forventes ryddet. Han kommer ca kl 13:00, og inden da skal jeg også have støvsuget.

  Ved 15-tiden drog jeg så til generalforsamling i Carlsberg. Og konstaterede, at intet er som før. Før fik man sandwich og drikkevarer fra firmaets sortiment. Nu var der lidt snack - men fri bar til ca 19:30.
  Jeg rendte på Viktorias 'papfar', Steen, og vi fik os en god sludder.

  16.03.2016
  Jeg har haft problem med at få den nye router til Sverige til at fungere. Et opkald til supporten kunne forklare, at det jo var en ombytning, jeg havde fået, så sim-kort og batteri skulle flyttes fra den defekte.

  15.03.2016
  Da jeg kom hjem efter turen omkring Søndersø ville jeg rette årsopgørelsen. Der var ventetid, og da jeg kom igennem, kunne jeg ikke få lov til at rette den, men skulle indsende papirer. Har spurgt dem: hvilke?

  14.03.2016
  Jeg kontaktede VVS-firmaet igen her til morgen, for at meddele, at det vand, der kom ud af den varme hane var rusten - og koldt.
  Mester selv kom tre kvarter senere, og var ikke lang tid om at dømme vandbeholderen død. Den er på 300 l og blev sat op i 1994, så egentlig  er det måske godt holdt.
  Der blev monteret en haveslange, så nogle af de mange liter vand kan blive tappet af.

  Der vil nu blive bestilt en ny vandbeholder, som er lidt mere installationsvenlig, og installationen forventes at ske i næste uge.
  Det giver så lidt tid til at få ryddet så meget plads, at de kan demontere den nuværende og komme til med en ny.
  Nu svier det så til en, at man ikke har fået gjort gæsteværelset parat  til at tage imod de møbler, som fylder i den store kælder.
  Nu må jeg så nøjes med kolde afvaskninger - men det skulle jo også være sundt.

   

  13.03.2016
  Jeg blev inviteret til at spise  rester hos Flemming og Marianne - og det skal man jo ikke sige nej til.
  Så kunne jeg også få afleveret rugbrød (Oliver er jo i London med skolen).

  12.03.2016
  Man skal lige vende sig til, at morgentoilette, håndvask, kogning af  vand, opvask, toiletskyl - ja, det koster en tur i kælderen for at lukke  op for vandet - og senere ned at lukke.
  Jeg er godtnok spændt på, hvor lækagen er. Det er jo ligesom et  indkapslet system med tilslutninger foroven - hvor man ikke rigtig kan  komme til på grund af afstanden mellem tanken og loftet.

  11.03.2016
  Jeg var tidligt oppe, og kunne tage tage mod VVS-manden, der kom kl. lidt i 8.
  Jeg havde lukket op for vandet for at kunne finde lækagen. Men til vores overraskelse var der intet at se.
  Panelerne savnede væske, og den ville de så fylde på i næste uge.

  Til generalforsamling i NNIT.

  Har meddelt naboen om fældningen af grantræet. De glæder sig allerede.

  Efterfølgende måtte jeg konstatere, at hele kælderen stod under vand, og taget i betragtning, at den er oplagsplads for gæsteværelset, var det ikke noget rart syn.
  Jeg har heldigvis en vandstøvsuger, som jeg har brugt i 1½ time og vel tømt ca 20 spande vand. Det var gult, og altså væsken fra solpanelet.

  Jeg betragter nu rejseberetningen som færdig, og har sendt link til mine rejsefæller.

  10.03.2016
  Det er lidt besværligt med både morgentoilette og morgenmad uden vand i hanerne, men er jo til at løse med et par ture i kælderen.

  Jeg fik en sms fra Flemming i går sidst på dagen. Han havde været på kursus i Bordeaux i 11 dage - og skal til Stockholm i morgen.

  Jeg fik rekvireret en ny router til Sverige.

  Jeg har ryddet et areal omkring vandbeholderen i kælderen. Der er ca 20 cm at arbejde på mellem tilslutningerne i toppen og loftet, så den arbejdsstilling kan man ikke misunde dem. Jeg kunne samtidig konstatere, at trykket i solpanelerne stort set ikke var eksisterende, så det bliver ok at få dem fyldt op samtidig.

  09.03.2016
  Var tilbage i Herlev ved 13-tiden, og skyndte mig i kælderen. Heldigvis var min formodning rigtig. Der var ikke dryppet mere vand, siden jeg lukkede for hovedhanen. Pyh..

  08.03.2016
  Tirsdag morgen er der varmegrader, og sneen smelter langsomt.
  Jeg fik renset bilen for sne, da jeg jo skal bruge den i aften.
  Ville være gået en tur, men det var faktisk mere anstrengende end som så, så jeg opgav.
  Jeg fik ringet til VVS-firmaet, som regner med, at de kan komme fredag.

  Jeg har fået lavet et notat til mit indlæg i aftnens generalforsamling i de lokale foreninger, men er noget hemskoet af den manglende netadgang, så jeg kunne verificere min opfattelse af en misrygtet hjemmeside for foreningen.
  Jeg hentede David, så vi kunne følges.
  Jeg fik fremført mit ærinde, som dog ikke førte til noget. Til gengæld blev jeg klogere på, de to foreningers forskellighed.

  07.03.2016
  Min internetrouter er stået af,   da jeg ville på mailen mandag morgen.
  Denne gang hjalp det ikke at genstarte den. Den er død, og når jeg komme hjem må jeg så have rekvireret en ny.

  Mandag morgen var ellers fornøjeligt at stå op til. Det sneede en hel del, og ved middagstid var der 10-15 cm. Det var rigtig flot, men besværligt at gå i, så efter at have taget nogle billeder, gik jeg i gang med at sætte billeder ind i beretningen på hjemmesiden.

  06.03.2016
  Jeg fik gået mig en god tur på en times tid i det flotte snevejr, og mødte en af de lokale, der også var ude for at blive luftet. Men uff! hvor er jeg ude af form. Det bliver jeg nødt til at gøre noget ved, men jeg også siddet meget ned det sidste halve år.

  Maja og David kom forbi ved 13-tiden. Jeg havde budt dem på stenbiderrogn, men de havde spist hjemmefra, så det blev ved en - som altid - hyggelig snak, der varede til 14:30.

  05.03.2016
  Jeg har fået vasket tre gange - det tager i sig selv tre timer.
  Jeg har fået hældt fuglefrø ud, men indtil nu er der ikke så mange, der har opdaget det. Men det rygtes...

  Jeg har kastet mig over de sidste video-dage, og jeg er hermed færdig med den del.

  04.03.2016
  Så sidder jeg for første gang i dette år i Sverige. Lidt specielt og lidt trist, da første besøg i året altid har været omgærdet som noget særligt.

  Så skulle jeg have mad med fra køleskabet og fryseren. Det første var ikke noget problem, men da jeg kom i kælderen for at finde frysevarer, var der vand på gulvet.
  Nu er kælderen pt. oplagsplads for gæsteværelset samt adskillige skabes indhold, så der måtte findes noget plads til at komme til at få fjernet kasser for at se, om fejlen kunne findes.
  Både ja - og nej. Der løb vand ned ad siden på den store vandbeholder - dryp, dryp...
  Jeg fik sat en plastic.kasse under, og besluttede at lukke for vandet i det lønlige håb, at det er et rustent vandrør, der leverer nyt vand til beholderen, der er stået af.

  03.03.2016
  Der er redigeret video.

  01.03.2016
  Dagens gode gerning var at få ringet til Herdis. Hendes søn, Thor, begik selvmord ved at lægge sig på skinnerne for fem uger siden - lige før jeg tog til Cuba.
  Han havde været psykisk syg, men derfor er det jo en grim oplevelse, og der blev fældet tårer under samtalen.

  Fældningen af det store grantræ er nu planlagt til påskelørdag.

  29.02.2016
  Endnu en dag med beretning og video. At skære 10 minutter af en video, klippe den til, sætte tekster på - ja, det kan tage en hel eftermiddag for at ende op med 21 minutter. Den er nu på vej til at blive en mpg-fil og til en overførsel til Youtube. Jeg er så foreløbig sprunget indtalingen over ...
  Det lykkedes mig at få min times optagelse fra Tropicanashowet på Youtube i formiddags. Det sparer en masse diskplads, som man ellers selv skulle stå for.

  Det har jo ellers været en flot dag, og solcellerne har været flittige, og februar er den hidtil mest givende februar af de fire år, jeg har haft det.

  27.02.2016
  Jeg forlod John og Solveig lidt i midnat.
  Jeg var inviteret til kl.15, og der stod hjemmebagte boller og frisk kaffe på bordet.
  Snakkede om løst og fast en timestid, hvor efter vi gik en god tur i det stille vejr.
  Derefter blev de udsat for min Cuba-historie. De har virkelig læst, hvad jeg har skrevet, og de fik så det meste af det video, jeg har taget.
  Det var også lidt sjovt for mig, at se det i sammenhæng og på storskærm.

  Aftnen menu var gule ærter - det lød invitationen på, og vi har haft nogle rigtig gode timer sammen.
  De tilbød også at dukke op påskelørdag, når det store grantræ skal nedlægges. Pænt af dem - og jeg sagde naturligvis ja-tak.

  25.02.2016
  Jeg betragter nu rejseberetningen så godt som færdig. Jeg skal lige have verificeret mine notater, om der mangler noget. Det var i hvert fald en milepæl.
  Nu skal jeg så have klippet nogle sekvenser ud af videoen til still-billeder til at illustrere teksten.

  21.02.2016
  Jeg installerede mit videoredigeringsprogram på min pc nr.2 for at få lidt fart på, og der har jeg foreløbig set ca 1 time fra Tropicana-showet i Havanna. Det skal skilles ud for sig selv som en helhed - og så nogle klip i den generelle rejsevideo.
  Nu skal jeg have sat mig ind i redigeringsprogrammets ændrede funktioner (ny programversion), så jeg kan få sat tekster ind, når jeg skal til at redigere de enkelte dage.

  18.02.2016
  Der er kommet den ønskede udvidelse af boopgørelsen, så jeg kan komme videre med de svenske myndigheder.

  02.02.-17.02.2016
  Ferie på Cuba. Rejseberetningen ligger her.

  01.02.2016
  Er kommet hjem fra Flemming og Marianne, hvor jeg afleverede rester fra køleskabet, og til gengæld fik lov til at deltage i et lækkert tapas-måltid.

  Nu skal jeg lige have sendt rejseplanen til dem, der plejer at få den, og jeg håber, at jeg kan nå at få aftalt en dato med hjælpere til at fjerne det store grantræ i påsken.

  31.01.2016
  Jeg fik gået min tur omkring Søndersø. Det blev en meget frisk tur på fem kvarter. Så har man god samvittighed.
  Var lige forbi Christian, som jeg havde lovet nogle specielle plugs til gipsvægge. Han skal isolere Josefines værelse i vinterferien.

  30.01.2016
  Nana og familien kom lidt i 16, og pigerne for lige ind under trappen, hvor de kunne huske, at legetøjet befinder sig. De gik i gang med at bygge en stor bane af Brio-tog.

  Vi voksne fik en generel snak og tilværelsen, herunder etablering af en aftale om at få fældet det store grantræ, som naboerne er bange for skal vælte i en storm, men som også tager solen fra såvel terrasse som solceller. Datoen er dog ikke fastlagt, da det kræver fuld bemanding af familiens medlemmer for at holde trit, når grenene begynder at falde og skal fjernes. Der skal således laves konkrete aftaler.

  Vi tog så de små 400 billeder fra Grønland. Det tog en times tid, og vi sluttede af med at se nogle billeder fra fars fødselsdage, hvor det naturligvis var Nana og Merete og Reinhardt, der var i fokus.
  Dermed var tiden gået, så vi kunne fortsætte til 'kineseren'. Det var et godt valg, ikke mindst fordi pigerne kunne vælge det, de havde lyst til.
  Ved 20-tiden drog vi så hver til sit - dvs. de kørte mig hjem.

  29.01.2016
  Jeg har haft en rigtig god aften med Viktoria og Oliver. Det var jo for at markere hendes 18 års fødselsdag, hvor jeg sidder på Cuba.
  De nød den gode 5 retters menu, og ikke mindst Viktoria viste sin begejstring og taknemmelighed.
  Restauranten var 'Kjøbenhavn', en af de sidste Ulla og jeg prøvede sidste sommer, og den er god.

  28.01.2016
  Inviteret på gammeldags kalvesteg hos Cathrine og Christian.

  26.01.2016
  Det er tid til at forny mit Falck-abonnement. Betalingsoversigten fortæller, at det beløber sig til 3500.- kr inkl. diverse kørselstilbud. Alene vejhjælpen koster 1000,- kr.
  Jeg checkede, hvad vejhjælp koster hos Topdanmark. Det var 329.- kr. Jeg bor så tæt ved hospitalet, så de 2000.- kørselskroner kan der køres meget for selv eller med taxa.
  Jeg har også en gratis 'Volvo assistance', som jeg kan benytte.
  Beslutningen er så blevet, at jeg skipper abonnementet. Vi har brugt det 3-4 gange i de 49 år. Det har før været overvejet, men Ulla ville gerne beholde det.

  Jeg var sidst på dagen forbi Flemming med rugbrød til Oliver, og kunne konstatere, at han - hvad jeg godt vidste - havde fået sin nye firmabil, en Mazda6. En kongeblå sedan med automatgear, skindsæder og mere af det frække.

  22.01.2016
  Først en tur til byen for at få vekslet €. Da de fleste måltider indgår i rejsens pris, og efter at have fundet en opdateret oversigt over prisniveauet på Cuba nøjedes jeg med 300 €.
  Derefter ud for at finde nogle bukser, som kan omdannes til shorts. Det har jeg godt nok, men de er svære at knappe omkring tilbygningen. Jeg fik et par i nummeret større. Jeg blev lidt forbløffet, da de kostede over 1000 kr, og dermed mere end de perfekte uldbukser, jeg købte for 14 dage siden. De sælges i lange benlængder, som derfor skal lægges op. Du var Ulla god til, men nu tog jeg mod forretningens tilbud om at få det udført af dem formedelst 10 kr.

  Passerede Christian og Cathrine med nogle bankpapirer til underskrift.
  De kunne meddele, at Josefine var blevet indlagt på Herlev efter et allergitilfælde, så hun ikke kunne få vejret. Nu var de i gang med at rengøre for kattehår, og kattens tilværelse på matriklen slutter.
  Dertil kom at Cathrines bedstemor på vej til København (hvorfra hun skulle flyve til Tyrkiet med sin datter) fik styrtende næseblod, og blev indlagt på sygehuset i Nykøbing F. Så det var en dramatisk dag for dem.

  21.01.2016
  Ullas fødselsdag, men det sædvanlige restaurationsbesøg aflyst.

  17.01.2016
  Jeg gik i seng ved 3-tiden i morges og vågnede kl.9.

  Jeg ventede på signal vedr. oprydning efter festen, men det kom først ca 11:30.
  Fra kl 12 og til nu kl 17 er der så ryddet op og fyldt biler med overskydende varer.
  Christian og Cathrine havde haft Cathrines forældre overnattende, men de dukkede lidt uventet op, efter de havde sendt dem af sted.
  Det er underligt, at det tager længere tid at rydde op i forhold til opdækningen.

  16.01.2016
  Olivers markering af 18-årsfødselsdagen.

  Stolpe hentede og bagte mig til den fortræffelige fest. Der manglede ikke noget.
  Der var som altid musik efter maden, der var for høj. De unge mennesker må få høreskader - og så er det utroligt, hvad de unge drikker af spiritus.
  Jeg fik talt med Viktorias mor og nye mand, hendes far, som jeg har set før - og andre bekendtskaber inkl. nogle af Olivers kammerater.
  Min tale blev opdelt i to med 'alvorsord' først og så en indtalt video med billedklip/tale fra de forløbne 18 år. Han fik udleveret den sut, vi købte i et svenskt supermarked for XX år siden, da han var utrøstelig som ganske lille.

  15.01.2016
  VVS folkene kommer med nye reservedele og skifter radiatortermostat på den store radiator i stuen.

  14.01.2016
  Har været inviteret til Olivers fødselsdag. Der var kun familien, Viktoria og mig, og der var god mad og stemning.
  Han fik så sin gave på dagen.

  Her var der faldet et par cm. sne i morges. Naboen havde været ude med kosten, men turen til byen tog sin tid, da det var noget smat at køre i.
  Jeg havde nogle rigtig gode timer med min tidligere kollega Christian Petersen om forretningsplan for it-området, som han nu har fået tildelt. Vi blev enige om at udarbejde planen i fællesskab, og det glæder jeg mig faktisk til.

  Jeg måtte alligevel bruge noget tid på at rette noget på Olivers tale, da noget af den indtalte lyd var blevet skåret fra i slutredigeringen. Men nu skulle den være på plads.

  13.01.2016
  På vejen til øjenlægen var jeg lige på genbrugspladsen med pap, fik købt sprinklervæske og optændingspinde.
  Øjenlægen var yderst tilfreds: 100% syn på begge øjne, ingen efterstær, trykket OK, så jeg fik en aftale næste februar.

  Jeg nåede således hjem i god tid til at tage imod VVS-folkene. De besluttede sig for en udskiftning af   termostaten. Vandet blev tappet af anlægget, mens den ene kørte efter en stump til opgaven.
  Nu er det jo det oprindelige 1" -anlæg fra 1960, så der var ikke lige en reservedel i de dimensioner, så vandet måtte fyldes på igen, og reservedel bestilles (ej heller reservedel hos grossisterne), men vi regner med at kunne lave det på fredag. I mellemtiden har pilleriet fået varme på systemet, men jeg vil fastholde en udskiftning.

  11.01.2016
  Kom godt hjem fra Esbjerg, og fik for første gang afprøvet tågelygterne.

  Ringede til Flemming fra bilen for at få hjælp til at tømme bilen, men han sad i ledermøde i Bordeaux. Heldigvis var Oliver i Skovlunde, og han hjalp med at slæbe de indkøbte drikkevarer ind.
  Jeg blev inviteret til at spise med på selve fødselsdagen.

  07. - 11.01.2016
  Besøg i Esbjerg med scanningsarbejde af billeder og dokumenter.
  Hele familien var inviteret til om lørdagen, hvor både HH og jeg havde køkkentjeneste hele dagen. Facit var en rigtig vellykket aften med velsmagende mad, god stemning og masser af snak.

  Besøg hos Merete og Mogens, som også havde inviteret Ronja og Lars samt børnene til middag og afhentning af et læs drikkevarer, som Flemming havde bestilt til Olivers fest.
  Jeg fik set Ronja og Lars’ nyrenoeverede og flotte lejlighed.

  04.01.2016
  Efter morgenseancen kørte jeg til byen for at finde en habit, hvor jeg kan knappe jakken. Det lykkedes også at finde et, der både passede og er pænt - ren uld. Desuden et par løse bukser til hverdag og to nye skjorter, så nu burde jeg kunne klare mig et stykke tid.
  Jeg drog direkte tilbage. Vejret var skyfrit, men bidende koldt, fordi det blæste så meget. Operationen tog i alt ret præcist tre timer.

  Nytårsaften 31.12.2015 – 1.1.2016
  Gårsdagen var lidt sløv, hvor dagens hovedindsats var at hente den fire-rettersmenu, jeg havde bestilt.
  Fordi Herdis har taget morgenvagt på plejehjemmet nytårsdag, blev residensen forlagt til Nivå, hvor jeg så overnattede.
  I sidste øjeblik deltog Frank og Ingrid - et vennepar. Maden var nem at gå til, og var velsmagende, og det blev jo ikke mindre festligt at indtage den på Flora Danica-stel.
  Vi fik en stille og rolig aften, savnede ikke noget og var ude at se på fyrværkeriet efter nytår.
  Stig og jeg fulgte traditionen og snakkede til kl 03.

  Stig sørgede for morgenmaden, og der blev drøftet pc-spørgsmål, inden jeg kørte hjemad kl.12.
  Der var både en avis og nytårskoncert at fordrive tiden med.